Porez na imovinu uglavnom kao lane

Na adrese Subotičana počela su da pristižu rešenja za porez na imovinu, na kojima su iznosi otprilike isti kao i prošle godine. Grad je podeljen u četiri zone, kao što je i uobičajeno, najskuplji porez je za stanove u samom centru grada, koji su znatno skuplji od kuća, ali i od stanova koji se nalaze samo nekoliko ulica dalje.

U najvećem broju lokalnih samouprava osnovice i poreske stope nisu menjane. Vlasnici zemlje mogu da računaju na manji račun. Oni koji su dograđavali objekte, ili godinama izbegavali poreznike, međutim, ove godine će ući u njihovu evidenciju. Čak 44 opština i gradova u Srbiji završilo je popisivanje dosad neprijavljenih kvadrata.

NovostiKOMENTARI

 1. Fux kaže:

  Otimačina ,neustavna kategorija poreza. Porez da građani plaćaju za svoje stambene jedinice u kojima stanuju…? Istovremeno u državi cveta ‘crna -siva’ ekonomija po buvjacima gde se ne plaćani porez ,ni prirez ,niti se evidentira poreklo robe,a o tehničkom ispravnosti robe ili higijeni prehrambenih proizvoda da i ne govorimo.

  Lepo,lepo ,ali samo nadomak istog tog buvjaka u ‘Privrednoj zoni Mali Bajmok’ niko ne plaća taj porez na imovinu ,ali zato ostvaruju enormni dobit na grbači izrabljenih radnika. Porezi ,prirezi kakvi bakrači?
  Uostalom da li sama država plaća taj porez na svoju imovinu koji koristi…? Ali po logici bi trebala zar ne? Zato to sve podmiruju građani. Stvarno smo bedaci…i to na kvadrat. Ovaj diktat poreza na imovinu je uvela Europa da bi preko ovog nameta naplatila kredite koje daje aktuelnim nesposobnim vladam. Svoj neustavni diktat Europa-čitaj Nemačka nije mogla ostvariti u nama susednoj Mađarskoj gde su građani na državnom referendumu taj diktat poreza odbili kao neustavnu kategoriju. Ali u Srbiji očito da narod više tolko jesluđen da ni za ovaj vid otimačine nema sluha.Dokle bre…?

 2. Beogradjanin kaže:

  …Dokle god mi to sve dozvolimo i cutimo.

 3. JaPaja kaže:

  Ovaj haos u Lokalnoj Poreskoj Administraciji ja pripisujem i katolickom i pravoslavnom USKRSU kao i praznicima 1 maj. LPA je to sve lepo spojila slavila i jednu i drugo i trece i naravno za to redovno primala dohodak bez obzira sto ih to ne sleduje i nikad ih nije sledovalo. Tako se dogodilo da u tom haosu gradjae zaduze za Posebnu naknadu za zaštitu i unapređenje životne sredine, a onima koji nisu platili akontaciju u februaru redovno zaracunavaju kamatu.
  E sad kad ih nazoves i pitas sta se desava sa Posebnom naknadom za zaštitu i unapređenje životne sredine pojma nemaju. Niti znaju da li je po novom Zakon o naknadama za korišćenje javnih dobara od 1.januara.2019. ukinut niti zasto su onda gradjane zaduzili za tu naknadu, zasto su im obracunavali zatezne ili ti kaznene kamate niti su znali reci kako ce se to vratiti i da li ce se vratiti.
  Jednostavno niko iz tog haosa zvanog LPA Subotica da se obrati gradjanima i kaze kako stvari stoje i sta nam je ciniti.
  Da li je to zbog neznanja prouzrokovanog cestim neradom u Gradskoj kuci pa nisu imali vremena da se edukuju ili su toliko preoptereceni da ce morat da zaposle stotinak ljudi koji tumace propise pa da nam Gradska kuca vise ne broji preko 500 zaposlenih vec preko 600 ili smatraju da nisu placeni za to stvarno ne znam.
  Jednino sto znam da ni kadar koji je u medjuvremenu dosao iz ZOO vrta iz frizeraja iz redova vaspitaca za predskolsku decu tu nista nije pomogao.

  Moje pitanje Lokalnoj samoupravi Subotica ima li tamo neko pametan i skolovan koji bi gradjanima objasnio posle 126 dana od pocetka primene novog Zakon o naknadama za korišćenje javnih dobara donetog 16.decembra.2018 sa primenom od 01.januara.2019.godine sta se desava i kako ce ispraviti ovo akontativno zaduzenje gradjana u februaru sa svim kaznenim kamatama.

 4. croat kaže:

  JaPaja
  I ti bi voleo svasta da znas. Ja sam otisao do njih da vidim da li ista dugujem rekli su mi da im racunari trenutacno nesto obradjuju i da namogu da se prikace na server i provere moje stanje, dodjite sutra ili malo sutra.

 5. JaPaja kaže:

  @croat
  Tvoje je lako resivo.
  Odes isto tamo na tom spratu ali pravo gde se nekad primali podnesci i lepo otvoris svoje korisnicko ime, dobijes lozinku pa lepo kad god hoces odes na portal

  https://lpa.gov.rs/jisportal/homepage

  prijavis se i imas tvoje kartice gde se vidi stanje tvoga duga imao imovinu u Subotici, Novom Sadu, Beogradu ………

  Kad uplatis vec koliko sutra – prekosutra je stavka proknjizena i vidi ti se na kartici.

 6. Croat kaže:

  Japaja, hvala, nisam to znao a ni sluzbenik mi nije predocio tu varijantu. To cu i da uradim !

 7. !% kaže:

  ako si jednom nesto kupio i ispatio, te platio drzavi i prepis, nema se vise tu sta traziti, to cista otimacina-legalizovana !! ..“prodaju maglu“ svake godine drzavljanima, da bi oni od tih novaca baskarili..

 8. stormwatch kaže:

  @jaPaja

  Bitno da je Katolicki Uskrs kriv jer drzava pljacka gradjane kako stigne, jos samo sliku natpisa sa Katedrale da ufotoshopujesh pa posaljes. Tako sada ti i tvoj olosh polako ubedjuje gradjane da su oni krivi za nezavisnost Kosova jer nisu prihvatili Alexov plan!!!! Polako krivicu za 30 godina sranja i haosa koji ste napravili, agentura shitformera prebacuje na one koji su ni krivi ni duzni pojeli najvishe govana – Narod.

OSTAVITE KOMENTAR