Prali pare preko lažnih ugovora o posredovanju u prodaji igrača Spartaka

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem Višeg javnog tužilaštva za suzbijanje korupcije u Kraljevu, uhapsili su D.Đ. (1966) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja i V.Z. (1985) i D.V. (1990) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca.

Direktor Sparataka Dragan Đorđević     Printskrin: Youtube/TV Subotica

 

Uhapšeni D.Đ. se sumnjiči da je, kao odgovorno lice fudbalskog kluba „Spartak“ iz Subotice, u periodu od 2016. do 2018. godine sačinio lažne ugovore o ekskluzivnom posredovanju u prodaji igrača ovog kluba, kao i ugovore o isplati ugovorene kazne, a u nameri da sebi i drugim fizičkim licima pribavi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 9.517.000 dinara.

Uhapšeni V.Z. i D.V. se sumnjiče da su osnovali privredna društva i otvorili tekuće račune, na koje su izvršili prenos novčanih sredstava, sa znanjem da potiču od krivičnog dela, a u nameri da prikriju i lažno prikažu nezakonito poreklo novca.

Deo novca uplaćen je i na bankovni račun sedamdesetosmogodišnje žene iz Arilja, protiv koje je zbog sumnje da je izvršila krivično delo pranje novca podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

 

RTVKOMENTARI

 1. djordje kaže:

  Ali gde su babu nasli za angazman :)))

 2. afet kaže:

  BABA IZ ARILJE CE NAJVISE NAJE BAT, NAJSTROZE JE KAZNIT

 3. Tokio kaže:

  Idemo simovicu ostao si bez jedne gajbe ali boli te patka imas ih jos ko sisa alkosa. Bravo za policiju bravoooo

 4. Istina... kaže:

  Šta će biti, zastarevanje ili nedostatak dokaza?

 5. Lebara kaže:

  On to nije radio iza Simovicevih ledja,vec je on to potpisivao kao direktor uz saradnju sa imenovanim,pa nagrabusio kao potpisnik.

OSTAVITE KOMENTAR