Protest ispred Centra za socijalni rad

Predsednik i osnivač udruženja “ZAŠTITIMO NAŠU DECU – PROTECT OUR CHILDREN” – Miroslav Tonković iz Subotice, danas je mirno protestvovao ispred Centra za socijalni rad u Šantićevoj ulici u Subotici.

Za tu priliku spremio je saopštenje:

“Danas je “SVETSKI DAN OTUĐENJA DECE OD RODITELJA”. Sam sâm bio ispred Centra za socijalni rad Subotica od 08:45 do 09:45 časova. Cilj mi je da skrenem pažnju na (ne)rad nadležnih organa, prvenstveno Centara za socijalni rad koji radi na otuđenju dece od roditelja u Srbiji.

Otuđenje ne može da čini roditelj bez pomoći prvenstveno nekih lica iz centara, jer oni stručno savetuju jednog roditelja kako to da čini i šta da radi. Isti prikrivaju i zataškavaju otuđenje deteta od drugog roditelja. Ovo doživljavaju i majke i očevi, a u mnogo većoj meri očevi, jer sam podatak da majke u 96% slučajeva dobijaju decu u postupcima starateljstva, dovoljno govori o problemima oko dece, koja najviše plaćaju cenu otuđenja kada jedan od roditelja odluči da ne poštuje sudske presude. Otuđenje dece od jednog roditelja često dovodi do trajno narušenih i nepopravljivih odnosa deteta i otuđenog roditelja. Skoro svugde u svetu je otuđenje okarakterisano kao jedan od najtežih oblika zlostavljanja dece i roditelja. ”

Na pitanje da li je imao bilo kakvih problema zbog protesta , gospodin Tonković je odgovorio:

“Ne. U toku mog protesta neko iz centra je pozvao policiju. Došla je patrola, legitimisan sam, zatim su policajci otišli  i rekli mi da svako ima prava da mirno protestuje i iznosi svoje mišljenje.”KOMENTARI

 1. Samo istina kaže:

  Cuvaj se prijatelju,na zalost ovakvi centri i veliki broj razvedenih zena unistilo je porodicu.

 2. pravda kaže:

  Kad covek stigne do ove institucije osudjen je na propast i ne pravdu…
  Generalno,ako covek sam sebi ne pomogne u ovoj drzavi niko ti pomoci nece..

 3. da pitam.. kaže:

  Šta se ovo dešava???-zar je cilj da se porodice razdvajaju? Zar jedan roditelj može da na uštrb drugoga radi šta hoće? Zar su deca igračke???? CSR je izgleda zaista leglo onoga što je u tekstu i navedeno. Ustavni sud se pod hitno mora pozabaviti ovim problemom.

 4. Ljutovo 024 kaže:

  Dal se ti socijalni radnici zapitaju nekad kako je biti bez deteta? Ili kada odneses dete majci jer je tako odredjeno,a dete se veze pojasom u autu i zeli da ostane sa ocem jos. Dal postoji na ovom svetu ista teze od te knedle u grlu?

 5. ⚖ Rotterdam kaže:

  Dete se veze u kolima ma daj centar ispira mozes k deci.. Pusti nas tih ljutovackih lazi i korupcije k9jim ocem? Koji prkda dete..

 6. Stravinski kaže:

  Mnogo dece su ti zlikovci trajno otudjili od jednog roditelja.

 7. Megille kaže:

  Trguju decom ?

OSTAVITE KOMENTAR