Povećan broj kineskih turista u Subotici

Kineski turisti su tokom prošle godine ostvarili oko 2000 noćenja u Subotici i na Paliću, što čini povećanje od 375% u odnosu na 2016.godinu. Kinezi koje posete Suboticu su najviše zainteresovani za arhitekturu našeg grada i gastronomiju.

Tokom 2016. godine kineski turisti nisu bili ni u prvih 30, a prošle godine ušli su u top 15 po broju poseta Subotici. U 2017. godini kineski turisti su ostvarili 2000 noćenja u našem gradu, što po rečima direktora Turističke organizacije Subotica, Neše Radulovića predstavlja povećanje od 375%.

Turisti iz Kine najviše su zainteresovani za arhitekturu našeg grada i za gastronomiju. U Turističkoj organizaciji Subotice kažu da je u proteklih godinu dana primetno povećanje broja stranih turista u Subotici i to za 50%, a većinu tih turista čine Kinezi. U ovoj organizaciji kažu da očekuju da će Kinezi ući u top 10 turista u Subotici i na Paliću u narednom periodu.

Turistička organizacija Subotice je, kako bi se na najbolji način predstavila i ovoj grupi turista, nastupila na Sajmu u Pekingu ove godine, a štampana je i brošura u kojoj je predstavljen naš grad, na poljsko-kineskom jeziku

 

RTV Yu ecoKOMENTARI

 1. Pera kaže:

  Malo vise podrske Turistickom Savezu i vise organizacije.Da se aktivira vidikovac na gradskoj kuci ecc.Pomoc zoloskom vrtu da se prosiri ,kao jedan od bitnih faktora razvoja turizma.

 2. Sale kaže:

  Koji li je taj poljsko-kineski jezik?

 3. ludak kaže:

  Ne znam za Kineze ali sam video dosta porodica iz Irana koji su ovde dosli. To nisu one klasicne izbeglice, vec oni koji imaju malo love da ovde ostanu u normalnom smestaju dok ne probaju da odu u EU. Inace to je sve zasluga prvorodjenog, koji je nedavno ukinuo vize za Iran( jedini smo u evropi koji smo ukinuli vize za Irance)i jos je otvorena direktna avio linija Teheran-Beograd….Znaci Iranci vise ne moraju da se smucaju preko pola sveta da bi dosli na kapiju Evrope…sada im je dovoljno da skupe pare samo za kartu avionsku i evo ih nadomak evrope. Svi avioni iz Teherani su puni vec mesecima, niko od njih nije turista…samo dolaze, traze azil i cekaju da pobegnu za EU.
  Cudi me samo kako to da EU dozvoljava da se to radi. Verovatno je ovo neka visa igra, uglavnom najebali smo mi ovde….

 4. Anonimni kaže:

  naravno ludace svako ima prava na kretanje slobodno i na slobodu zivljenja gde ko hoce.

 5. hahahhah kaže:

  Anonimni je jedan covek koji voli basne i bajke.
  Pa za sta onda postoje granice, pasosi, vize…Pa da svako hoce i moze da ide gde je bolje, pa u startu bi jedno milijarda ljudi na ovoj planeti momentalno zapalila za EU, Ameriku, Kanadu i Australiju.

 6. avet kaže:

  Kinezi najviše vole da prave selfije i klasične fotografije ispred Rajhlove palate jer se dive ovoj prelepoj građevini a i vidi se izdaleka, nije toliko sakrivena drvećem.
  Jedina je nevolja što ovo fotografisanje rade posred puta, pa treba biti pažljiv prema njima da ih neko ne bi autom udario, ipak su to naši turisti, a mi smo dobri domaćini.

OSTAVITE KOMENTAR