Preko Horgoša sa kokainom vrednim milion evra

Carinici su 10. januara 2018. godine na graničnom prelazu Horgoš,u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja preko 12,5 kilograma droge.

Prekršaj je otkriven na ulazu u zemlju, kada je za detaljnu kontrolu izdvojen automobil „VW Passat“ nemačkih registarskih oznaka, kojim je iz Nemačke ka Crnoj Gori putovao nemački državljanin, poreklom iz Crne Gore. Na prethodno pitanje carinika, rekao je da nema ništa da prijavi i da kod sebe ima svega 150 evra.

Prilikom detaljne kontrole najpre je u prtljažnom delu, ispod poklopca za rezervni točak pronađeno ukupno 4.630 grama, kako se ispostavilo kokaina, zapakovanog u četiri paketa, umotana u najlon.

Nakon toga je u zadnjem delu vozila, u fabričkoj šupljini između branika i zadnjeg točka pronađeno još šest paketa umotanih u crni najlon. U dva paketa su otkrivene crvene i plave tabletice, za koje se sumnja da su opojna droga „ekstazi“, ukupne mase 3.695 grama. U preostala četiri paketa pronađeno je 4.216 grama bele materije u obliku paste, za koju se sumnja da je reč o narkotiku „spid“.

Dalju nadležnost u ovom slučaju preuzeli su MUP i tužilaštvo.

Ovo je jedna od najvećih zaplena kokaina u Srbiji poslednjih godina.

Pre toga, carinici su juče na graničnom prelazu Horgoš sprečili pokušaj krijumčarenja tri skupocena ručna časovnika poznatih robnih marki, čija je vrednost procenjena na 55.500 evra.

Satove je pokušao da prokrijumčari 27-godišnji albanski državljanin, koji je na ulaznu carinsku kontrolu pristigao oko 16:45 časova, vozeći automobil BMW austrijskih registarskih oznaka. On je prilikom susreta sa carinicima, rekao da nema ništa da prijavi za kontrolu.

Ipak je usledio detaljan pregled i tom prilikom je najpre u jednom od kofera pronađen ručni sat „Rolex Day-Date“, vredan 24.500 evra. U drugom koferu pronađen je još jedan muški ručni časovnik „Audemars Piguet Royal Oak“, čija je vrednost 7.500 evra i prazna kutija sa garantnim listom i fakturom za ručni sat „Rolex Oyster Yachtmaster“. Sat koji je nedostajao u pronađenoj kutiji otkriven je ličnim pretresom na levoj ruci putnika.

Kako ukupna procenjena vrednost skupocenih satova prelazi trećinu vrednosti automobila, i on je privremeno zadržan, čime se ovaj prekršaj uvećava na 63.000 evra.

 

RTVKOMENTARI

  1. Mister No kaže:

    Dada (droga ) je smrt.

OSTAVITE KOMENTAR