Prokleto mesto ili …

Centar Subotice, ulaz u hotel Gallerija, mermer, staklo, mesing…a preko puta šut, ambrozija, parlog…

Kako je došlo do ovoga ? Priča počinje davno, što bi rekao Rodnijev i Del Boyev stric : „During the war…“

 

Da, upravo tako, tokom rata su ovde padale bombe i ostavile za sobom pustoš i brdo šuta ali i prokletstvo da to tako ostane do danas, 70 godina kasnije.

 

Nema besplatnog ručka (ni parkinga)

Protivautomobilski rov

Pre desetak godina na praznom placu je sagrađena nova zgrada ali nikad nije dobila ulaz u podzemnu garažu. Garaže su ispod zgrade ali u njih ne može da se uđe autom pa sada služe kao podrumi. Vlasnici bar mogu da kažu da imaju najveće podrume u gradu.

Na mestu zgrade Srpske čitaonice (projekat Ferenca Rajhla), koju je srušila avionska bomba, ostao je prazan plac za vjeki vjekov.

Graditelj hotela sigurno nije ovako video budućnost ove ulice. Nema ni najave da će se nešto promeniti u godinama koje dolaze. Primer za kakvo takvo rešenje može se videti u Kertvarošu, gde je vlasnik tada novog pansiona finansirao i komšijski zid prema ulici i tako zaklonio pogled na dvorište seoskog tipa.KOMENTARI

 1. balog kaže:

  Pa sto ne snimite klima uredjaj ispred robne kuce centar ili Maxija ? Ko im je dao dozvolu da se nasred ulice to stavi ? To se uvek stavlja na krov da nikom ne smeta ,a ne nasred centra grada.Pa plus njihov kontejner.Moj predlog bi bio da taj kvart zatvorimo samo za Maxi.

 2. timot kaže:

  Eto posla za komunalnu policiju u centru grada a o priferiji grada da nepričamo tek tu bi se moglo pisati prijave o šutu i ambroziji. U urđennoj Državi ambroziju pokose a račun

 3. Dorozsmai Jòzsef kaže:

  skoro svake godine loziram najmanje od 7 do10 dana u tom hotelu zaista  odlican hotel  samo okolina uzas da je vlasnik bio neki walterovic bilo bi u redu

 4. Pajo kaže:

  Zasto ne odreaguje Komunalna za postavljane prepreka na javnu povsinu!!!????Da prolaznik padne ili vozilo osteti ako naidje na neobelezenu prepreku!!!!!

 5. drazen kaže:

  Zasto se jednostavno samo ne posije trava? Pa neka se pokosi jednom nedeljno i eto ga resenje 😉

 6. timot kaže:

  U uređenoj državi ambrozija se pokosi a račun ispostavi Opštini za naplatu a šut se odnese i naplati vlasniku,tako se tamo radi.

 7. Pajo kaže:

  Odem do Mesne zajednice i zateknem predsednika saveta u kancelariji i prijavim mu ambroziju na javnoj povrsini! A on zna ali nista ne moze da uradi! Objasnim mu da MZ ima benzinsku kosilicu, a on kaze ko ce to raditi sa njom. Pa kazem resite vi ste predsednik! No na kraju problem treba platiti radnika a MZ nema para!!!! Pa zasto onda mi gradjani da kosimo kad vlast nece!!!!!!! MZ Pescara!!!!!!!

 8. delija kaže:

  http://www.youtube.com/watch?v=diaQpy43nBE
  evo pogledajte zasto je to tako
  vrlo jednostavno-zato sto bacamo nase pare1 

 9. Dzudiskinja kaže:

  Moze li neko da mi kaze sta uopste radi komunalna policija,sem sto se u parovima setaju i vozaju po gradu?Ponekom za pola tocka na travnjaku zalepe kaznu,sto je u redu, a ostalima ni za ceo auto,sto nije u redu…

   

OSTAVITE KOMENTAR