Posečeni vetrozaštitni pojas na Paliću – sedam meseci kasnije

Sedam meseci nakon što je posečen drvored na zaobilaznom putu oko Palića, javnost i dalje ne zna ko je odgovoran. Da se podsetimo:

Deo drvoreda  na obilaznom putu od Subotice ka Paliću bezobzirno je posečen u novembru prošle godine. Nepoznati počinioci uništili su preko 200 metara vetrozaštitnog pojasa, na javnoj površini i u zaštićenom predelu Palićkog jezera.

foto: večernje novosti

Vandalski čin prva je primetila poljočuvarska služba JP „Palić Ludaš“ u petak (24. novembra), kada su nasred puta zatekli posečene topole, drvored koji je posađen pre više od dve decenije.

– Komunalna policija je bila na licu mesta, ali mi je rečeno da nisu zatekli nikoga i da se ne vide tragovi seče. Oko 18 časova istog dana došao sam i ja, i zatekao pet-šest radnika koji su sekli drvored na javnoj površini bez dozvole – izjavio je Šimon Ostrogonac, član Gradskog veća za poljoprivredu. – Zvao sam policiju na Paliću i kada su se oni pojavili, radnici su se razbežali. Međutim, jasno se vide tragovi seče, panjevi su zatrpani zemljom, granje svuda okolo… Dan kasnije na licu mesta je jedino zatečen vozač kamiona koji je došao na utovar. On je legitimisan, a drvo zaplenjeno. Policija sa Palića podnela je prijavu protiv NN lica zbog teške krađe, a sledeći dan je to preimenovano u poznato lice.

ĆUTANJE JE ZLATO

Par dana nakon ovog događaja uzbunjivaču Šimonu Ostrogoncu su izgoreli kola, štala i sve u njoj. O istrazi i eventualnim saznanjima u vezi ovog događaja javnost nije informisana. Ne zna se da li je požar režirala slučajnost ili je u pitanju zastrašivanje. Ako je u pitanju ovo drugo, onda je ono više nego uspelo.  Niko se više ne usuđuje da pita i pogleda na tu stranu. Đavo je odneo šalu. Ćutanje je zlato.

Sedam meseci kasnije u ulici Jovana Cvijića rastu druga deca a na zaobilaznom putu rastu nove topole. Zasađene su nove sadnice pa će za dvadeset godina sve opet biti kao pre novembra 2017.KOMENTARI

 1. Mare kaže:

  Ne isplati se biti posten u zemlji gde su pokvarenjaci na vlasti, gde nema pravde i gde se zakon selektivno postuje. Zato mladi odlaze iz Srbije a procenat sljama koji ostaje u Srbiji, iz dana u dan je veci.

 2. X-MEN kaže:

  I te će topole neko za 20 god iseći i prodavati putem intereneta kao ogrenvo drvo !Nažalost !

 3. Anonimni kaže:

  moze mu se

 4. S&S kaže:

  Tako vam je to kad su lopurde na vlasti. Odredjuju protiv koga će biti podneta prjava, kome će biti sudjeno i t d. Gradonačelnik, policija, tužilaštvo, sudstvo, sve je to povezano i svi rade samo u sopstvenu korist. Ali dogodiće im se narod, to još nikoga nije mimoišlo.

 5. Raspop Teodosije kaže:

  @ X-MEN
  Topola se ne koristi za ogrev. Proverite ko u okolini pravi palete …

 6. sumorno kaže:

  Kako ste glasali tako i živite.

 7. Hrvoje Macanović kaže:

  S&S je apsolutno u pravu. Dopizdila je narodu i crvena i žuta banda. Lopova koliko hoćeš. Od Marka, nosača gajbica, a posle njega i onog golje studenta u pocepanim patikama, kratak je put do vlasnika lanca fri-šopova ili Fidelinke. Bilo je tu i lekara u hitnoj pomoći koji su postali građevinski investitori i veletrgovci računarske i slične tehnologije.
  Ali nadajmo se da će bar neke bitange završiti na robiji…

 8. vitabrevis kaže:

  „Hercegovačka“ na lokalnom nivou! Bože, ko li je…?

 9. X-MEN kaže:

  @ Raspop Teodosije
  Topolu prodaju preko fb oglasa kao “ ogrevno drvvo “ mnogi , za 3000 din po kubiku u metricama !

 10. punisher kaže:

  Pa na balkanu tako se radi. Krade se, otima, falsifikuje, zastrasiva i po potrebi se i eliminira. To je nas brend

 11. veng sa palica kaže:

  vidis ti tih lopova (zuti)oni bi sve pokrali a i policija bi morala da bude
  stalno u patroli.prijavi sve sto vidis kad kradu.

OSTAVITE KOMENTAR