Права инвалида су угрожена од стране Такси удружења

Испред  Суботичке болнице,  Такси удружење, поред постојећих паркинг места која им припадају, са фарбом на асфалту су префарбали још два места која су била намењена особама са инвалидитетом и као таква обележена.

Да ли је овај чин  само нељудски гест чланова Tакси удружења или тешко кршење закона и права која су предвиђена законом за  особе са инвалидитетом? Тај одговор треба да дају правосудни органи тумачењем  Кривичног законика Републике Србије и Закона о безбедности саобраћаја. Какве мере је поводом оваквог поступања Такси удружења предузела комунална полиција, надлежна инспекција и саобраћајна полиција с обзиром да узурпирање ових места траје месецима.

Двери Суботице сматрају да заштита особа са инвалидитетом мора бити један од приоритета рада градских органа. Да се омогући особама са инвалидитетом бољи и равноправнији положај у нашем дриштву.

На територији града Суботице  имамо око  2 % паркинг места за особе са инвалидитетом а потребно је достићи норму од 5 %.  Како само обележавање паркинга  не изискује велика финансијска  средства град Суботица је могао да донесе одлуку да се изађе у сусрет особама са инвалидитетом и да се обележи већи број паркинг места, посебно у центру града. Наравно тада та места не би доносила приходе, јер су особе са инвалидитетом ослобођене плаћања паркинга, али би омогућило да особе са инвалидитетом буду равноправније у друштву у којем живимо.

Најодговорнији функционери у граду нису ни прстом мрднули да се проблем недостатка паркинг места у граду почне решавати. Од некадашњих иницијатива за решавање паркинга садашња власт нема ни  идеју ни иницијативу. Да ипак ова власт  решава питање паркирања доказ је и најновија јавна набавка за израду паркинг места у индустријској зони у Малом Бајмоку. Страним компанијама се излази у сусрет, а грађанима Суботице не, наравно о трошку грађана Суботице.

Двери Суботице  траже  кривичну одговорност за оне који су омогућили и оне који су извршили кривично дело узурпирања паркинг места и који су особе са инвалидитетом лишили права која им закон гарантује.

Тражимо да одговорни у граду омогуће да и особе са инвалидитетом добију већи број паркинг места, а да град Суботица почне на један озбиљан и транспарентан начин да решава питање паркирања на корист и добробит свих наших суграђана.

Уколико у кратком временском року руководство града не поднесе кривичну пријаву и не пронађе кривце за ово дело које је учињено од стране чланова Такси удружења, а које не би могло бити спроведено без прећутне сагласности неких функционера локалне градске власти, уместо њих кривичну пријаву ће покренути Српски покрет Двери.

Овим подсећамо локалне функционере да нечињење у заштити права инвалида која су гарантована законом их чини саучесницима у лишавању права која инвалиди имају.KOMENTARI

  1. Opa kaže:

    Opa vise ne pustate komentare?

  2. ... kaže:

    Nije još bilo komentara na ovu temu. Možda ste stavili negde drugo. Ako želite ponovite.

OSTAVITE KOMENTAR