Putevi Mađarske: Bez preke potrebe ne kretati na put! Zastoji zbog snežnih padavina

U Mađarskoj su mnogi putevi zatvoreni, u više naselja došlo je do prekida u snabdevanju električnom energijom, bandere su iščupane a u pojedinim županijama je otežan saobraćaj zbog ledene kiše. I dalje je na snazi upozorenje zbog snežnih padavina, olujnog vetra i snežnih nanosa za veći deo teritorije zemlje. Meteorološka služba je izdala upozorenje najvišeg stepena za više županija. Zbog štete na dalekovodima i železničkim skretnicama nastale zbog snežnih padavina i zaleđivanja, putnički vozovi na istoku Mađarske saobraćaju otežano i sa kašnjenjem od 30-90 minuta – saopštila je informativna služba MAV-a.

Premijer Mađarske Viktor Orban dao je uputstvo Ministarstvu unutrašnjih poslova da se mobilišu sve moguće snage i sredstva u interesu sigurnog povratka svih Mađara svojim kućama nakon produženog prazničnog vikenda. Mađarski premijer posetio je operativce da se uveri da su oni spremni za moguće poteškoće i konsultovao se sa stručnjacima na licu mesta.

Glavna policijska kapetanija Mađarske upozorava vozače da ne kreću na put bez preke potrebe, jer se očekuje snežni prekrivač i do 15 santimetara.

Mađarska meteorološka služba u subotu uveče je upozoravala da će preko noći ubrzano i u velikoj meri doći do pogoršanja meteoroloških uslova za saobraćaj.

 

RTV PannonKOMENTARI

 1. vozac kaže:

  upravo stigao u Budimpestu, najnormalnije se vozi autoputem m5 i m0… za sad ne vidim nikakve poteskoce u saobracaju!

 2. Gligorije kaže:

  Vozac
  Pada evo i kod nas:) trenutno napolju 5cm snega i pada ko lud.

 3. pista kaže:

  Orban izdao uputstvo… Da nije kampanje i izbora ne bi se toga ni setio.

 4. stormwatch kaže:

  Auuu, ima Lenin da se naceka danima voza za pestu u Kkhalasu.

OSTAVITE KOMENTAR