Poštanske pošiljke pune krijumčarene robe

Beograd: Carinici su 8. maja prilikom kontrole pošiljaka pristiglih iz Subotice u magacin kurirske službe u Beogradu otkrili veliku količinu robe stranog porekla,  trgovačkog karaktera, bez ikakve dokumentacije o poreklu ili plaćenim dažbinama.

Zaplenjena je raznovrsna roba: od steroida, suplemenata za golubove, mobilnih telefona, pa do kupaćih kostima i patika, očigledno namenjenih daljoj preprodaji.

Prilikom pregleda carinici su u više pošiljaka pronašli oko 70 pari patika poznatih svetskih brendova koje su tri različita pošiljaoca slala primaocima širom Srbije.

Jedna od pošiljaka sadržala je čak 46 kutija steroida „stanozolol“, „oksandrolon“, „propeks“ i „kats-testosteron miks“, koji se koriste u bodibildingu.

U drugoj pošiljci otkriveno je preko 50 kg različitih suplemenata za golubove, robne marke „runfrid“, dok su 11 novih mobilnih telefona svetskih robnih marki carinici zatekli u više pošiljaka koje je isti pošiljalac slao iz Subotice raznim primaocima u zemlji.

A da leto kuca na vrata, potvrđuje i pošiljka u kojoj je otkriveno gotovo 500 ženskih kupaćih kostima i muških kupaćih gaća.

TanjugKOMENTARI

 1. Dragan kaže:

  al bi se neko obogatio….zamisli zakinuli drzavu za porez i dadzbine od 500 kineskih kupacih.

 2. Sojic kaže:

  Sigurna trgovina…

 3. Megille kaže:

  A na Subotički ‘buvjak’ niko ne sme ni da ‘pomiriše’-za svu robu su plačena carina i akciza. Malo morgen…

 4. bruno kaže:

  Niste u talu i odmah frka

 5. bruno kaže:

  E da je sve po zakonu

 6. ludak kaže:

  zasto je zabranjeno slati ove stvari kurirskim sluzbama?
  Covek kupio i hoce dalje da preproda…u cemu je tu problem?

 7. punisher kaže:

  Znaci u prevodu ovi sto redovno zakinu drzavu za porez su uhvatili ove sto ponekad zakinu drzavu za porez. Interesantno.

 8. Pajo kaže:

  E sad se carinici mesaju i u visokoletace! Manite se golubova!Izgleda nekome krivo da vise od sesnajs sati lete budimpestanski visoko letaci! Pa znate vi da 11 vrsta zitarica moram davati golubovima posebno !I to prvo one koje nevole pa do one koje najvise vole!

 9. Sofronije kaže:

  A da to nije možda sve događanje, da bi se kurirska služba brata velikog nam vođe malo unapredila. Njih niko ne kontroliše, isto kao ni postekspress, ali su druge „konkurentske“ službe i te kako kontrolisane. Providno je ovo što carina radi …

 10. Svetac kaže:

  Koja je bracikina? Da znamo slati sa njom,ta ce biti bezbedna.

 11. Mihalj kaže:

  Pokrijte operativno carinu i sve će se znati.Roba je preko legalno kupljena.Ovde je ušla bez PDV-a i carine.Neko je „zažmurio“ ili nije svoj posao obavio savesno.

 12. Špediter kaže:

  Mnogo je kumova,prijatelja i familije u poslednje vreme primljeno u radni odnos pa vidimo da je granica postala porozna,onda beogradjani moraju da pecaju.

OSTAVITE KOMENTAR