Ponovo otvoren prelaz Bački Vinogradi

Mađarski granični organi otvorili su danas za saobraćaj Granični prelaz Bački Vinogradi – Ašothalom koji će nadalje raditi uobičajeno.

Backi Vinogradi, 16.maja 2013.- Na srpsko-drzavnoj granici danas je otvoren novi granicni prelaz Backi Vinogradi-Asathalom, sesti izmedu Srbije i Madarske. Novi granicni prelaz svecano su otvorili kopredsednici Zajednicke komisije za ekonomsku saradnju Srbije i Madarske - ministar poljoprivrede, sumarstva i vodoprivrede Goran Knezevic i drzavni sekretar u kabinetu premijera Madarske Peter Sijarto. FOTO TANJUG / JAROSLAV PAP / nr

Kako je saopštila Policija Mađarske, prelaz će raditi u vremenu od sedam do 19 časova. Taj prelaz je u dva navrata prethodnih dana bio zatvaran zbog krize sa izbeglicama na srpsko-mađarskoj granici.

Granični prelazi Horgoš 1 i Horgoš 2 i dalje su zatvoreni, a prema ranijom odluci, biće zatvoreni na mesec dana, do 17. oktobra.

Vozačima je na raspolaganju i prelaz Kelebija, gde su i danas višečasovna zadržavanja i kilometarske kolone kamiona, kao i prelazi Bajmok i Đala.

 

TanjugKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR