Posle dve decenije obnovljena biblioteka na Paliću

Palićko jezero poznato je, između ostalog, po svojoj arhitekturi. Među vrednim objektima je i zgrada lokalne biblioteke čije okruženje su uredili sami Palićani.

Četrdesetak Palićana odlučilo je da uredi svoj omiljeni kulturni prostor. Njihovom inicijativom uređeno je stepenište biblioteke, okrečena čitaonica i uređeno dvorište i park ispred i iza zgrade, kako bi leti mogli da imaju aktivnosti i pod vedrim nebom.

„Ovde se svi kulturni, književni, pesnički događaji i izložbe veoma često organizuju. Mesna zajednica to koristi i svakog meseca ima lepih događaja ovde. To nam je i želja, da bude još više angažovanja i učestalije da budu te manifestacije“, kaže predsednica organizacije penzionera Palića Slavica Tot Lučić.

Biblioteka na Paliću poslednji put je obnavljana pre oko dve decenije, a organizatori veruju da ovaj poduhvat predstavlja tek jedan deo obnove kulturnog života u ovom zdanju, dok drugi čini više književnih večeri, izložbi, koncerata…

„Verujemo da biblioteka na Paliću može da zavredi taj epitet jedinstvenog, duhovnog mesta. Propagirajući na taj način i ceo Palić i uopšte koncept duhovnosti, obnove duhovnosti na ovome mestu“ , dodaje Miljan Vuksanović iz Udruženja građana „Dobro delo“.

Podršku inicijativi građana pružila sui lokalna javna preduzeća – Park Palić i Palić Ludaš kao i mesna zajednica.

 

RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR