Pred sezonu, na Paliću radno

Na Paliću uveliko teku radovi uoči nove turističke sezone – popločavaju se staze u Velikom parku, a uporedo teče izgradnja Akva parka sa spa centrom, koja je počela u decembru prošle godine.

Na obali Lajoša Vermeša – radno. Popločavanje dotrajalih, betonskih staza je nastavljeno,  i do početka maja, Veliki park bi u celosti trebalo da izgleda upravo ovako. Reč je o 1450 metara staza u klinker pločama, vrednosti 55 miliona dinara koje finansira Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Nekoliko stotina metara dalje, na Muškom štrandu, radovi još obimniji. U toku je izgradnja Akva parka sa spa centrom i to prva faza, koja podrazumeva dečji bazen od 700 kvadrata sa pripadajućim sadržajima, još jednan bazen i veliki tobogan, kao i deo vodovodne i kanalizacione instalacije. Sve teče po planu i direkor „Park Palića“ očekuje da će sve biti završeno i pre roka, a to je jun mesec.

Javna nabavka za drugu fazu uskoro će biti raspisana, navodi naš sagovornik, a plan je da Akva park sa pet otvorenih i pet zatvorenih bazena bude završen početkom sledeće godine. Vrednost projekta je više od milijardu dinara, zajednički ga finansiraju Grad, Pokrajina i Republika.

TV SuboticaKOMENTARI

 1. Salamander kaže:

  Ma super je što se radi i treba ali malo manje se ugrađujte. Pošto će da nas izađe taj famozni akva park kada za običnu stazu plaćamo preko 100Eur/m2 odnosno oko 300 Eura po jednom dužnom metru staze po nekoj slobodnoj računici – molim neka me neko demantuje ako nisam u pravu. Nisam znao da su klinker kocke tako skupe? Ovo sve liči na šminkanje stare dame pred izbore, a na kraju ipak sve bore ostaju kada se fešta završi, pa tako će i nama da ostanu isti problemi koji neće biti rešeni.

 2. ČINJENICA kaže:

  S jedne strane grandiozni Akva park, a sa druge, na primer, crnom folijom od kese za smeće do pola zaklonjen ulaz u toalet za gospodu na ulazu na Muški štrand?! I to sve vrlo transparentno, jer su dveri objekta non-stop otvorene. Tačnije, kad radi, a radi …hm, hm? Što reče svojevremeno izvesni subjekt: „Oprosti im, Bože, ne znaju (zaposleni u JP „Park Palić“) šta rade!“ A, morali bi znati, pogotovo ako žele (barem tako piše u okviru facebook profila), a i mi s njima zajedno, da „Palić postane evropska turistička destinacija visoke kategorije“.

 3. ffilozoff kaže:

  Gde ce turisti pishati za 1.maj ? Kad su takmicenja,npr. u kuvanjima-pisha se i sere gde ko stigne…a zene kako se snadju-SRAMOTA !!! WC treba da je na svakih 400m…jednostavan,ko npr. u Madjarskoj na autoputu.,da jedan radnik odrzava funkcionalan wc, ili wc-e,adrugi poslepodne…

 4. Fux kaže:

  Katastrofa -pogledajte samo na šta liči ona staza od klinker pločića u ‘ velikom parku-šetalištu ‘ blizu teniskih igrališta… cena ? E sad ima tamo više posrednika dok te pločiće stignu iz neke mađarske trgovine . A u tu trgovinu ko zna otkuda-gde ih ‘štancaju’ u nekoj manufakturi u Nemačkoj ili sličnoj državi EU- Sve košta,sve ima svoju cenu. Znaju oni izračunati vrednost gotovog proizvoda i cenu rada za taj proizvod. Oni znaju u razliku kod nas -tu su im cene rada 10x su manja od njihovih radnika…’ dozvoljava se može se…

 5. Istina... kaže:

  Sezonu čega? Bluda? Prostakluka? Ribljeg smrada? Ili možda sezonu najvećeg praznika nerada. U antisistemu antivrednosti nerad vam je najveća vrlina. Toliko volite nerad da ga slavite. Zato ste tamo gde jeste, a zato sam ja tu gde jesam – iznad vas, iznad svega, iznad svih, na vrhu. Na vrhu lestvice znanja i iskonske mudrosti. Dok vi, kmetovi Nove Atlantide, vučete blato iza sebe po buđavim tepisima usađenih iza raspalih fasada, ja obitavam u prestonici Nove Austrougarske – lutam po dvoru, plašim gospodu. Ja delujem, i to u centru moći savremenih ciohazara. Šaljem pozdrav svima vama Labanima u vašoj Subaci, sa visine.

