Putarina za teška vozila i na magistralnim putevima?

V.d. direktora JP „Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak izjavio je danas da će zatražiti od vlade da se cene putarina povećaju za 10 odsto i da se uvede naplata putarina na magistralnim putevima.

Drobnjak je naveo da će vladi i Ministarstvu saobraćaja predložiti i da se na putevima prvog reda, odnosno, magistralnim putevima uvede naplata putarine za teška vozila teža od 7,5 tona.

„Osim povećanja prihoda, tako ćemo povećati i bezbednost saobraćaja, jer upravo ti kamioni izbegavaju naplatu putarine, pa kad to rade, onda da im naplaćujemo na magistralnim putevima“, rekao je Drobnjak za TV Prva.

TanjugKOMENTARI

 1. Istina kaže:

  Oduzmite im kamione, rasprodajte, novac stavite u džepove a njih pobijte. Budite bar jednom humani.

 2. Salamander kaže:

  Prvo popravite puteve pa onda naplatite – za ovaj autoput od Subotice pa sve do negde Vrbasa bi vi trebali da platite a ne mi, a o lokalnim magistralnim putevima ne vredi komentarisati jer su većina deonica u očajnom stanju. O kakvoj vi bezbednosti saobraćaja govorite kada je sam put nebezbedan. Da bi se nešto naplatilo prvo treba da je napravljeno i u funkciji a ne obratno kako to obično biva kod nas. Treba ovoj personi koja tako lepo priča na TV-u dati da pojede presnu pljeskavicu, naplatiti mu pečenu,b pa tek onda ponuditi da se ispeče.

 3. bac Vranje kaže:

  @ Salamander
  pogotovo treba videti u kakvom je stanju magistralni put Subotica Senta kad se predje auto put!!! Toliko samo o napredDNOm odrzavanju magistralnih puteva i putne mreze

 4. JaPaja kaže:

  Genocid drzave nad stanovnistvom se nastavlja. Kobajagi vratili penzionerima oteto , prosvetarima ce uvecati za 10% , ovo ono a onda najodvratnija olos drzave se odmah zverski okomila preko noci na te procente da otima i kao nekad cetnicke trojke kolju ovaj narod. Stidi se Srbijo.

 5. Istina kaže:

  „Genocid države nad stanovništvom se nastavlja…“ napisao JaPaja. Još jedan dokaz:

  „RASKRINKAVANJE! JAVNI IZVRŠITELJI KAO MAFIJA. Damir Šite, poznati i ‘ugledni’ javni izvršitelj iz Subotice, nalazi se u najstrašnijem sukobu interesa! On je paralelno sa svojom izvršiteljskom kancelarijom osnovao i agenciju za naplatu dugova preko koje, koristeći rupe u zakonu, dere kožu sa leđa dužnika!“

  https://informer.rs/vesti/drustvo/408304/raskrinkavanje-javni-izvrsitelji-kao-mafija-ovaj-covek-nam-dere-kozu-ledja-zakonu

  Nije Damir kriv, on samo radi za Agenturu koja se večito krije.

 6. Sojic kaže:

  Lopovi

 7. stormwatch kaže:

  NAPLACUJ!

 8. Easy58 kaže:

  I rodi se još jedan HARAČ !!!!
  Sendvič turisti viču YES YES YES !!!

OSTAVITE KOMENTAR