Preduzeće“Suncokret“ iz Hajdukova – „Blic preduzetnik 2017“

„Suncokret“ iz Hajdukova je „Blic preduzetnik 2017“! Ova kompanija je izabrana za najuspešniju u trci za „Blic preduzetnika“ i osvojila je nagradu od milion dinara, koju je dodelila Eurobanka.

Direktor i osnivač kompanije „Suncokret“ Ivan Perčić se zahvalio svim članovima žirija na odabiru i priznao da nije očekivao da pobedi.

– Iskreno, nisam očekivao nagradu. Ali mogu reći da ćemo se truditi da u sledećih 30 godina, jer nam je 2019. godine tri decenije rada, dokažemo da smo je zaslužili. Ona je za nas izuzetno značajna, pre svega kao podrška radu – ističe Perčić.

Kako dodaje, puno truda je uloženo u rad ove firme.

– Krenuli smo osamdesetih godina kada je pojam zdrave hrane bio nepoznat. Imali smo i teške godine izolacije i sankcija. Tako da je uspeh i to što smo preživeli 30 godina. Danas nam vetar duva u leđa jer je zdrava hrana i fitnes u trendu – kaže dobitnik priznanja.

On je naveo i da se danas vratio sa Sajma organske hrane u Njujorku, gde je dogovorio i izvoz u Ameriku.

– Akcenat u daljem razvoju firme biće ulaganje u nove proizvode koji su baš za fitnes, obogaćeni proteinima. Sada smo izbacili dva takva proizvoda, a biće ih još – rekao je Perčić.

Izbor najboljeg od 300 firmi

Ministar finansija Siniša Mali kaže da je kao član žirija imao težak posao kako da odaberu najboljeg među najboljima.

– Od 300 firmi birali smo preduzetnike. Svi su oni pobednici i predstavljaju sliku jedne lepše i bolje Srbije. Oni su budućnost Srbije – mikro i mala i sredenja preduzeća. Predstavljaju 99 odsto naše privdrede, a oko 66 odsto zaposlenih rade u nijima. Vlada je uložila 7,6 milijardi dinara bespovratnih sredstava za njih – naveo je Mali.

„Blic preduzetnik 2017“ – Suncokret iz Hajdukova

„Suncokret“, kompanija iz Hajdukova, koju je pre 29 godina osnovao Ivan Perčić, razvila se u uspešno preduzeće koje je pronašlo svoje mesto i na svetskom tržištu. Perčić je počeo posao sa proizvodnjom devičanskih ulja, od susama i bundeve, a sada već pozamašnu paletu proizvoda u „Suncokretu“ planiraju još da prošire. U ovom preduzeću je zaposleno 35 ljudi. Kao pioniri u proizvodnji organskih proizvoda u Srbiji i regionu prvi organski sertifikat Perčićima je uručen 1995. godine, a danas poseduju sve sertifikacije koje rade evropske kuće.

Nagradu u vrednosti od milion dinara najboljem preduzetniku za njegovo dobro poslovanje obezbedila je Eurobanka, uručio je Siniša Mali, ministar finansija, ali i član žirija. Dodela nagrada održana je u prostorijama Privredne komore Srbije.

Tehnolog Ljiljana Belošević iz „Suncokreta“ zahvalila se „Blicu“ na prestižnoj nagradi

– Hvala najlepše. Ovo je veliko iznenađenje za nas, kao i priznanje – naglasila je radnica „Suncokreta“.

 

BlicKOMENTARI

  1. Vredni radnik kaže:

    A hoce li nagradu ppdeliti sa radnicima?

OSTAVITE KOMENTAR