Prijatelji ubijene devojke: Na Čenada se nije žalila

Prijatelji Blanke Kemiveš, koju je u Segedinu usmrtio njen dečko, za „Novosti“. Ništa neobično između njih nismo primetili. Kažu da je miran mladić, iz dobre i bogate porodice

Nikada nije pričala da su imali problema, mada su se relativno kratko zabavljali, svega tri meseca. Celo društvo je bilo zajedno na dočeku i kako sam čula nisu primetili ništa neobično između njih. Verovatno je do svađe došlo kada su krenuli iz lokala u ranim jutarnjim časovima.

Ovo je, za „Novosti“, rekla drugarica Blanke Kemiveš (25) iz Čantavira kod Subotice koju je u Segedinu ubio njen dečko Čenad Čeke (29) iz Gunaroša. Zločin se dogodio prvog dana 2018. godine, nakon čega je Čenad navodno pokušao da se ubije presekavši sebi vene.

– Još nam nije jasno šta se dogodilo između njih što je Čenada navelo na zločin. On je miran mladić, iz dobre i bogate porodice. Radi kao magacioner u selu i važi za uzornog radnika – priča porodični poznanik iz Gunaroša. – Šta uradi, zavio je dve kuće u crno.

Tragično ubijenu Blanku Kemiveš oplakuje ceo Čantavir. Ona je pomagala majci u knjigovodstvenoj agenciji, a bavila se i izlivanjem noktiju. Kobne večeri njoj nije bilo spasa, dok je ubica prevezen u bolnicu i protiv njega je podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo.

Njihovi poznanici ne mogu da veruju šta se dogodilo i opisuju ih kao skladan, lep i zaljubljen mladi par.

– Zabavljali su se od oktobra prošle godine, često su izlazili i posećivali žurke. Nestrpljivo su planirali doček nove godine u Segedinu, gde su odseli u stanu Blankine najbolje drugarice – rekao nam je prijatelj Blanke i Čenada.

Mađarski mediji prenose da su se momak i devojka posvađali još na ulici i tako svađajući se otišli u stan na četvrtom spratu. Iznad vrata i dalje stoji venčić dobrodošlice sa natpisom „ljubav“, a u stan od zločina niko još nije ušao. Komšije tvrde su ih videli nekoliko puta pre samog dočeka i da je tog jutra cela zgrada odjekivala od njihove svađe. Toliko su bili razjareni da su dve kese rezanog hleba bacili ispred zgrade.

Verovatno pod dejstvom alkohola, svađu su nastavili i u četiri zida, a ona je ubrzo eskalirala fizičkim sukobom u kome je nesrećna devojka dobila tako teške povrede, da je na mestu ostala mrtva. Kada je video šta je uradio, momak je pokušao da se ubije, ali je potom ipak otišao na vrata komšiji i molio ga da pozove Hitnu pomoć.i

 

Večernje novostiKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR