Prvi električni punjač za automobile u Subotici

Budućnost je stigla, ili je ovo tek početak.

Električni automobili dolaze a da bi grad bio spreman, pobrinula se  ProCredit banka. Ispred svoje filijale u Subotici koja se nalazi iza spomenika Ivanu Sariću, ova banka je postavila prvi električni punjač za automobile u našem gradu.

Reč je o vozilima koja rade isključivo na struju i koja tokom vožnje ne emituju štetni ugljen-dioksid, budući da ih pokreću specijalni akumulatori, koji se pune na električnim punjačima. Osim što ne zagađuju životnu sredinu, ova vozila donose i značajnu finansijsku uštedu, budući da na svakih 100 kilometara potroše oko 11,7 kilovatsati struje, a što u proseku košta svega jedan evro.KOMENTARI

 1. Pera kaže:

  Super

 2. Igor kaže:

  Juhu…kupujem teslu

 3. Bankar kaže:

  A, ko ima ta vozila uposte? A, da Svedjani ce puniti..

 4. bot lepoje kaže:

  Jos samo da Tesla izbaci model na ispod $35 000 i bice ih u gradu.

 5. Elektromobile kaže:

  Baš kao u svakom selu, javljaju se seljoberi sa pitanjem ‘a šta je to?’, mogu samo zamisliti horde Subotičana kako sa čudom stoje i bulje u takvo čudo tehnike koje je svugde u zapadnoj Evropi na svakom drugom čošku normalna stvar godinama. Pitam se koliko će ovaj punjač izdržati da ga ne ispišu i ne vandalizuju?

 6. Tesla S kaže:

  Sada jos samo da stigne i prvi elektricni automobil..nadajmo se da ce ga taj punjac sacekati jos par godina dok se ne pojavi..:-)

 7. Realan kaže:

  Farsa do farse.

 8. Spectator kaže:

  @ Realan
  A ti si farsa nad farsama, i to na svim ovdasnjim portalima po kojim bljujes svoje duhovne splacine.

 9. TT kaže:

  Realan sta si po struci kad si tako pametan

 10. Miljan kaže:

  Jel mogu biciglo da napumpam gume na taj punnjač

 11. avet kaže:

  @Miljan
  Može i biciglo da se pumpa, samo treba da se pazi na pritisak jer je jaka struja i može da pukne guma.
  Ima obadve vrste priključka za selepe, one tanke i one deblje, a može i mobilni telefon da se napuni, ima čak priključak sa strane za Iphone, LG, Nokie i Samsung.
  Može istovremeno 20 telefona i 10 tableta da puni.

 12. sumorno kaže:

  Lepa vest.
  Najverovatnije će i parking biti obezbeđen a tamo će se parkirati ko stigne.

 13. vip kaže:

  Napraviše oni to najviše za sebe, jer oni jedini imaju automobil koji ide na električno punjenje. Znamo da to nije u korist svih, nego najviše njih. Tako da bez hvalisanja grade Subotica. Od drugih ne bi trebalo da zavisimo, nego se vi malo bacite u posao i onda hvalite za vaše delo ili ti ne delo!

 14. dejan kaže:

  moze kod nas da se registrije elektricni auto ?

 15. Realan kaže:

  @TT

  Niste dostojni odgovora.

 16. mila kaže:

  @dejan
  Na zalost, ne moze kod nas da se registuje elektricni auto. Ja moram svaki put preko da registrujem.

 17. Elektromobile kaže:

  Znaci, ako ja zelim sa mojom Teslom X da se iz Luxemburga zaputim put Srbije, onda bolje da i ne polazim, jer je u ovde toliko hvaljenoj madjarskoj samo jedan Tesla (super)charger i to kod Djera, a u Srbiji koliko citam nije ni moguca registracija elektro automobila pa je trazenje elektropunjaca nemoguca misija. Prvu poruku sam napisao ovde pre par dana jer mi je google search na upit o elektropujacima u Srbiji izbacio ovu stranicu, ali sad kad bolje procitam razmisljanja suboticana i Srbije o sasvim normalnim svakodnevnim stvarima kao sto je elektricni automobil, iskreno receno i bolje sto u familiji vozimo samo Chevy Bolt i Teslu X, pa je putovanje sa njima u Srbiju nemoguce. I bolje sto je tako. Prijatni pozdravi i zelim vam i da dalje tako lepo uzivate u vasem kosmaru.

 18. SWANO kaže:

  Da li moze i mobilni da se napuni?

OSTAVITE KOMENTAR