Potpisani ugovori o bespovratnim kreditima

U toku je potpisivanje ugovora sa poljoprivrednicima i preduzetnicima, koji imaju dvojno državljanstvo, srpsko i mađarsko, a konkurisali su na konkurs Fondacije “Prosperitati” i Vlade Mađarske. Danas su potpisani ugovori sa  preduzetnicima mikro i malih preduzeća koji su dobili bespovratna sredstva za kupovinu mašina od Vlade Mađarske. Na konkurs je pristiglo 520 prijava, a odobreno je 163 zahteva.

krediti 1

Žolt Husar iz Tornjoša koji je vlasnik stolarske radnje, kaže da je zadovoljan jer je dobio novac za kupovinu dve nove mašine.

” Nadam se da će biti i novih radnih mesta, a do sada nismo radili sa ivericama i sada kada kupimo mašine nadam se da ćemo da raditi i sa ivericama“, kaže Žolt Husar, vlasnik stolarske radnje , Tornjoš.

Direktor Fondacije “Prosperitati”, Balint Juhas objašnjava das u za ovu namenu potrošili  130 miliona dinara, kažu u Fondaciji „Prosperitati“.

“Ove nedelje nam ostaje još da potpišemo ugovor sa registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima za konkurs koji smo raspisali za kupovinu poljoprivredne mehanizacije i priključnih mašina.Tu ćemo imati nešto više od 470 ugovora. Ovo su bespovratna sredstva, najviše 80 odsto od ukupnih projekata finansira Fondacija, a najmanje 20 odsto mora da preuzima na sebe korisnik“, kaže   Balint Juhas, direktor Fondacije “Prosperitati”.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR