I gradski autobus skuplji

Gradsko veće je na sednici održanoj 1. oktobra 2012.godine, dalo saglasnost na odluke Upravnog odbora JKP „Subotica-trans“, koje se odnose na izmenu i dopunu cena usluga.

 

 

Ova odluka predstavlja završnu fazu i konačno odobrenje za uvođenje elektronskog sistema naplate i upravljanja vozilima. Uvođenju novog, savremenog, SuBus sistema, prethodile su dugogodišnje aktivnosti samog Preduzeća i Grada, uz napomenu da upotreba novog sistema počinje od 01. januara 2013. godine.

 

U cilju stimulisanja prodaje elektronskog novčanika i primene novog sistema naplate, izmene i dopune cena u gradskom saobraćaju se sastoje u sledećem:

 

– Pored karte koja se kupuje u autobusu, uvedena je nova kategorija karte kupljena u pretprodaji će biti 54,60 din umesto dosadašnjih 60 din.

 

– Cena karte kupljene u autobusu se povećava sa 60,oo na 80,oo din

 

– Cenovnik je dopunjen i sa cenom izrade Beskontaktne plastične smart karte (koja košta 400,oo din. sa rokom važenja od minimum 3 godine)

 

– Ostale kategorija cenovnika se povećavaju za 3,5 %.

 

U prigradskom saobraćaju cenovnik je dopunjen sa cenom izrade Beskontaktne plastične smart karte, a izmena cena se sastoji u sledećem:

 

– Cena karte za prvu zonu se izjednačava sa cenom karte kupljenom u pretprodaji za jednu vožnju i umesto dosadašnjih 60 biće 54,60 din.

 

– Za sve ostale zone cena se povećava za 3,5 %.

 

Odlukom Gradskog veća od marta 2012. god. svi penzioneri stariji od 65 godina, uz prikaz odgovarajuće legitimacije imaju pravo na besplatan prevoz.KOMENTARI

 1. Baćo kaže:

  Mogu li se već počet kupovat te plastične karte, odnosno ti elektronski novčanici? Pošto vidim da već ima onih modernih čuda zašarafljenih za šipke po autobusima, pa reko ak se može već počet s time, bolje prije neg posli. Fala.

 2. vvv kaže:

  Bus peške plus..

 3. SUZANA kaže:

  SAMO KAD SU PENZIĆI ZAŠTIĆENI!!!!!

 4. mesab kaže:

  @ Suzana ako niste PENZIC, pitam Vas sta imate protiv penzica? Da nije penzica nebi ni vas bilo, dace Bog da i Vi budete Penzic, a sto da Vama bude bolje nego njima!

  Svako dobro zeli Vam jedan stari penzic.

 5. gamabunta kaže:

  SUZANA:

  SAMO KAD SU PENZIĆI ZAŠTIĆENI!!!!!

  pa ti slobodno kupuj po pet karata kad odeš u penziju, jel ti brani neko?

  ti spori i dosadni penzosi jesu ugrožena kategorija i društvo ima da im se oduži beneficiranom cenom karte za zsluge koje imaju u podizanju ove zemlje, a ne da ih postrelja zato da bi ti imala mesta da smestiš karabatake i trticu na slobodno sedište.

 6. jj kaže:

  Penzici i treba da budu zasticeni, pozdravljam odluku o besplatnom prevozu za njih. Treba i docekati 65+ i ziveti od njihovih primanja. Koristim autobuski prevoz svakodnevno, godinama, mnoge stvari mi se ne svidjaju, ali bravo za ove povlastice, to nikog nece ostetiti a penzionerima ce znaciti.

 7. Anonimni kaže:

  SUZANA:

  SAMO KAD SU PENZIĆI ZAŠTIĆENI!!!!!

  Draga Suzana, u Srbiji su najvise zasticene budale kao sto ste vi, ako vam smetaju penzioneri i suncana jesen zivota imate jedan oproban nacin da ne docekate penziju.

 8. Andrea kaže:

  dragi svi vi, koji ste protiv suzane, jeste i meni smeta sto samo penzioneri imaju pravo na besplatan prevoz, zasto deca koja se skoluju ne bi imala ista prava? 

 9. Loš Đak kaže:

  Andra, kada učenici budu imali pravo glasa, ta ista partija će se postarati da se i oni (neposredno pred izbore) besplatno voze gradskim autobusima.

 10. AA kaže:

  Sto se tice penzionera…bice ista scena kao u Beogradu…u trenutcima dokolice idu u „razgledanje grada,vozikaju se busom celi dan u krug,jer im je besplatan prevoz,pa se bune kad mladi nece da im ustupe mesto…

 11. Pajo kaže:

  Zamisli nas 20setak sa mesecnim kartama sednemo u mikro bus su transa, da iskoristimo cenu karte vozimo se ceo dan neizlazeci iz autobusa!Pa onda bi morali da uzmu redovne autobuse jer je linija preopterecena!!!

 12. Nebojsa kaže:

  Što se komentara pojedinih o penzionerima tiče, sve vas to čeka jednog dana. Da li će vam tada biti drago da vas neko nipodaštava kao što to vi sada činite? Inače, SUTRANS ima nesreću koju imaju sve opštinska i državna preduzeća, službe, institucije… operisani su od činjenice da je njihova obaveza da služe građanima a ne obratno. Njihovo višegodišnje ponašanje i odnos prema korisnicima usluga doveli su do toga da imaju sve manje putnika. Iz tog razloga, opet pogrešno, kupuju manje autobuse a povećavaju cene. Njihov kraj biće sa ogromnim cenama usluga a putnike će prevoziti jedno vreme triciklima sa pomoćnim motorom a na kraju rikšama.

OSTAVITE KOMENTAR