Puštena u rad klimatizacija u Hali sportova

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, zamenica gradonačelnika Timea Horvat, član Gradskog veća zadužen za oblast sporta i omladine Nemanja Simović i direktor JKP „Stadion“ Robert Tot pustili su danas u rad novi sistem za klimatizaciju u Hali sportova. Ukupna vrednost investicije je 24 miliona dinara. Izvođač radova, koji su trajali oko četiri meseca, bilo je preduzeće „Cim gas“, iz Subotice.

Uz podsećanje da je Hala sportova izgrađena pre pet decenija i izražavanje zadovostva što je ovaj projekat konačno realizovan, gradonačelnik Laban je rekao da su klimatizacijom Hale sportova stvoreni preduslovi da naš grad bude domaćin velikih evropskih i svetskih takmičenja u dvorani.

– Zahvaljujem se predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, na čiju inicijativu su odobrena sredstva Vlade Srbije u visini od 20 miliona dinara. Grad je učestvovao sa četiri miliona dinara. Podršku u realizaciji ovog projekta pružio nam je naš sugrađenin, trofejni rvač Davor Štefanek, osvajač zlatne olimpijske medalje u Riju i predsednik Sportskog saveza Srbije sa kojim ćemo, sa velikim zadovoljstvom, i dalje dobro sarađivati. Lokalna samouprava pokušava da, kada je reč i o izgradnji nove sportske infrastrukture i poboljšanju uslova za pripreme i takmičenje naših sportista, uradi sve što obeća. Pored reflektora na Gradskom stadionu i novog balona u Dudovoj šumi, završili smo i klimatizaciju Hale sportova. U narednom periodu, zajedno sa Ministarstvom omladine i sporta, realizovaćemo još jedan važan projekat, a to je izgradnja nove atletske staze na Gradskom stadionu – naglasio je Bogdan Laban.

Direktor „Cim gasa“ Vladimir Bijelović rekao je da su radovi trajali oko četiri meseca, da se odstupilo od prvobitne koncepcije klimatizacije Hale i da su umesto predviđenih čilera (rashladne mašine koje služe za pripremu hladne vode) ugrađene toplotne pumpe. Izvedeno rešenje će omogućiti hlađenje tokom letnjih meseci i grejanje u prelaznim periodima, na proleće i u jesen.

– Ugrađene su dve toplotne ‘midea’ pumpe, koje će omogućiti hlađenje tribina velikog i malog terena. Ugrađeno je 8.000 kilograma limenih kanala sa distributivnim elementima i 5.000 kilograma čeličnih nosača, što je iziskivalo veliki napor glavnog izvođača i naših kooperanata. Kalkulaciju u novčanom iznosu nismo radili. Subotička ‘Toplana’ je snabdevač ovog objekta toplotnom energijom, ali naša iskustva govore da će troškovi grejanja biti manji bar za 50 odsto – kazao je Bijelović.

Nemanja Simović je najavio da će Grad Subotica već naredne godine biti domaćin Evropskog prvenstva za kadete u rvanju. Pregovara se, naveo je, i sa Odbojkaškim savezom Srbije, ali i drugim savezima o mogućnostima da naš grad bude domaćin velikih sportskih takmičenja. Pored izgradnje nove atletske staze na Gradskom stadionu, dodao je, u narednom periodu radiće se i na izgradnji novih i sanaciji postojećih sportskih terena na Paliću.

– Već dugo godina devestirane terene u okviru Sportsko-rekreativnog centra ‘Janko Pejanović’ vratili smo u vlasništvo grada i sredinom decembra prošle godine krenuli smo sa njihovim uređenjem. Gradimo nove terene za rukomet, košarku i dva odbojkaška terena, a popravićemo dotrajalu rasvetu kako bi mogli da se koriste i u večernjim časovima. Namera nam je da do predstojećeg Prvomajskog uranka završimo sve radove i terene predamo na upotrebu sportistima i rekreativcima – istakao je Nemanja Simović.

 

subotica.rsKOMENTARI

 1. Gligorije kaže:

  E obecavate kao pravi. A di je uredjenje terena u aleksandrovu? Objavili ste da novac za to ima al podloge na terenu jos nikako nema. Kanda su novci zavrsili u nekim bitnijim podlogama!! A vi obicni ljudi i dalje im verujte. Eeee BALANE… jbt voz koji te dono!!!

 2. Čuvar zatvora kaže:

  Da niste i ovu klimatizaciju kupili od iste PRODAVNICE MOBILNIH TELEFONA iz Beograda od koje je nekad kupljeno i rashladjivanje za pravljenje leda na klizalištu a naš ‘pošteni’ ministar sporta Simović (zvani PROCENAT) je od te nabavke strpao sebi u džep 50hilj eura što odavno svi znaju (posebno ovi zaposleni u Jkp Stadion)…

 3. Ime kaže:

  Onaj čupač grkljana se prvo zahvaljuje Vučiću , jer je valjda taj dao pare iz svog džepa. Poltron sve mora da obesmisli.

 4. Salamander kaže:

  Super vest, ali zar je toliko skupa ta klima? Znači vratili su nam pare koje su uzeli i sada im hvala za investiranje…zaista?
  Nadam se da su vodili računa i o pomoćnim salama (rvači i džudisti) gde je izuzetno toplo i zagušljivo u letnjim mesecima do te mere da deca padaju u nesvest.

 5. Izbeglica iz Bugojna kaže:

  Gradonacelnice ne ponizavajte se kao ponosni Crnogorac zahvaljujuci se Predsedniku.Poltronstvo vas nece daleko odvesti.Vucic zna sa kim ima posla.Srbi iz RS takodje……

 6. Subotica kaže:

  „– Zahvaljujem se predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, na čiju inicijativu su odobrena sredstva Vlade Srbije“
  Prilično žalosno ako treba predsednik da da inicijativu. Neka da inicijativu da se urede tereni kod medicinske, da ne raste džungla…

 7. djordje kaže:

  Izbeglica iz Bugojna@- e vi iz RS ste najvece zlo medju Srbima….

 8. Samo istina kaže:

  Ivanisevicu,postenjacino,kume Os,,Duro Salaj,, kada ce kumce dobiti salu koju si svrecano obecao??? Sada nisi vise zuta banda,sada si druga banda.

 9. Izbeglica iz Bugojna kaže:

  @djordje
  Znači i Vučić je zlo pa nemoj da te Gradonačelnik čuje!Ako si bot onda si izgubio samokontrolu.Nista od sendvica ili ce biti bez priloga.

 10. Taj uređaj na klizalištu je kupio Romić Andrija a ne Nemanja. kaže:

  Istina

 11. Marina kaže:

  Odlična je. Toliko dobra da mi je pozlilo večeras na koncertu

 12. HEAT kaže:

  Odlicno.Sad se pokazala klimatizacija na koncertu Lepe Brene.Greje k’o furuna!!Bilo 60 stepeni.

OSTAVITE KOMENTAR