Proširenje parkinga kod Higijenskog zavoda

Zavod za zaštitu zdravlja u Subotici nema adekvatan parking pa je ulica Vatroslava Lisinskog ta koja na sebe preuzima ovu ulogu. Odavno broj automobila premašuje broj parking mesta što zadaje glavobolje stanovnicima ovog dela ulice ali i pešacima koji moraju da pređu na cestu kada se vozila parkiraju na trotoar.

Ovih dana u toku su radovi na proširenju parkinga. Ispod betonskih kocki nestaće zelena površina koja je do sada tretirana kao park. Jedno ozelenjeno proširenje ulice, malo je pretenciozno imenovati parkovskim prostorom, ali činjenica da je ono tako nazivano prilikom poslednjih planiranaja i uređivanja parkova u gradu. Nakon ovih građevinskih radova, sportskim rečnikom rečeno, u „trci“ između parkinga i zelenila, ovi prvi povećavaju skor u svoju korist.

parking

Ranije

parkKOMENTARI

 1. Daca kaže:

  Meni se više čini da tu neko otvara firmu i sam sebi pravi parking za svoje potrebe !!

 2. glibavi kaže:

  ajd što pravi sebi parking nego je poskidao saobraćajne znakove (put sa prvenstvom prolaza i jednosmerna ulica) … ukoliko se desi neka nezgoda pitam se ko bi bio odgovoran!?

 3. Megatron kaže:

  Subotica ima hronican problem sa nedostatkom parking mesta, stanje je skoro katastrofalno, tako da je svaki novi parking dobrodosao.

 4. boros kaže:

  Trebalo bi i kod V. zdravstvene ambulante isto. U Ivana Zajca tamo je ambulanta a i Kizur Istvan O.S. nema uopste parkinga.

 5. Aleksa kaže:

  Samo uništavajte sve, Od kada znam za sebe, a to nije malo godina, na ovom mestu je bio park sa arteskim bunarom na sredini. Samo se vi radujte, sada će Parking preuzeti ovo parkiralište pa ćete plaćati parkiranje. A ono malo drveća i trave, samo briga za održavanje.

 6. Megatron kaže:

  @Aleksa… Od kad ja znam za sebe, tamo je uvek bila neka divlja dzungla, tek su nedavno tamo napravili neki red. Subotica ima dovoljno zelenila, preboleces ovo ne brini.

 7. novi pokusaj kaže:

  Od kad ja znam za sebe to su vlasnici kuca pokusavali da naprave nesto „Uredjeno“ ispred svojih kuca ,a ovaj put verovatno neki novi vlasnik pokusava da napravi nesto novo „Uredjeno“ ispred svog objekta.Podrska grada i nekih gradjana je uvek bila teret. I pre i sad ,a pretpostavljam i ubuduce.

OSTAVITE KOMENTAR