 6. Istina... kaže:

  Komentar napisan 27.3.2019. u 13.49 časova nije moj. On dokazuje da se iza velikog broja komentara na ovom i drugim portalima bezuspešno krije strana Agentura tzv. „prijatelji“ Srbije. Istina… nema veze sa Subacom, Vojvodinom, Novom Austrougarskom, Srbijom, Najnovijom Jugoslavijom… pa ni Bečom. Agentura je opsednuta mnome, to je već patološka zavisnost. Ciohazarska Agentura nikako da porekne da je slepi idolopoklonik njihovih učenja Tora, Talmud, Šulhan Aruh… što znači da jeste. Hajde, „kuražni“, slažite TO ukoliko smete!

 7. gligorije kaže:

  istina
  Tooo istino nek si ti nama pametan najpametniji iznad svih. Al nisam znao da se najpametniji zamlacuje tu na ovom sajtu, gde 50 suboticana procita komentare. obicno najpametniji ni ne znaju za ovaj sporedan sajt.
  Toliko o tvojoj pameti ako je tu prezentujes.

 8. ČINJENICA kaže:

  Rođenu prinovu, čitaj Akva park, treba i ljuljati, odnosno održavati. A, uslov svih uslova da jednoga dana (pro)slavi punoletstvo, ako ne i poznije godine, neophodan je svakodnevni priliv velikog broja posetilaca, jer u suprotnom „ne gine“ prihodovanje reda veličine tzv. pozitivne nule. A, da li će zarada biti berićetna, pogotovo ako ulaznice budu k’o jednojajčani blizanci nalik onima u Aqua Parku Petrolend u Bačkom Petrovom selu, već sada je izvesno da neće. A 1918. godine cene su bile sledeće:

  – Deca do 90cm (visine?) – gratis,
  – Deca do 18 godina, studenti od 19 do 26 godina, osobe sa posebnim potrebama,
  trudnice i penzioneri – radnim danima 700,00 din , odnosno vikendom 800,00,.
  – Odrasli – radnim danima 900,00 din, odnosno vikendom 1200,00.

  Inače, problem nije samo u predmetnom toaletu. Od osam javnih, koliko ih je bilo od Vodotornja do Vikend naselja, jedan je srušen sa kabinama za presvlačenje, a povremeno (vikendom i praznicima) radi samo kod Ženskog štranda, Male gostione i ovaj, na ulazu u Muški štrand, koji nema prirodno osvetljenje (prozori su zazidani?!), a niti veštačko (problem sa instalacijom). Ostali WC-i, jedan na ulazu u park od strane glavnog puta, zatim iznad parkinga kod štranda, nedaleki pored bivše „Fontane“, kao i zidani na šetalištu iznad Peščane plaže su non-stop zamandaljeni. Potonji je jedno vreme leti bio dostupan, a na upozorenje u kakvom su us*anom stanju 6-7 kabina, brže bolje je i on zakatančen. Jedna od tura vozićem po novoj stazi mogla bi se zvati, na primer, „Od nemila, do nedraga“. I to počev od „žalosna ti majka“ izgleda navodno restaurirane vile Bagojvar, pa zaključno sa urušenim objektima u okviru Vikend naselja, od „milošte“ zvanog još i Zona sumraka. U prilogu detalj „obnovljene“ vile Bagojvar.
  .

 9. Krk kaže:

  Te kockice se prave u hr

 10. Fux kaže:

  @ Istina… : Stara-Nova Austrougarska ,nikad nije ni prestala postojati…Trianonski diktat ima ograničeno trajanje. 1918-2018,nakon toga dolazi samo rad i rad i ponovo rad…

 11. rax kaže:

  samo da su poceli sa unistavanjem komaraca i krpelja, kako valja. sta ce nam sve ovo, ako se svi budem razboleli. u epicentru turistickog dela palica prepuno smeca, verovatno kontaminiranog odpada, od komaraca pored jezera ne moze da se sedi napolju, a krpelja puno. oko robne kuce smece jos od zime, trafike kao iz beiruta. javni wc zakljucani ili zatvoreni najlon kesama i jos mnogo toga. pitam se samo da li sam ja jedina, koja ovo vidi? kada ova famozna firma obilazi ova mesta, da li oni to ne primecuju. isti su bili i oni pre vas. najveca stetocina je ova, takozvana firma, park-palic. i ds-ovci su kao nesto radili, a ustvari su samo primali plate, izgleda da je garnitura, kao klonirana i sada. mislim da bismo morali nase pol. kandidate prvo poslati na usavrsavanje u neku sredjenu zemlju, pa ih tek onda birati, jer do sada se samo unistava. sigurna sam da ce ovaj aqua park biti sa falinkom, kao sto je precistac. jako su se angazovali, srecom da ima ovih izbora, jedino vreme kada neko dodje do neke civilizacije, kao np. put, vodovod ili gas.

