Preko četiri hiljade mesta, moderan stadion sa grejanjem…

Tribine sa preko četiri hiljade mesta, moderan stadion sa grejanjem, prateći sadržaji poput hotela naći će mesta u okviru centralnog terena TSC Fudbalske akademije.

Čim to vremenske prilike dozvole, započinje gradnja centralnog terena TSC Fudbalske akademije. Na mestu starog gradskog stadiona, u susedstvu budućeg zatvorenog velnes centra, u Bačkoj Topoli gradiće se centralni teren TSC Fudbalske akademije.

„Počinjemo gradnju stadiona sa četiri hiljade mesta i 16 hiljada kvadratnih metara neto čim vreme to dozvoli. Ugovore su potpisale građevinske firme „Tončev“ i „Banković“ koje su izvođači radova, i nastojaćemo da se držimo rokova“ kaže Vera Bogojević, građevinski inžinjer i rukovodilac radova.

Fudbalski teren sa grejanjem, savremena oprema, osvetljenje, smeštaj i drugi sadržaji naći će mesta u novom projektu. Izgradnja centralnog terena košta preko 10 miliona evra, a finansira ga mađarska Vlada posredstvom Fudbalskog saveza Mađarske.

„Osim fudbala, tu će biti moguće organizovati i koncerte, druga sportska dešavanja, nadovezuje se na bazen koji se sada gradi, i to će biti jedan pravi sportski i rekreativni centar, a ne samo fudbalski teren“ kaže Janoš Žemberi, predsednik TSC-a.

Izgradnja centralnog terena TSC Fudbalske akademije treba da bude realizovana u narednih godinu i po dana, i otvaranje je planirano tokom 2020. godine.

RTV PannonKOMENTARI

 1. moni kaže:

  Taj novac bolje dati siromasnima kupiti im kuce i ugrejati ih umesto sto ce te se baskariti po stadionu gledajuci neke ljude koje trce za loptom. Malo humanosti nije na odmet.

 2. Prolaznik kaže:

  Bravo !!!! steta sto nije u Subotici ali samo da idemo napred.

 3. Hokejaš kaže:

  A pokrivanje malog stadiona,tj klizališta?To nedonosi pare pa ih boli dupe za taj stadion.

 4. Aranka kaže:

  I u Subotici fali tako nesto ……sport i uslovi u Subotici su katastrofalni .

 5. srboljub kaže:

  #O1G

 6. Anonimni kaže:

  Evo gde će Spartak igrati ako se plasira u Evro kup.

  A mali stadion neka se pokriva kada budemo imali hokej ligu. Bolje još jedno otvoreno klizalište na Prozivci.

 7. Lebara kaže:

  Prestici ce naseg Spaleta i organizaciono i infrastrukturno

 8. Saigon kaže:

  Leba i igara

 9. (ba)laban kaže:

  @moni
  @Hokejaš

  Da li ste pročitali tekst članka gde jasno piše „finansira ga mađarska Vlada posredstvom Fudbalskog saveza Mađarske“? Dakle nema veze sa srpskim budžetskim parama i zbog čega bi Mađari trebali da razmišljaju o srpskoj sirotinji i beskućnicima, kao i o klizalištu i hokeju? O tome neka razmišljaju ovi Vučićevi lizoguzi na čelu sa Labanom.

  Mađari razmišljaju daleko napred i investiraju u budućnost svog fudbala, pa će nas jednog skorijeg dana preteći i u tom segmentu, baš kao što se to dogodilo i sa klupskim rukometom.

 10. Hrvoje Macanović kaže:

  Fantastično. Ni Subotici ne bi trebao veći stadion. Važno je da se udovolji propisima FIFA kako bi se mogle igrati međunarodne utakmice. Osim toga i gledaoci ne treba da budu na kiši, da ih sunce prži ili da se smrzavaju.

  @moni – ko ti brani da sve što privatno poseduješ podeliš sirotinji. To će biti bogougodno delo i zaslužićeš carstvo nebesko

 11. bac Vranje kaže:

  @ (ba)laban
  iskreno sta mislis da Madjari nemaju gde drugde kod sebe da ulazu , vec moraju ovde.Daaaaaj, stvarno verujes u to, ista prica ko sa Arapima. Stvarno mislim da si ozbiljan i da nisi ni sisao vesla, niti progutao brodski motor. To je prica za malu decu.

 12. Lebara kaže:

  Ovo je za madjare i nacionalno pitanje,okupiti i zadrzati madjarski zivalj na ovom prostoru Becej,Senta,Topola,Subotica.

 13. Istina... kaže:

  Pakujte se, ljudi, suviše vas dugo izdaje komunjarska „elita“. Ništarije sa „diplomama“ su diplomirane ništarije. Kada odete, ostaće im samo ‘ladna go*na. Neka ih se nažderu, kao nekad „ja’njet’ne“.

 14. freestyle kaže:

  Eto… da Subotica ima polgármester-a možda bi se ovo gradilo u SU, ali neće HU vlada da puni džepove naprednjaka, samo pojedinim SVeMogućim političarima i njihove šire familije….

 15. yu SEVER kaže:

  Kome to treba?
  Škole nam se zatvaraju, nema dece. Bolje da su investirali u prizvodni pogon da im Mađari ostanu ovde a i naši da su sufinansirali ga.
  Od ovog će koristi imati samo pertiske pijavice sa jedne i druge strane granice. Ruka ruku mije. Pročitjte, čije su firme dobile da izvode radove.
  Sugrađanima želim sretne praznike i uspešniju iveseliju sledeću godinu.

 16. gligorije kaže:

  istina
  ajd kazi nam gde si , nadji nam posao , dobar posao i daj nam adresu. ajde budi malo covek podeli i nama tu informaciju da nam bude lakse kao tebi. napisi gde si i daj nam adresu gde se nas bar stotinjak moze zaposliti tamo kod tebe. ajd sad budi faca i pomozi nam, a ne ovim dosadasnjim tvojim jalovim komentarima. ako neces ne mozes ne zelis e jebi ga onda ajd ne oduzimaj nam vreme tvojim komentarima.

 17. Istina... kaže:

  @gligorije

  Konstantno me ismevate, ponižavate, vređate i psujete i još očekujete pomoć!? Pozivate me da budem „faca“ šta god to značilo. Da li Vi, čoveče, imate obraza!? Nemate, čak i ne znate šta je to.

 18. Megille kaže:

  Dobar posao za ‘pranje novca’ daleko od mađarskih financijskih inspektora…na kraju krajeva i Orban Viktor je počeo kao fudbaler prije nego što je postao političar…ko zna možda za stare dane postane i menađer kod ovih ‘akademija ‘ i stadiona…

 19. K kaže:

  Kome? Ćemu?

 20. Barby kaže:

  Svaka čast Madjarima! Napokon nešto vredno i pametno na ovim prostorima! Ovo SNS vlast nikada ne bi mogla realizovati, jer bi to bio nemoguće skup projekat dok se sva bratija ne ugradi!!! To što neki pišu te pare je trebalo dati ovamo ili onamo, NIJE!!! Te pare su uložene baš tamo gde treba. Kao što su godinama unazad ulagali u banje, puteve, infrastrukturu! Tačno tamo gde treba: ciljano i strateški!

OSTAVITE KOMENTAR