Prigovori na račune za odvodnjavanje

U proteklom periodu građanima su počela da pristižu rešenja o naknadi za odvodnjavanje, izdata od Javnog vodoprivrednog preduzeća „Vode Vojvodine“ Novi Sad za period april-decembar 2018. godine.

Uz rešenja veliki broj građana dobio je i obaveštenja da iz prethodnog perioda po osnovu naknade za odvodnjavanje za zemljište navedeno u rešenju imaju izvesni dug.
Kancelarija Zaštitnika građana Subotice predlaže građanima koji su redovno izmirivali svoje obaveze po osnovu ove naknade da daju prigovor na obaveštenje „jer se iz obaveštenja ne može utvrditi na koji period se odnosi dug, ne može se utvrditi niti visina osnovice, niti kamate ni period za koju je istu obračunata“.

Formular prigovora građani mogu preuzeti u kancelariji Zaštitnika građana (Gradska kuća, 1. sprat, soba 135), gde po potrebi mogu da dobiju i stručnu pomoć.
Takođe, prijem građana od strane zaštitnika građana i njegovih zamenica, nastavlja se u prigradskim zajednicima, prema utvrđenom rasporedu, pa građani iz prigradskih mesnih zajednica, mogu se zaštitniku građana i njegovim zamenicama obratiti po ovom pitanju i u mesnim zajednicama.
Detaljnije informacije mogu se dobiti putem telefona  024/626-898, odnosno putem mejla ombudsman@subotica.rs.

 

RTV YuecoKOMENTARI

 1. mrššššš kaže:

  Ovim govnarima treba otići pod prozor u onim prslucima kao u Parizu!

 2. Megille kaže:

  Ceo ovaj nakaradni sistem u EU -najviše u ‘uspešnim ekonomijama’ čitaj Francuskoj i Nemačkoj i ostalima izdržavaju raznim nametima ,porezima ,taksama ,prirezima -izmišljenim paušalima što otimaju od svojih građana. Lako je biti uspešan i sposoban ako to ‘uspešnost’ naplačuješ od svojih građana otimajući im više nego što mogu zarađivati. Istodobno polupismeni sportaši , estradni umetnici i njihova politička svita baškari se na račun naroda. U javnim preduzećima, opštinskim službama u toj meri su se ‘nakotili’ da više ni mesta za sedenje nemaju pa za jednim stolom sede njih po četri primerice u JP Čistoća i Zelenilo ,a i ustalima je situacija slična.
  U Parizu su građani rekli ne teroru vladajućih -koji se ne bave ekonomijom i boljitku građana ,već jalovim manifestacijama o I svetskom ratu…. Koga to bre zanima ? Kako vidimao naroda najmanje. Ovo u Parizu je poruka ,koja je vrlo ozbiljna,dosta je narodu izrabljivanje po uzoru kako se to radilo u srednjem veku. Ovi dostavljeni računi za odvodnjavanje i enormni porezi na privatnu imovinu građana su samo vrh ledenog brega koja kada će početi da se topi urušiće ovaj nakaradni sistem u Europi.

 3. Salamander kaže:

  Ne znam koji totalni idiot šalje račun od 0,11 Dinara. Ne znam da li je moguće uplatiti navedeni iznos u pošti bez provizije,a da se dobije i kusur od jednog dinara.

 4. bac Vranje kaže:

  @Salamander
  nije moguce jer je najmanja zvanicna jedinica placanja dinar!!!! Pare zvanicno ne postoje!

 5. Istina... kaže:

  Zaštitnik građana je projekat Cionista, funkcija mu je da građanima širi demagogiju i ne radi u njihovu korist. Krajnji cilj je od državnih lopova koji rade za iste mentore preuzeti lopovluk. To je tzv. tranzicija. Hvala „zaštitniku“!

 6. Kanalizacija kaže:

  @ Megille
  Ako se sa krova moje kuce u Nemackoj sliva kisnica u gradsku kanalizaciju i ako se otpadne vode iz iste te moje kuce takodje odvode u gradsku kanalizaciju onda je i normalno da placam odrzavanje sistema za odvodjenje otpadnih voda i njihovu obradu u odgovarajucem precistacu, pre nego sto oteku, u mome slucaju u Rajnu, a bez da zagadjuju reku. Visina takse se odredjuje na osnovu potrosnje vode iz gradskog vodovoda, povrsine krova, kao i zabetonirane odnosno izflasterisane povrsine gradjevinskog placa. Dakle to nije nikakva EU izmisljotina nego jedna normalna stvar da svako placa ono sto koristi. Kanalizaciju treba izgraditi i zatim redovno odrzavati. To naravno ima i svoju cenu koju svi korisnici solidarno placaju. Visoki zivotni standard je jako fina stvar, ali ima i jako visoku cenu.

