Preminuo Velja Kostadinov

Danas je u četrdesetsedmoj godini u Subotici posle višegodišnje teške bolesti preminuo novinar Radio-televizije Vojvodine i dugogodišnji medijski radnik Velimir Kostadinov (1965-2012).

 

Velimir Kostadinov rođen je 29. aprila 1965. godine u Zrenjaninu, (nekad SFRJ) Republika Srbija. Po zanimanju novinar, publicista i fotoreporter, a po (prvom) obrazovanju eletroinženjer. Novinarstvom počeo da se bavi kao student i odlučio da mu to bude zanimanje. Diploma elektroinženjera mu je  služila, po njegovim rečima da se pravi važan u ženskom, a pametan u muškom društvu.

 

Nije bio zadovoljan jednom diplomom pa je diplomirao, „pod stare dane“ i žurnalistiku i postao diplomirani žurnalista. Počeo 1990. godine kao student u „Subotičkim novinama“, prvi stalan posao dobio u novosadskom „SVET-u“, potom pisao za „Blic“, „Reviju 92″, povremeno za „NIN“ i kanadski „Kišobran“. Osam godina bio zaposlen u dnevnim novinama „Glas javnosti“ kao dopisnik iz Subotice, a pisao i za sestrinsku firmu „Kurir“, a od 13. marta 2003. do 13. decembra 2008. bio je direktor i glavni i odgovorni urednik“Reginalnog TV Centra u Subotici“, odnosno „SUPER TV“.

 

Na ovoj televiziji pet sezona vodio i uređivao emisiju „uPRESSovano“. To je bio tipičan TALK SHOW sa jednim ili više gostiju. Temu je nametala svakodnevnica. „uPRESSovano“ je bila tri godine najgledanija emisija u PRIME TIME terminu ove televizije.

 

„Regionalni TV Centar“ je – kada je on došao na čelo kuće – bio firma sa milionskim dugovima, blokadom računa, jednom ispravnom kamerom i 18 zaposlenih, a nakon tri godine je postao medij sa pozitivnim poslovanjem, sa dobijenom frekvencijom za Vojvodinu na konkursu Radiodifuzne agencije Srbije, 54 zaposlena i isto toliko honoraraca, obnovljenom opremom … Nakon što je okončao mandat direktora,  njegovi naslednici su „uspeli“ da ovu firmu, za nešto manje od dve godine, dovedu do zatvaranja zbog nagomilanih dugova i nenaplaćenih potraživanja.

 

Objavio je dve knjige: „Marinko Magda – čovek iz Zone sumraka“ 1995. godine i „Novinarstvo u 12 lekcija“ 2005. godine.

 

Velimir Kostadinov biće sahranjen u četvrtak u 13 časova na Istočnom groblju u Srpskom Itebeju.

 KOMENTARI

 1. Su kaže:

  Tuzno  🙁
  Saucesce porodici. 

 2. Andrija kaže:

  Bio je ljudina i pravi  prijatelj!!! 
  Pocivaj u miru, druze!!!! 

 3. Svetlana kaže:

  Druže moj, zbogom!

 4. Vladimir kaže:

  Bilo je cast poznavati te . Pocivaj u miru druze i kolega . Zbogom

   

 5. SRPKINJA kaže:

  Iskreno saucesce 🙁

 6. Sasha kaže:

  Dragi druze,zbogom!

   

OSTAVITE KOMENTAR