Predsednik opštine Kanjiža mrzi migrante a bio je azilant

Mihalj Bimbo, rodom iz Mađarske, dobio je azil nakon Mađarske revolucije 1956. godine i od tada živi u Kanjiži

bimbo

Mihalj Bimbo, predsednik opštine Kanjiža koji je u sredu izvređao migrante rekavši da “ne poseduju najosnovnije elemente opšte inteligencije i kulture”, i sam je – azilant!

Evo šta, između ostalog, piše na zvaničnom sajtu opštine Kanjiža: “Rođen je 1945. godine u Ileu, Pešt županija. Školovanje započinje u osnovnoj školi u Ileu. U avgustu 1956. godine došao je u posetu sa majkom kod bake i dede (Mihalj Radač profesor muzike), a nakon izbijanja revolucije tražili su azil koji su i dobili. Od tada je meštanin Kanjiže…”

Dakle, čovek je nakon izbijanja Mađarske revolucije 1956. godine, koju je Sovjetski Savez u krvi ugušio, sa majkom dobio azil u tadašnjoj SFR Jugoslaviji i tako pronašao novi i bezbedniji dom. Danas je to očito zaboravio.

Svaki dalji komentar je suvišan.

(Autonomija)KOMENTARI

 1. SU kaže:

  Madjar u Kanjizi ( i u Vojvodini) NE MOZE biti azilant!!! On je kod kuce!

  Ajde probajte izbrisati ovaj komentar…

 2. rax kaže:

  slazem se da komentarom SU, pa nije otisao u nis, vec u kanizsara. ali to je istorija, koju vecina negira.

 3. robi kaže:

  Az a gond,hogy mi ezt megengedjük! Mármint az ilyen jellegű gyalázást, mint ami ezen a híren is átjön. Az ezeréves ország területén mi mindenhol otthon vagyunk.

 4. mister no kaže:

  Ovo je poštovani sugrađani koji ne razumijete sjeverni dio republike Srbije đe svi mi valja u slozi da živimo. Bimbo je u pravu šta je reka jer je sa svojom izjavom opravda svoje radno mjesto za koje prima novac od onijeh JOBBIK-a avetinja nijednije. Ja ka star čovjek nijesam tražio azil no sam iz Nikšića doša poslije rata ođe u ravnu Vojvodinu među ćestite ljude koji nijesu opakoga jezika ka ovaj kokot ođe.

 5. granicar kaže:

  @SU

  moze biti azilant. On i jeste azilant jer je azil zatrazio.

  Kao sto je i Istvan Pastor suboticanin taman koliko i Gojko Radic. Samo jbg. istina boli.

  A doticni gospodin bolje neka malo prikoci. Nit je zaduzen nit je merodavan da daje izjave tog tipa. Neka se ugleda na Maglaija.

 6. Zulu kaže:

  Bimbó nije (samo) mađar. On je političar. „Svaki dalji komentar je suvišan.“ Üdvözletem az ifjú és következetes úrfinak. És koalíciós partnereinek is persze.

 7. root kaže:

  Apsolutno podrzavam coveka a ovi sto ih toliko zale (azilante) ce kad tad proci kao bosanac u Kanadi sa Losovima!

 8. Mihajlo kaže:

  Ja ne razumem zasto napadate coveka? Zato sto je rekao istinu? Pa u pravu je, imao sam par kontakata sa migrantima po SU, sve sto je rekao je istina i ne znam zasto coveka napadate zato sto je Madjar? Ja jesam Srbin, ali Madjari na prostoru Vojvodine zive vekovima i jedan su kulturan i civilizovan narod, nikad sa njima problema nikakvih nisam imao za 44 godine koliko sam u SU. Vojvodina je dom i Srba i Madjara i Rusina, Hrvata, Slovaka i ostalih koji zive vekovima na njoj. NE treba medjusobno da se prepiremo, nego da se skupimo zajedno i odbranimo se od ove najezde, jer iz nje ne moze nista dobro da proizadje.

  A sto se tice migranata, jednostavno se pomirite sa tim, ne prave samo u Kanjizi probleme, SVI se zale na njih i Nemci i Francuzi, Svdjani, Italijani, SVI.

 9. STeve kaže:

  Nije problem ko je azilant i ko nije, vec kada si negde gost, postuj pravila kuce.

 10. ae kaže:

  nije on to sa zlom namerom lupetao jer u njegovim godinama najcesce vec ima onaj jedan popularni nemac koji rado umigrira i utice na zdrav razum. zbog tog istog lako se zaboravi i sta si juce jeo a ne kako je biti azilant. bimbu smetaju migranti meni onda mogu isto tako prolupali metuzalemi koji su na bilo kakvim funkcijama.

 11. Micko kaže:

  Azilant ili izbeglica svsjedno rec je o tome da nasa drzava toliko je bedna da nijbila u stanju da brine o nasim beskucnicima a kamo li o ovim ljudima koji svaki da dolaze vise i vise akad madjari dignu zid njih ce biti ne samo u Kanjizi vec i u Tavankutu i svugde duz granice

 12. Anonimni kaže:

  Fali drugi deo izjave koju daje Sarlo.Inace je covek bio po svoje misljenje u Totovo selo.

 13. kalimero kaže:

  @Mihajlo

  Pa ako je Vojvodina dom Madjarima, Srbima, Hrvatima, Slovacima, Rusinima, Rumunima, Romima… sto ne bi bila dom i Sirijcima, Irancima, Libijcima? Hvalite se tu multikulturalnosti Vojvodine a ustvari ste zatvoreni i ksenofobicni.

