Posle koktela pokosio pešaka

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, upravu i propise Mihalj Njilaš u četvrtak veče je na samom ulazu u naselje Bikovo kod Subotice zgazio Mirka Cvijina (1947) iz ovog sela. Cvijin je ostao na mestu mrtav, a Osnovno javno tužilaštvo u Subotici podneće krivičnu prijavu protiv Mihalja Njilaša.

Do nesreće je došlo u 19.20, kada je, vraćajući se iz Subotice, sa novogodišnjeg koktela Saveza vojvođanskih Mađara, Njilaš, vozeći službeno vozilo „škoda superb“, naleteo na Cvijina, koji je išao glavnim putem.

– Još ne znamo kako se tačno nesreća dogodila, odnosno da li je čovek već bio na putu ili kraj kolovoza, to će tek biti utvrđeno veštačenjem. Telo je poslato na obdukciju u Novi Sad. U toku je i vanredni tehnički pregled vozila, a prema alko-testu, Mihalj Njilaš nije imao alkohola u krvi – kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu.

U porodici nastradalog Mirka Cvijina muk i neverica. Supruga Marija i deca Laza i Vesna još ne mogu da veruju da je njihov otac i muž poginuo i to, maltene, ispred kućnog praga. Te večeri, sa obližnjeg salaša, gde je živeo, krenuo je ka selu Bikovačkim putem i više se nije vratio. Kako ne postoji pešačka staza, drum je jedini način da pešak dođe do sela.

– Išao je putem, iako smo mu često govorili da ne ide noću po putu, da nije osvetljeno i da je opasno. Pre nekoliko godina tako ga je udario pekar koji je vozio hleb, tada je išao biciklom i samo je bio povređen. Ovoga puta bilo je kobno – kaže u suzama Marija Cvijin, tek što je spremila odelo u kome će sahraniti svog životnog saputnika. – U braku smo bili 41 godinu, svašta smo prošli, nije trebalo ovako da se završi. Očigledno je Bog tako hteo.

Sahrana poginulog Mirka Cvijina biće u subotu na Bajskom groblju u Subotici.

VOZAČU DAO SLOBODAN DAN

Savez vojvođanskih Mađara, gde je Njilaš član Predsedništva stranke, saopštio je da izražava saosećanje s porodicom pešaka.

– SVM očekuje rasvetljavanje okolnosti nesreće i smatra de je važna činjenica to da Mihalj Njilaš nije pio alkohol jer je svom vozaču, zbog obavljanja njegovih ličnih obaveza, dao slobodan dan – navodi se u saopštenju SVM.

 

Večernje novosti

 KOMENTARI

 1. sumorno kaže:

  „– SVM očekuje rasvetljavanje okolnosti nesreće i smatra de je važna činjenica to da Mihalj Njilaš nije pio alkohol jer je svom vozaču, zbog obavljanja njegovih ličnih obaveza, dao slobodan dan – navodi se u saopštenju SVM.“

  Licemerna izjava SVM da licemernija ni ne može biti.
  Nije na vama gospodo da kažete da li je dotični pio alkohol kao ni uzrok zašto nije pio.Očigledno manipulisanje javnim mnjenjem kao i nadležnim institucijama.

 2. Oromi kaže:

  Koristi vozilo bez vozača, izjava da mu je dao slobodan dan je laž.

 3. Pravdoljub kaže:

  Porodici preminulog iskreno saučešće.

 4. ludak kaže:

  Na vesala sa ovim njilasem. Bio na koktelu a nije popio nijedno pice?…pa ne bi rekao

 5. Anonimni kaže:

  znači, već je odlučeno javno preko sredstva informisanja,da će dotični biti oslobođen, jer kako se kađe u izjavi “ nije pio „, i isto će kao i Mitrovićev sin, koji je ubio devojku, biti oslobođen…zaključak nakon svega je da nije bitno ni ko si ni šta si, već da si član vladajuće stranke, i sve će ti biti oprošteno …dno dna….

 6. Đuro kaže:

  Pa da i ja tako odem na koktel i popijem koktu i pojedem jednu pogačicu pa kući lagano 60 na sat…Ma sram vas bilo glavonje

 7. STeve kaže:

  Sa koliko i kako je vozio kada je covek ostao mrtav na mestu…

 8. Prozivka kaže:

  Zar ovako nešto nije učinio i njegov šef Pasztor?

 9. Megille kaže:

  Bude se izvukao kao injegov šef Pastor koji je na Čantaverskom putu pregazio i ubio čoveke a za to nikada nije odgovarao. U Njilašovom slučaju je najvažnije da nij bio pod dejstvom alkohola. A što je ubio čoveka nije ni onda važno. Po ovome ispada da nije greh čoveke pregaziti i ubiti ako u krvi nemaš alkohola…Čudna konstatacija ,Zar ne ?

 10. stormwatch kaže:

  @Megille

  Tachno, to sto kao nije pio alkohol na koktel partiju koji je u stvari organizovan kao mlekoteka ga oslobadja od svake krivice, pa moze da radi sta mu se prohte sve dok nije pod dejstvom alkohola. Ovakve lazhi i ubistva neduznih ljudi prolaze samo u Srbiji.

OSTAVITE KOMENTAR