Prezentovano idejno rešenje novog stadiona u Subotici

U Plavoj sali Gradske kuće, održan je prvi radni sastanak na temu realizacije projekta obnove i unapređenja Gradskog stadiona u Subotici. Tom prilikom prezentovano je idejno rešenje budućeg stadiona.

subotica.rs

Sastanku su prisustvovali gradonačelnik Bogdan Laban sa saradnicima, predstavnici UNDP-a (Program Ujedinjenih nacija za razvoj), kao i nadležni projektanti. Na uvid je dato idejno rešenje, a kako je rečeno za 45 dana će biti izrađen predlog projekta i održana javna rasprava.

Ukoliko sve bude išlo planiranom dinamikom, polovinom godine se očekuje početak radova na samom objektu. Projekcija trajanja radova je osam meseci. Po završetku ovih i već sprovedenih radova, stadion će ispunjavati uslove za odigravanje fudbalskih utakmica i atletskih takmičenja po evropskim standardima.

subotica.rsKOMENTARI

 1. Petro kaže:

  Ok, stadion lepo napreduje. Nadam se i obećanom semaforu uskoro.

 2. Dzoni brat kaže:

  Sto se kaze,Iz vasijih usta bozije usi!

 3. gligorije kaže:

  A sto ne objavite informaciju da ce se uskoro ovaj stadin rusiti a novi najavljeni se prebacuje na drugu lokaciju….

 4. Zapad desno kaže:

  Ne znam šta da mislim o ovome. Trebao bih da se radujem ali sam ravnodušan. Volim da idem na stadion, međutim, moji sugrađani više ne dolaze. I ništa ne obećava da će to da se promeni. Više od tribina vredi ta šuma i priroda okolo.
  Možda su u pravu oni koji su za izgradnju malog fudbalskog stadiona kao u Bačkoj Topoli, a ovaj stari da ostane atletičarima i drugima. Stare tribine prepustiti prirodi.
  Ovaj projekat mi izgleda usiljen. Rupe na krovu da prođu tek postavljeni reflektori…
  Kad bi se ovo ostvarilo (u šta sumnjam) tužno bi mi bilo da gledam nove tribine a prazne.

 5. freestyle kaže:

  a klizaliste?

 6. I.S. kaže:

  Već odavno ne idem na stadion da gledam Simovićeve fudbalere, dovedene ko zna odakle, da bi ih se dalje prodalo bilo kome. I nameštene utakmice.
  I bio bih protiv da se gradske pare, odnosno naše pare daju za adaptaciju ili izgradnju stadiona Simovićevom Spartaku. Ali pošto na tom stadionu igraju i Golubice, na koje možemo biti ponosni i na kome treniraju i trče i subotički atletičari i atletičarke onda neka bude renoviran. E sad, da će da kradu dok se bude renovirao, krašće. To se već vidi po sastavu ekipe koja se našla da o tome odluči. Samo da ga ne renoviraju kao pozorište što su.

 7. Dragan kaže:

  @Petro juče sam bio na stadionu,postavili su semafor!

 8. ffilozoff kaže:

  Po ovoj slici ovo nije gradski stadion,jer gde ce sa nakaradnim reflektorima i semaforom….opet novo,novo,novo…

 9. Lajčo kaže:

  „Polovinom godine se očekuje početak radova na samom objektu. Projekcija trajanja radova je osam meseci.“

  Kakva je ovo zajebancija…Pa samo reflektori su postavljani nekoliko godina. Semafor nam je dodeljen pre tačno godinu dana a sada je tek postavljen.

OSTAVITE KOMENTAR