Prispele ponude za izmuljivanje

Od 16 preduzeća koja su otkupila tendersku dokumentaciju, pristigle su dve ponude za posao izmuljavanja Palićkog jezera, saopštilo je preduzeće „Park Palić“.

U saopštenju koje je prenela lokalna Ju eko televizija, navodi se da su otvaranju ponuda prisustvovali i predstavnici dva ponuđača, AQUAMONT servis, d.o.o. Beograd i VP „Ćuprija“ a.d. iz Ćuprije, kao i da će Komisija narednih dana da nastavi sa radom pregleda dokumentacije, posle čega će uslediti zvanični izveštaj o stručnoj oceni ponuda.

 

Kako je ranije najavljeno, prva faza radova koštaće 130 miliona dinara, a finansiraće je Autonomna pokrajina Vojvodina i Fond za zaštitu životne sredine republike Srbije.

 

Izmuljavanje Palićkog jezera usvojeno je kao rešenje za spašavanje biljnog i životinjskog sveta u jezeru posle katastrofalnog pomora ribe od pre par godina. Izmuljavanje jezera nametnuto je i kao jedan od bitnih preduslova za razvoj turizma.

 

Urgentna mera nakon pomora ribe bila je osposobljavanje kanala Tisa – Palić i upumpavanje sveže vode u jezero, kao i postavljanje aeratora – uređaja koji upumpavaju kiseonik u vodu.

 

Još jedno od rešenja za spas jezera jeste i pomenuti prečistač otpadnih voda koji u potpunosti radi od marta ove godine i prerađuje sve štetne materije.

 

RTVKOMENTARI

 1. Beli kaže:

  Dobra odluka ! Nisam dežurno zakeralo ali ljudi , zašto to tako sporo ide !
   

 2. Nena kaže:

  A šta je značila ona prastara skalamerija koja je bila postavljena pred izbore na jezeru? Govorili su da ta krntija treba da izmuljava jezero. Posle izbora je još neko vreme tamo stajala, pa su je uklonili. Pre izbora su na sva zvona obećavali da će najkasnije do početka juna (prvo je bio decembar 2011.) biti završeni pregovori sa tajnim investitorom za banju, i da će to biti objavljeno. Juni došao i prošao, evo i avgusta, a o tajanstvenom investitoru više ni slova. Na stranu to što ne može postojati tajni investitor, jer mora postojati tender, koji mora biti javan, kao što moraju biti javni i rezultati tendera. Ali izbvori su prošli, sad sve po starom…

 3. Palićanin kaže:

  Znači, (opet) dolazi vreme za „muljanje“. Nazdravlje nam!

OSTAVITE KOMENTAR