  I jos nesto, niko ovog lika (kako god da se zove) ne napada zato sto je Madjar, vec zato sto dao glupu rasisitcku izjavu. A dokaz tome je to sto ga niko pre te izjave nije pomenuo. A to sto se ovde u komentarima neki Madjari hvataju na nacionalnu osnovu je njihov problem – iracionalni. Vide nesto cega nema.

 14. Kertvaros kaže:

  Komentarisati jeftini, primitivni i prizemni senzacionalizam „Autonomije“ nije suvisno. .Pre svega dete od 10-11 godina ne odlucuje da li ce biti azilant, niti gde ce i kako ce ziveti. Proglasiti dete od 11 godina za azilanta je svesno izvrtanje cinjenica, drsko insinuiranje, i nesto sto je vrlo bezobrazno i nevaspitano. On je predsednik opstine, zanaci drzavljanin R Srbije i poseduje sve ono sto iz toga drzavljanstva proizilazi, kao naprimer, aktivno i pasivno biracko pravo. Multikurturalizam ne postoji, nepostoji cak ni prihvatljiva definicija toga pojma, (visi pojam specificne razlike) niti multi-kulti realno egzistira bilo gde na planeti. To je samo jedna suplja utopija kao i ona prica o najsavrsenijem drustvenom uredjenju na svetu. Izbeglice sa Bliskog istoka donose u gepeku i svoju vlastitu kulturu, mentalitet, svetonazor, i obicaje. To sto oni donose sa sobom nije i ne mora biti svakome po ukusu i svakome prihvatljivo. Njima niko ne osporava njihovu kulturu ali im istovremeno osporava da druge penetriraju svojom kulturom, pogotovu ako oni drugi to ne zele. Prema izjavama zvanicnika Nemackog ministarstva unutrasnjih poslova, najveci broj emigranata dolazi iz Sirije, Iraka, Kosova, Albanije, Srbije, Makedonije i BiH. Ono sto je zajednicko svim tim zemljama iz kojih emigranti dolaze, je cinjenica da su sve te drzave, i to sve od reda, bivse provincije Otomanske carevine. Narodi koji su vekovima ziveli u istoj drzavi, delili zajedniku kulturu, imaju zajednicku istoriju, i dele zajednicke eticke vrednosti. Stoga ne treba da cudi njihova velika akceptancija u prolazu kroz Balkan, i u redakciji „Autonomije“ inkluzivno.

 15. Lajčo kaže:

  Zanimljiva teorija. Srbija = Irak = zajedničke etičke vrednosti = zajednički primitivizam.
  Najnormalnije je da će musavi azilanti putovati kroz bratsku Srbiju a ne Croatiju gde žive potomci civilizianih Persijanaca, dakle Arijevaca.

 16. Kertvaros kaže:

  @ Lajco.

  Nesto procitati je jedno, procitano razumeti je nesto sasvim drugo. Komentare koje nismo razumeli ne trebamo komentarisati, pogotovu ne ako nemamo ni najelementarnije intelektualne i obrazovne uslove za to.

 17. Lajčo kaže:

  Suzdržati se od vređanja neistomišljenika je osobina samo onih gospodstvenih. Doduše internet je mesto gde na površinu izlazi ono iz dubine duše, što mnogi ne bi rekli u javnosti, pa ni u okviru svoje porodice.
  Za ove godine je bilo tone i tone ovakvih rasističkih teorija tako da to nije ništa novo za razumevanje. Mržnja stvara frustraciju. Bila je na hrvatskoj tv ona teorija kako Srbi nemaju ljudski mozak, ali je pobijena tvrdnjom da ipak imaju ljudski mozak ali nemaju ljudsku lubanju. Siguran sam da se i vi dvoumite da li su u pravu ovi prvi ili oni drugi.

 18. Megille kaže:

  @ robi -jo a komentarod ,elvegre nagyon is egyertelmu ki van othon es ki a joveveny.

 19. Megille kaže:

  @ Mihajlo , više je to sa izbeglicama vaš problem. Naime još se sećamo kakvu ste ratnu propagandu pokrenuli devedesetih protiv muslimana. U toj propogandi učestvovao i vaš ‘ voljeni vođa ‘ zar ne ? Pa sada bi ponovo uvukli ostale nesrbe u vašu neku novu rabotu. Rešite sami …

 20. vokille kaže:

  Šta žalite za imigrantima, dovoljno je da zaradimo na tranzitu, da im pokažemo gde je EU, i to je to. Jedva sebe prehranjujemo, a ne i druge.

 21. bajnat kaže:

  @Megille ,neznam zasto napadas Mihajla kada je covek sve realno pisao, ja sam po nacionalnosti madjar, i pradeda mi je rodjen u Subotici,problem sa imigrantima je naš problem,čitajući danas članak da se policija povukla pred imigrantima sam se zgrozio, a kada Spartak igra fudbal pun grad“ nindza kornjaca“od policajaca, slazem se sa megilleom u vezi naseg „velikog vodje“, valoszinu hogy jobbik vagy,ertekelem de valami hatarat meg is toleralni kellene

 22. Ante kaže:

  @su,@rax,@robi,@megille, ovo je srpska teritorija 10 000 godina, čitaj toponime i prati demografiju-

OSTAVITE KOMENTAR