Ponovo radi „Eurosinema“

Posle dva meseca obnove, ponovo je počeo sa radom bioskop „Eurosinema“ u Subotici. U obnovu dvorane u prizemlju Otvorenog univerziteta uloženo je 6,5 miliona dinara.

Posle četiri decenije zamenjene su stolice i podovi, te će gledaoci sada u mnogo komfornijem abijentu moći da uživaju u domaćim i stranim filmskim ostvarenjima. Zbog proširenja redova, kapacitet dvorane je smanjen na 190 mesta. Polovina sredstava za adaptaciju obezbeđena su putem konkursa Filmskog centra Srbije za preddigitalizaciju i digitalizaciju, a ostatak je finansirao Otvoreni univerzitet iz sopstvenih sredstava.

Čast da otvori dvoranu u novom ruhu imao je domaći film „Balkanska međa“.

– Ovo je novo poglavlje u životu bioskopa „Eurosinema“. Zaista smo izvukli maksimum iz ove sale i nastavićemo da se trudimo da unapredimo bioskopsku infrastrukturu i kulturni scenu u gradu. Renoviranjem ove dvorane, udahnuli smo novi život kulturi u gradu, a filmofilima omogućili da uživaju u programu – ističe Ilija Tatić, direktor Otvorenog univerziteta. – Kroz ovu salu prošla su mnoga velika filmska imena domaće i evropske kinematografije.

FESTIVAL NA PALIĆU

– Za predstojeći Festival evropskog filma na Paliću imaćemo još jednu opremljenu salu i ponosni smo zbog toga – najavio je Tatić.

 

Večernje novostiKOMENTARI

  1. Indijanac kaže:

    Lepo je što su ovaj bioskop renovirali.
    Samo da kažem, da sam ja pre 35 godina sedeo u Jugoslaviji u barem dva puta bolje opremljenijem bioskopu, sa udobnijim sedištima, boljim ozvučenjem i klimom.
    Ali što kažu, nikada nije kasno, bolje ikad, nego nikad.

  2. Brza fotografija kaže:

    Kulturu kreiraju ljudi, a ne zidari i menadžeri. Na koji način planirate da unapredite kulturu ako nemate u svom timu nijednu osobu koja se time bavi? Najurili ste ih nekoliko.

OSTAVITE KOMENTAR