 7. rax kaže:

  Megille, ti se bas jedis! Jedis se na sistem EU, zasto? U D su izgradjeni svi putevi i ulice, a ni njive ne stoje pod vodom. Samo kada za sav nemar i otimacinu mozete da okrivite EU, USA . Srbija se sigurno nije obavezala u procesu pristupanja EU, da moraju gradjani da placaju odvodnjavanje, a ako je verovati ovom sto se ovde pise, ovaj namet se naplacuje samo u Vojvodini. Problem je iskljucivo u mentalitetu ovog naroda. Naroda koji hoce brzo da se obogati, koji se prodaje za plasticnu vrecu brasna,secera i zejtina. Treba platiti 3000 i nesto botova i silne autobuse, koji obilaze srbiju. Treba obezbediti novac za polupismene politicare, za biznismene itd. Svi cekaju da se problem sam resi, narod na ivici siromastva, a cuti, cute svi. Suboticki problem je iskljucivo u tome da ga vode ljudi, kojima Su ne znaci nista, dosli su od nekud i zaposeli grad. Ako samo Vojvodina placa ovaj namet, onda bi zastitnik treba da podnese tuzbu u ime svih ojvodjana, da tuzi Voj. vode ili drzavu. Uostalom tu su i VMS, pa neka oni stite nase interese. Ako je pak VMS nacionalna stranka, tu je Canak, koji decenijama zivi na grbaci naroda, pa neka se on i njegova stranka angazuju u zastiti nasih prava i para.

 8. Istina kaže:

  Agentura Cionizma, čija su Deca komunizma (njihovog projekta) na vlasti na istoku Evrope ceo jedan vek, za sve loše nametnuto tim teritorijalnim Podantisistemima krivi isključivo svoje sluge, marionete. Svoju nesumnjivu krivicu skrivaju i negiraju. Evropska unija (Sjedinjene evropske države) takođe je njihov projekat, kao i SAD, SSSR, Jugoslavija i sve ostale NADNACIONALNE tvorevine kojima je cilj ukidanje SVIH nacija i stvaranje samo JEDNE, kao i samo JEDNE veroispovesti i JEDNE rase. SVE stranke u Srbiji, svih „različitih“ ideologija, deo su istog projekta, među njima nema nikakve razlike, one služe istim vladarima. Sve pljačkaške poteze u Srbiji određuju Cionisti preko propisa pisanih u Vašigtonu, nametnutih preko Brisela i „implementiranih“ u Srbiji.

  Zato me boli ona stvar za SNS, SPS, SVM, DS, G17+… Čanka, Janka, Đuru, Peru, Miku, Lazu… a, vala, i za Nemačku i njenu us*anu kanalizaciju. Go*vno je go*no, samo Ciošvabe misle da je njihovo „više rase“, plemenito, plavokrvno, nadgo*no!

 9. Borivoje kaže:

  Komentator pod nickom „Istina“ je potpuno poludeo.

 10. Wajk kaže:

  Da Mađari nisu iskopali Ferenc kanal pre 130 godine danas ne bismo morali plaćati odvodnjavanje jer ne bi bilo gde odvodnjavati!!

 11. stormwatch kaže:

  Mali shizoidni nazi multinik shovinista sa svojim antisemitizmom i nacisticki otpad zvani megille se bas razumeju kako funkcionise neki uredjeni sistem….jes….citas i valjas se od smeha.

 12. kulak kaže:

  Yebojiotacđubretov!
  Vuku novce i lade svoje guzice po kancelarijama.Ova država mora crknit.

 13. marco kaže:

  Pa st ocekujete od drzave u kojoj je predsednik umobolni sizofrenik…?!?

 14. Istina kaže:

  @Borivoje

  Pametne proglasiti ludima pa vladati glupima, tako radi svaki Antisistem.

 15. Istina kaže:

  Gospodin „Pametnjaković“ pljuje po neistomišljenicima, gradu u kom je živeo i njegovim građanima kojih je bio deo. Sve oko sebe naziva naogavnijim izrazima. Podsećam, u više komentara je pisao kao bi u gradu i državi iz koje je pobegao veoma rado zaveo red pomoću Sudije Dreda, naučnofantastičnog lika, izmišljenog, nepostojećeg, fiktivnog. Polako sklapam kockice dotičnog i vidim da živi u nekom svom svetu, paralelnom od postojećeg, u kom je njegova Glava Sudija Dred, ponoviću, naučnofantastični lik, izmišljen, nepostojeći, fiktivan. „Pametnjaković“!

