Ponovo Hor savremene muzike u Subotici

Nakon jednogodišnje pauze ponovo je u Subotici organizovana audicija za Hor savremene muzike. U prostorijama Fondacije „Danilo Kiš“ u Subotici zaljubljenici u muziku su imali priliku da se prikažu svoje glasovne mogućnosti.

Na repertoaru su predviđena dela savremenih kompozitora i muzičkih stvaralaca, kao i poznate kompozicije pop, rok, etno, džez i ozbiljne muzike obrađene na nov način. Milana Šobot je samo jedna od devojaka koje su došle na audiciju u nadi da će pevati u horu Savremene muzike.

„Prvi put imam priliku da pevam u Horu savremene muzike. Radujem se novim poznanstvima i učenju nove vrste muzike“, kaže je Milana Šobot.

Sam naziv Savremena muzika daje jedan novi način interpretacije muzike i žanrovsku raznovrsnost, što je i mladima interesantno. Biće to prilika da mladi pokažu svoje glasovne i performativne veštine i eksperimentišu sa glasom, objašnjava Ružica Inić, operska pevačica i nastavnica muzičke kulture.

„Mladim ljudima su potrebni kulturni sadržaji i na ovaj način će da se edukuju, da upoznaju neke druge žanrove muzike koje nisu imali priliku da slušaju i da se upoznaju. Ova vrsta bavljenja muzikom edukuje mlade ljude i stvara kod njih ljubav prema klasičnoj muzici žanrovima koji nisu zastupljeni“, smatra Ružica Inić.

Pevanje u horu kod mladih podstiče i razvija timski rad. Probe će biti dva puta nedeljno četvrtkom i subotom.

 

RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR