Radi se Regionalni plan upravljanja otpadom

Krajem 2007. godine, Grad Subotica i Opštine Bačka Topola, Mali Iđoš, Čoka, Kanjiža i Senta su Sporazumom o saradnji opština dogovorili formiranje regiona za upravljanje čvrstim komunalnim otpadom i tada je osnovana „Regionalna deponija“ d.o.o. Subotica.

 

Od tada, pa do danas urađeno je puno pozicija, projektna dokumentacija je realizovana, u jesen 2011. godine je izdata i lokacijska dozvola, a u ovom trenutku se realizuje i strateški dokument, Regionalni plan upravljanja otpadom, koga izrađuje Hidrozavod DTD a.d. Novi Sad.

 

„Hidrozavod“ je prethodno izradio i generalni projekat sa prethodnom studijom opravdanosti, kao i Glavni projekat deponije, a ugovor o izradi Studije je potpisan 17. jul 2012., gde je vrednost posla 2.890.000 dinara.

 

EkapijaKOMENTARI

 1. Tatjana kaže:

  ja se izvinjavam…ali sta ovo znaci?????…..nekako mi nije jasno posto nevidim neko poboljsanje!!!….molim da mi neko razjasni da neostanem ,,neprosvetljena,,

 2. adkersu kaže:

  Tatjana, za početak da ne bi ostili „neprosvetljeni“ nevidim i neostanem piše se odvojeno.

 3. mislilac kaže:

  To znači, da već pet godina građani plaćaju direktora, pomoćnike i ko zna koliko zaposlenih u preduzeću koje ništa ne produkuje!
  Kako je Hidrzavod DTD  postao izrađivač Regionalnog plana upravljanja otpadom?
  Zar se nije moglo preduzeće oformiti (sa sve rukovodiocima), kada se ovi dokumenti izrade?

 4. građanin kaže:

  U ovom slučaju je reč o tome da u spomenutoj firmi prima platu direktorica firme a godinama ne radi ništa!Od 2007.god.„Regionalna deponija“ d.o.o.radi sa nekoliko radnika i sa direktorkom Kikić. Osim sitnih ,,uspeha,,oni ovom gradu (ovom regounu) ništa nisu uradili sem što nisu na spisku nezaposlenih Subotičana.Naprotiv,primaju OGROMNU platu od poreza građana Subotice.I u ovom slučaju važi izreka da je pametno ćutati pa te niko ne primećuje.

 5. ivan kaže:

  Direktorka Kikic,poznatija kao cerka direktora KIkica bez skole,je jedna izuzetno zgodna zena i da bi svoju lepotu zadrzala i treba da prima dobru platu i da neradi nista. 😉

 6. T-bone kaže:

  Andrea opasno izgleda, tu nema zbora. Mnogi bi voleli takvu direktoricu.

 7. Sugradjanin kaže:

  građanin:

  U ovom slučaju je reč o tome da u spomenutoj firmi prima platu direktorica firme a godinama ne radi ništa!Od 2007.god.„Regionalna deponija“ d.o.o.radi sa nekoliko radnika i sa direktorkom Kikić. Osim sitnih ,,uspeha,,oni ovom gradu (ovom regounu) ništa nisu uradili sem što nisu na spisku nezaposlenih Subotičana.Naprotiv,primaju OGROMNU platu od poreza građana Subotice.I u ovom slučaju važi izreka da je pametno ćutati pa te niko ne primećuje.

  Problem je, Građanine, u tome što naša država i naši „pozitivni propisi“ (ko ih samo tako nazva?) dozvoljavaju da postoji firma „Regionalna deponija u izgradnji“, a ta „izgradnja“ se toliko godina svodi na pripremanje dokumentacije i čekanje novca od eu-ropskih fondova, a da za to vreme ima zaposlene koji, sasvim prirodno i opravdano, za te pomenute radnje (kakve god da su) primaju zarade! Ejjjjj, Suecki kanal se brže izgradio, Gradska kuća bi dva puta bila podignuta, a mi imamo firmu „u izgradnji“, umesto da tu pripremu rade određene gradske službe, kao što je npr. Zavod za urbanizam. A sada da vidimo naličje priče, šta se iza brda valja i šta se krije iza paušalnih ocena u većini komentara? Dakle, slažeš se da sve to neko mora da ODRADI, jer nije samo mećanje cigli – gradnja, ima tu projekata, studija, dozvola ovakvih-onakvih, javnih rasprava, procena ekoloških i neekoloških, usklađivanja sa propisima koji se često menjaju, a o novcima da ne pričamo, koliko toga treba da bi se zadovoljili eu-ropski fondovi i koliko oni zakeraju da bi „pljunuli“ 14 miliona evra??? Bespovratno, pazi! E, sad, ako nisi znao, i Zavod za urbanizam radi na TRŽIŠNIM PRINCIPIMA, po narudžbi, dakle koliko para toliko muzike. Znači, i to bi neko morao da plati da oni urade, Zavod bi tražio da zaposli još ljudi da bi obavio taj posao, itd. Usudiću se da kažem da je problem u DECENTRALIZACIJI, zato što ne postoji jedna državna ustanova koja bi svu tu papirologiju okončala za 3 ili 6 meseci, nego ovako silni pokrajinski i republički sekretarijati, zavodi i službe godinama rastežu pogaču i usput maste brkove! Opravdavaju razlog za svoje postojanje, drugim rečima poznato je da birokratija samu sebe umnožava. Samo oko lokacije za deponiju se natezalo četiri godine i više.  Dakle, problem je u nečem drugom, jer da nije Kikićka, nego drugi bi bio direktor(ica), prema tome ne treba vrištati na ženu nego na sistem, jer naravno da se sve može drugačije organizovati i naravno da bi sve to manje koštalo nego ovako, ali onda bi imali državu i ne bi se mogli igrati decentralizacije odnosno  rasprcavanja nadležnosti do besmisla, da ne kažem imbecilnosti. I postojao bi zakon koji bi odredio koliko dugo može da postoji firma „u izgradnji“, a to sigurno ne bi bilo sedam godina. 

OSTAVITE KOMENTAR