 16. Megille kaže:

  @ Kanalizacija :Pojma nemaš šta si napisao. U ovom slučaju ne radi se o odvodnjavanju kućne odvodne kanalizacije. Ovde se radi o izmišljenom odvodnjavanju I isušivanju zemljišta. Interesantno da ovaj namet samo se naplačuje u Vojvodini a u Srbiji gde su inače svake godine velike poplave sa katastrofalnim posledicama se ne naplačuje. Uostalom već sada u mnoge delove Vojvodine treba dovesti vodu jer nestručnim isuševanjima svake godine po 0,5 metara se snižava nivo podzemnih voda tako da Vojvodini preti katastofalna suša u narednom periodu ,što su svetski stručnjaci već u svojim studijama dokazali,i upozoravali. Ali nameta nikada nije dosta -pa postavlja se pitanje gde idu ti silni porezii prirezi ,takse od kojih bi trebalo da funkcionira država ? I jdan od njih bi trebalo da bude i gospodarenje vodnim bogastvima…

 17. Kanalizacija kaže:

  @ megille
  Ja se izvinjavam. Pod pojmom takse za odvodnjavanje mogao sam da shvatim samo komunalni porez na koriscenje i odrzavanje pratece kanalizacije. Za hidromelioraciju gradjani nisu duzni da placaju nikakav poseban namet. Taj posao je u nadleznosti drzave odnosno odgovarajuceg ministarstva i njegovog budzeta. Uprkost tome nije mi jos uvek jasno kakve veze imaju Nemacka,Francuska i EU sa celom ovom stvari. U Nemackoj postoje jasna pravila ko sta i koliko placa poreza na prihode. Kako se taj porez kasnije trosi je stvar aktuelne politicke vlasti. Postoje i parlamentarna tela za nadzor na sta i kako se drzavni prihod od poreza trosi.

 18. Lenin kaže:

  Prije neki dan u dućanu čuo storiju.Navodno žena iz Bikova dobila da plati 20K dinara,što joj se činilo enormno visokom sumom.Otišla je i dala žalbu.Sada je dobila račun za uplatu 50K uz obrazloženje da je to i zatezna kamata kao i dug od 2011. godine,jer su u toj kući gde sada žive dvorili svog oca,koji je imao dobru penziju,a oni su još pored toga primali novčanu nadoknadu za dvorenje.Ne znam epilog priče jer me toliko nije interesovalo.Tek od juče sam se setio,kada je žena dobila da plati 2K dinara.I stvarno ne skontam kako to oni izračunaju ko koliko treba da plati.Zašto je to baš tako okruglo 2K?U stvari zašto i plaćamo?Na kilometar smo od vodovoda,a šest od kanalizacije!?Imam dva žuta prsluka u jugi,jednu za mene,jednu za ženu.Ako treba ići javite mi.Uzeću štap,naslonit’ na ženu i nekako odgegati.Vala će me vratiti na nosilima.Šalim se!Još neke sitne poslove mogu da uradim i da vozim auto.Pre desetak dana sam vozio stariji bračni par na aerodrom u pešti.100 kanaddskih dolara i 50 američki za bakšiš.Juve!Nažalost ove godine ovaj prevoz mi bio drugi i čini mi se zadnji!Osim ako ne treba da odem po nekoga.Bilo bi fain pre praznika malo lovuške.

 19. Megille kaže:

  @ Kanalizacija : Kakva hidromelioracija ? Pa ne postoji u Subotici separatni način odvođenja ,a baš je to jedan od najvećih problema zagađivanje životne sredine. Naime atmosferski talog se skupja u isti odvodni sistem zajedno sa fekalnim i drugim kućnim i i dustrijskim talogom. Zašto taj javašluk i nestručne izvedene komunalne infrastrukturu moraju da plaćaju građani. Da svi razumeju : Zašto da plaćamo prečišćenje i ‘ čiste oborinske vode koji se meša sa zagađenom otpadnom talogom u odvodnom kanalizacionom sistemu ‘…? Ali plaćamo ,pročitajte na računima…
  Šta sa ovim nametima imaju EU -Nemačka ? Pa oni savetuju naše ekonomske stručnjake kada mole njih za financijske pomoći i ‘ špende’-kažu im tamo su vam Javna Preduzeća preko njih građanima možete uzeti novac za izdržavanje svoje državne aparature…,vratit nam kredite sa kojima ste zadužili vašu državu ,itd ,itd…treba još detalja ‘ Prepuštam vašoj fantaziji…

 20. Pravdoljub.. kaže:

  Nikako da se javi BAĆ VRANJE mislim da čovik moš štogod kast o odvodnjavanju..

 21. kulak kaže:

  Bać Vranje?Možda se testiro na HIV pa mu javljanje prisilo…

OSTAVITE KOMENTAR