Produžen raspust svim osnovnim i srednjim školama

Preporuka Ministarstva zdravlja da se zbog virusa gripa raspust produži za nedelju dana usvojena je juče na sednici Vlade, te će sve osnovne i srednje škole u Srbiji početi sa radom sedam dana kasnije nego što je planirano – 25. februara.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar predložio je na jučerašnjoj sednici Vlade Srbije da se zimski raspust za osnovce i srednjoškolce produži za još nedelju dana..

– Period školskog raspusta usporio je širenje virusa gripa. Sa druge strane, očekuje se da će povratak dece u škole uticati na povećanje broja obolelih, rekla je za „Blic“ prof. dr Darija Kisić Tepavčević.

Vojvodina

Imajući u vidu da su đaci u Vojvodini imali izjedna zimski raspust, dok su deca u centralnoj Srbiji imali odmor podeljan na dva dela, vojvođancki učenici vratili su se u klupe još 15. januara. Stoga, će njima školska godina biti „pauzirana“ tokom sedam dana, nezvanično saznajemo.

Praznujući Dan državnosti, sutra svakako neće ići na nastavu, te će u ponedeljak otpočeti pauza podstaknuta epidemijom gripa, a u klupe će se vratiti 25. februara, isto kao i njihovi vršnajci u drugim delovima Srbije.

Raspust u vojvođanskim školama trajao je od 21. decembra do 15. januara.

 

Blic

 KOMENTARI

 1. Istina... kaže:

  Otkud ministarstvo obrazovanja zna da je sedam dana dovoljno da se zaustavi „epidemija“? Da li je uopste ima? Kakvi su to „vojvodjanski“ ucenici? Cemu razlike? Cemu „posebnosti“? Zbog odvajanja teritorije? Za sve odgovore obratite se marionetskim poltroncinama Agenture Familije sa „diplomama“. Jadan narod!

 2. gligorije kaže:

  virus gripa hara samo po osnovnim i srednjim skolama, u vrticima ga nema. Nasi malisani po Vucicevoj naredbi i dalje idu u vrtic, pa oni su nam najjaci.

 3. gligorije kaže:

  Al sad ce on da se seti i male dece iz vrtica. Ipak on o svemu razmislja dok se reklamira vozajuci se po Srbiji.

 4. Oki kaže:

  Istina, ti si stvarno bolestan ( nema veze sa gripom), oduvek je bio različit zimski raspust, ne zbog ove „diploma vlade“, već iz razloga poštovanja katoličkog božića. Toliko o tvom “ istinitom poznavanju“

 5. quantum immortality kaže:

  Istina, ti si neka seljacina pretpostavljam

 6. Nuestro pueblo kaže:

  @ quantum immortality

  Nije on nikakva seljacina. Da bi mogao biti seljacina fali mu zdrava seljacka pamet. On je Bozji blagoslov za ovaj portal na kome ima jos 2-3 svoja epigona pa se onda medjusobno glodju letnji dan do podne, a za ostale forumase uglavnom nemaju vise vremena i ostavljaju ih na miru.

 7. stormwatch kaže:

  Ako niste do sada skontali, a verujem da vecina vas jeste – ovaj mali shizoidni nazi multinik shovinista koji sebe naziva „istina“, samo je jedan botovski parazit koji ovde piskara na racun novaca subotickih poreskih obveznika, poslat da siri versku, nacionalnu i religijsku netrpeljivost i pravi podele. Aj pogodite o kome je rech.

 8. Megatron kaže:

  Jaoj sto se uvek upecate. Taj „istina“ je trollcina ogromna. Ako zelite da ga se otarasite, onda najbolje nemojte nista ni komentarisati posle njegovih komentara. Ovako samo hranite trolla.

 9. stormwatch kaže:

  @Megatron

  Samo da se razumemo nesto, to nije nikakva trolchina…trolchina je safet i onaj kolompar…ajde oni su jos i interesantni ponekad….ali mali shizoidni nazi multinik shovinista je prvoklasni bot placen subotickim novcima….na ovim i drugim stranicama poznat jos i kao „neko“, „nebitno“ i „onjegin“….

 10. pista kaže:

  Znaci… grip do 25-og. I onda ce naprasno nestati.

 11. Istina... kaže:

  Ako nekoga mrzi mnogo ljudi, taj mora da je dobar čovek. – Vilijam Šekspir

OSTAVITE KOMENTAR