Poljoprivredni forum „Hrana za Evropu“ u Subotici

Peti poljoprivredni forum „Hrana za Evropu“ biće održan u kongresnom hotelu „Galerija“ u Subotici od 15. do 17. oktobra. Ovogodišnji skup biće održan pod sloganom „Agroprivreda Srbije u pretpristupnom periodu“.

poljoprivreda-vojvodina-ravnica-zemljoradnja-slama-bala-bale-zelena-energija-baliranje-paori-usevi-priroda-biomasa_660x330
Neke od tema petog poljoprivrednog foruma biće: da li se realizuje Strategija poljoprivrede i ruralnog razvoja Srbije; kakvi su efekti privatizacije i inostranih investicija u agroprivredi Srbije; čije će biti poljoprivredno zemljište u Srbiji; kako mala porodična gazdinstva mogu biti održiva; o ekspanziji trgovinskih lanaca u Srbiji; zašto relativno stagnira izvoz poljoprivredno-prehrambenih proizvoda iz Srbije; finansiranje i osiguranje u poljoprivredi; koja je tržišta hrane (CEFTA, EU, Ruska federacija) srpska agroprivreda zapostavila i kako ih aktivirati?

Učesnici Foruma su predstavnici međunarodnih i državnih institucija, članovi upravnih i nadzornih odbora, generalni direktori i menadžeri poljoprivrednih, prehrambenih kompanija i zadruga, individualni poljoprivredni proizvođači, predstavnici trgovinskih lanaca, banaka, drugih finansijskih organizacija i osiguravajućih kuća, kao i renomirani predstavnici struke i nauke.

Organizatori ovogodišnjeg foruma su Ekonomski institut a.d. i Društvo agrarnih ekonomista Srbije.

 

eKapijaKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR