Prozivka u smeću

Na Prozivci se trenutno vrše radovi na ozelenjavanju čitavog naselja. Sade se drvoredi i živa ograda duž ulica a uveliko se i radi na novom šetalištu i zatvorenim bazenima. Svi ti radovi bi mogli da stvore najmodernije naselje u gradu potpuno prilagođeno čoveku, ali džaba, kada taj isti čovek ne zna da uživa u tome.

 

Iako pretenduje da postane lepša od Radijalca, Prozivka to najverovatnije neće postati u skorije vreme jer stanovnici Radijalca imaju malo veću svest o šetalištu koje poseduju pa se ono kud i kamo više održava. Nađe se i na njemu koja bačeka kesa ili opušak, ali komunalni nered koji se može videti na Prozivci nikada se nije video na Radijalcu i to je osnovna razilka dva kraja grada.

 

Žasađeno zelenio pored toga što se mahom gazi, služi za skupljanje otpadaka, a pojedini delovi Prozivke poseduju prave male deponije, koje nije stvorio niko drugi neko stanovnik samog naselja. Ne postoji to komunalno preduzeće koje može da počisti sve ono što čovek baci a vetar raznese.

 

Prozivka u 10 koraka

Oplemenimo prostor zelenilom

Kad već ne možemo da zaustavimo vetar, da sasečemo grane da ne sakupljaju kese.KOMENTARI

 1. pajo kaže:

  Kultura plus otvoreni kontenjeri!!! Izlaze iz pekare Europa pređe B.Radić baca papir od peciva! Praze na parkingu opuške iz vozila i to je normalno jer nema gde da prazni! Misle oni!!! Izmetlam uveče iz vozila šta mi nije potrebno i to je to! A dali bi to u svom dvorištu, ne ali već ispred kuće na ulici da! Tu su samo kese, papiri, a u ostalim delovima grada i šut i sve ostalo (BEZDANSKA), Šuma kraj Balzakove šut, plastične flaše, čaše, konzerve, televiziri itd. Tuga!!!!!!

 2. Mr.Tess kaže:

  Ovakve stvari mislim da niko nemoze resiti osim samih gradjana koji zive na Prozivci, mislim kultura je kod nas na najnizem nivou 🙂 Mislim da cak ni povecanje komunalne policije ne bi pomoglo nista 🙂

 3. Bivsi kaže:

  Можете да правите од Прозивке метрополу, али један је Радијалац. 🙂

 4. Sinisa Lazarek kaže:

  Zivim na prozivci, ali ovaj clanak je samo jedna strana problema. Drugi mnogo veci je da je premalo kontejnera na prozivci ali i  da cistoca ne odnosi dovoljno cesto smece. Svake nedelje se kontejneri prelivaju pre nego sto cistoca pokupi. Dune vetar i raznosi smece po celoj prozivci. Jeste, pocetkom 90tih je bilo dovoljno jednom nedeljno pokupiti smece. Danas treba 3x nedeljno. A treci problem je sto odavno na prozivci nisam video cistocu da kupi smece neovisno od kontejnera. Na radijalcu ih ima. Na prozivci slabo.

 5. Anonimni kaže:

  kulturno je ostaviti smece pored punog kontejnera zavezano u kesi, ali nije tako. baca se pored svakako u otvorenim kesama, a cistoca ipak pokupi sve pored iako naidju na stavicne prizore.

 6. emanuel kaže:

  gde je komunalna kad ti treba xD

 7. Kazna je iz raja izašla kaže:

  Ma kakva „edukacija“ (srpski se to zove pouka ili poučavanje ako niste znali!), nema od toga ništa. Ne bojimo se nikoga, ako kao savestan građanin opomeneš bilmeza koji je bacio papir ili opuške, još možeš dobiti preko nosa! Ajde neka u Nemačkoj to rade?! Klinac su Nemci svesniji i savesniji, nego imaju državu i vlast pa im je ušlo u krv da vode računa. Što bi se reklo, uteralo ih u red. E, dok se to kod nas ne desi možemo trućati o svesti i „edukaciji“ (ala mrzim tu reč!) do mile volje!

 8. plavusha kaže:

  Pekam je Pekam a ovi sa Radijalca mogu samo da nam zavide …

 9. Lana kaže:

  Slika govori vise od reci. Sad ce neko reci, pa nema blizu jos kontejner a kome su onda i zasto vec poceli smetati uredno posuti kamencici oko drveta? Ako ovde komunalna policija ne bude setala 24 sata kada se zavrse radovi i naravno kaznjavala nevaspitane, brzo cemo unistiti novostvorenu lepotu.


 10. Lana kaže:

  Nije dosta sto smece bacamo zaista gde god stignemo, vec i unistavamo ono prelepo o preskupo sto nam je neko dao na koriscenje za dugo vremena. Ovo kosarkasko igraliste malo koji grad ima, ali vec nemamo sa cime da se pohvalimo. Koliko je samo snage, besnoce, obesti, nemara, bezobrazluka….. trebalo da se ovako unistiti kos. Sramota! Da li nam je i sada gradska vlast kriva sto se ovde ne moze igrati kosarka? Ko ce ovo sada da popravi? I da li vredi porpavljati ?

OSTAVITE KOMENTAR