Predstava za migrantsku i lokalnu decu u Dečijem pozorištu

Predstava za decu pod nazivom „Tobi, tužni psić“ održaće se u sredu, 31. oktobra u Dečijem pozorištu u Subotici, u podne.

Predstava će okupiti migrantsku decu smeštenu u prihvatnim centrima u Kikindi i Subotici, lokalnu decu iz vrtića „Naša radost“ u Subotici i decu iz Školskog centra „Dositej Obradović“.

Ovo će biti prilika za decu koja potiču iz različitih kultura da dožive predstavu čija su tema univerzalne ljudske vrednosti zajedno sa svojim vršnjacima iz Srbije. Nakon predstave deca će moći da se druže i razmene utiske.

Ovo je jedna od aktvnosti koja se sprovodi u okviru Podrške Evropske unije opštinama i gradovima u kojima borave migranti koju sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), čiji je cilj društvena, kulturna razmena između migrantske populacije koja boravi u opštinama i gradovima na teritoriji Republike Srbije i lokalnog stanovništva.

021.rsKOMENTARI

 1. SU kaže:

  Bravo, deca nisu kriva što smo mi odrasli ovakvi.

 2. Istina... kaže:

  @SU

  Odrasli su onakvi kakve ih formiraju (programiraju) od detinjstva.

 3. Realan kaže:

  Bravo za lep gest prema dečici!

 4. Istina... kaže:

  „Dugotrajno robovanje i rđava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanje jednog naroda da zdrav razum i prav sud u njemu otančaju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može više da razlikuje ne samo dobro od zla u svetu oko sebe nego ni svoju vlastitu korist od očigledne štete.“ – Ivo Andrić

  „Od takve uprave i takvog naroda jedino valja pobeći.“ – Istina…

OSTAVITE KOMENTAR