Ponovo burno oko direktorke Bioskopa „Aleksandar Lifka“

Najveću polemiku na današnjem zasedanju lokalnog parlamenta, izazvao je izbor direktorke bioskopa „Aleksandar Lifka“, a rasprava je, kako to često biva, izlazila van okvira teme.

Burno je bilo i kada je Gordana Guberinić pre godinu dana birana za v.d. direktorke Bioskopa „Aleksandar Lifka“. Ništa manja polemika nije se vodila ni ovaj put – kada je Guberinić izabrana za direktorku ove kulturne ustanove. Argumenti opozicije isti kao i tada – biografija  ekonomiste zaposlene u semenskoj industriji, sada uz razliku što ima iskustvo od tih godinu dana vođenja Biokopa. Dodaju i da tih godinu dana ima zahvaljujući tome što je promenjen sam statut ustanove, kako bi ona, kao ekonomista mogla da bude imenovana.

Za poziciju ovakav stav je krajnje diskutabilan – naročito ukoliko se uzme u obzir ko sve vodi ustanove kulture u svetu i u Evropi. Što se izmene statuta tiče, poručuju, svaka ustanova ima pravo da ga menja.

Osim izbora direktorke Bioskopa „Aleksandar Lifka“, odbornici su odlučivali i o davanju u zakup poslovnih prostora, obavljanju dimničarskih usluga, dodeli priznanja dr Ferenc Bodrgovari, godišnjem izvestaju Fondacije „Expecto“, te godišnjim izveštajima Gradskog pravobranilaštva i Zaštitnika građana.

 

TV SuboticaKOMENTARI

  1. Petar Gabrić kaže:

    Treba da bude iz SNS. I vuci siti, a i ovce na broju !

  2. Afet kaže:

    Pobednici biraju direktore takoje

  3. punisher kaže:

    Sns g*vn*

OSTAVITE KOMENTAR