Proširenje Petrinjske ulice

Mehanizacija Vojputa obavila je pripremne radove za proširenje kolovoza u Petrinjskoj ulici na Teslinom naselju.

Kolovoz ove ulice je preuzak za potrebe današnjeg saobraćaja što je karakteristično za mnoge visokofrekventne ulice u Subotici. Na pojedinim delovima je toliko uzak da se mimoilaženje može obaviti samo ako jedno od vozila potpuno siđe sa asfalta, stoga je proširenje sasvim opravdano. Sem toga, ulica je urbanizovana, električne i druge instalacije su pod zemljom, što je dozvolilo drveću da razvije krošnje i sakrije, mahom ružne, fasade starih zgrada. Ceo kraj odaje utisak zapuštenosti. Od trotoara i zelenila, do zgrada, garaža, parkinga i samog poslovnog centra, sve je na niskom nivou održavanja.

 KOMENTARI

 1. Tina kaže:

  Mogli bi do kraja celu ulicu jer i kod poslovnog centra na ćošku nije bezbedno skretanje u ulicu sa glavnog puta svaki dan posmatram naglo škripanje guma, prolaze i kamioni..parking i nije dovoljno velik pa su neki prinudjeni da gaze i po zelenoj površini.

 2. Pera kaže:

  Bravo,posle toga treba prosiriti i Kiresku ulica koja je mnogimo uza od Petrinjske,dok je saobracaj frekventniji.

 3. Zulu kaže:

  Videcemo koliko vikenda ce izdrzati ta bela garaza.

 4. amacak kaže:

  „Bravo,posle toga treba prosiriti i Kiresku ulica koja je mnogimo uza od Petrinjske,dok je saobracaj frekventniji.“

  i frankopansku, i deo matije gupca, i deo banijske, i ivangradsku, i proleterskih brigada, i zorkinu, i deo frana supila, i zetsku (ili ukinuti parkiranje tamo), i deo jovana mikića

  sigurno sam nešto i zaboravio. ovim tempom ni navedeno neće se uraditi ni za 50 godina.

 5. S&S kaže:

  Ulicu Proleterskih brigada treba obavezno proširiti. Okolina ulice je sve naseljenija, mnogo je vozila, putničkih i teretnih a takodje i autobusi saobraćaju. Vozila su sa desnim točkovima uvek van kolovozne trake.

 6. pravda kaže:

  Raskrsnicu plitvicke i sarajevske ispred fabrike zeljeznicar treba pretvoriti u kruzni tok

 7. Zulu kaže:

  Ako iko od nadležnih čita ove komentare: molim vas, pogledajte poslednju fotografiju. Ako iz ove ulice prolazite u „produžetak“ ulice, u Mandušićevu, to je već i ovako bilo za nadejbože, možda od jednih najmanje bezbednih raskrsnica u gradu. Sad, ako to kvazi ogledalo ostane na sadašnjem mestu, ljudi će stati negde u srednjem delu, izmedju dve trake, da bi videli išta. Sve u svemu: izlaziti iz Petrinjske levo, ili produžiti je i sada veoma riskantno i za one, koji izlaze na glavni put i naravno za one, koji su na glavnom putu. Super je što se asfaltira, ali ova raskrsnica jednostavno nije dobra. Nije ni sada bezbedna, a neće biti ni posle proširenja ulice. (Ali sam čuo od osobe, koja radi u firmi, koja je zadužena za izgradnju ulica u gradu, da će možda napraviti jednosmernu ulicu od Petrinjske…. Sad, posle proširenja.)

OSTAVITE KOMENTAR