Proširenje bloka u ulici Zrinjskog i Frankopana

Da Ekonomska srednja škola „Bosa Milićević“ muku muči sa prostorom za obavljanje nastave jeste nešto aktuelno, a da im je oduvek nedostajala valjana fiskulturna sala, stara je priča. Ta škola je decenijama koristila malu salu u ulici Zrinjskog i Frankopana. Koliko se ulagalo u ovaj segment obrazovanja, govori činjenica da je do pre 10 godina samo Gimnazija Svetozar Marković imala adekvatnu salu.

Fiskulturna sala u ulici Zrinjskog i Frankopana je vraćena Jevrejskoj opštini koja ju je u međuvremenu prodala preduzeću DG company. Sa druge strane, DG intezivno radi na proširenju bloka na kome se trenutno podiže prva od nekoliko lamela novog stambeno-poslovnog prostora. Po planu detaljne regulacije, takav sadržaj je tamo i predviđen, stoga će u skorije vreme i na mestu nekadašnje fiskulturne sale nići nova stambena jedinica.

Iako Prozivka i dalje drži primat kada je izgradnja u pitanju, Radijalac se ove godine ponovo aktivirao i ulice Zrinjskog i Frankpana i Braće Jugovića će pretrpeti velike promene.KOMENTARI

  1. Bivši kaže:

    Morao je taj poslednji sprat da se narusi visinska regulacija postojece zgrade?

OSTAVITE KOMENTAR