 12. jeste kaže:

  ovom istinitom bas veselo u glavi

 13. gligorije kaže:

  istina
  Samo Tora i Talmud. Prozreo si sve, zaista si pametan. Tebe za precednika.

 14. lgbtpopulacija kaže:

  Nije savršeno, ali baš se lepo sređuje i šminka Palić. Masa ljudi bude tamo vikendom. Ovo je samo za pohvalu. Wc, treba srediti, ali možete i u nekom od kafica na wc. Trafike kod robne kuce jesu ruglo. Bilo bi super, kad bi se to sve srusilo i tamo napravio neki Arkad za Suboticu i Palic.

 15. Fux kaže:

  @ ČINJENICA : Treba sve te stare zidane WC staviti van funkcije i porušiti jer su bili zarazni i stečište kako danas vele LGBT populacije. Umesto njih na vidna mesta postaviti ekološke mobilne WC kabine.

 16. Hygiea kaže:

  @ Fux
  Ne treba nista menjati. Javni wc treba da ostanu tamo gde jesu. Ako treba nesto menjati, onda je to stanovnistvo.Ako se stanovnistvo ne moze menjati, onda mu treba manjati higijenske navike.

 17. avet kaže:

  Koja velika halabuka oko običnih WC-a.
  Pa pun je park na Paliću drveća i žbunja, hehe, to je ekološki i prirodno, vršiti prirodnu nuždu u majci Prirodi.
  Šalim se, samo da se zna, dovoljno je bilo gde na svetu pogledati javne toalete u kakvom su stanju i odmah ćete imati realnu sliku o tome kako funkcioniše neka država.
  Jer ako nadležni nisu u stanju rešiti osnovne ljudske prirodne potrebe na kulturan i dostojanstven način da se obave, o ostalom je uzalud i pričati.

 18. ČINJENICA kaže:

  Toaleti, među kojima i letos ekspresno zakatančen zidani objekat iznad Peščane plaže sa 6-7 kabina (na snimku jedna od njih!?), pa i ne tako davno, tačnije pre 4-5 godina, navodno restauriranana vila Bagojvar, su samo deo primera nedomaćinskog poslovanja „Park Palića“, koji je preuzeo obavezu da se brine o „mega turističkoj destinaciji Banji Palić“. A, da li se i kako „brine“, očigledno je. Nažalost!

 19. Subotica kaže:

  @ avet i @ ČINJENICA : Moj nekadšnji šef -dotepenac ,često se hvali da je kao dete nije nosio pantalone već nešto nalik na suknju pa kad mu se ‘prohtelo’ izvršio što je naumio…Engleski klozet ,malo morgen …Tvoj prilog ‘ ČINJENICA’ potvrđuje njega …

 20. ČINJENICA kaže:

  @ Subotica

  Iako neodrživo stanje u dva pomenuta toaleta „krasi“ i wc iznad parkinga pored Muškog štranda, odnosno pored bivše „Fontane“, ne smatram da je sajt(?) primereno mesto da fotkama obznanjujem i njihovu unutrašnjost, jer je i potonja previše. Ono što iznenađuje je, što je „Park Paliću“ do uređenja, ali i održavanja ne samo objekata u kakve je i car prinuđen da ide peške, nego i drugih sadržaja, među kojima i česme sa pijaćom vodom u parku kod broda, stalo kao do lanjskog snega. Ista česma „Viktorija“, em godinama pršti prilikom upotrebe, em nema odvod. Ako je šut karta u donji deo leđa jedino rešenje, onda što pre to bolje. Inače, Biseru Panona „ne gine“ da i dalje blešti isključivo noću zahvaljujući neonskom osvetljenju.

 21. Fux kaže:

  @ Hygiea : Sedamdeset goduna nisu naučili…a neće ni nikad.

OSTAVITE KOMENTAR