Radna akcija „Za lepšu Zorku“

Obaveštavamo meštane MZ Zorka i druge zainteresovane da će mo u subotu 11. maja 2019. organizovati radnu akciju pod nazivom „Za lepšu Zorku“ sakupljana bačenog smeća na više lokacija.
Pozivamo Vas da nam se pridružite u subotu ispred MZ Zorka u 14 sati. Sa sobom poneti rukavice i dobru volju, smeće će se skupljati u najlon džakove i odnositi kamionima na deponiju.
Posvetimo 2 sata Našoj lepšoj okolini! 🙂                                               Mesna zajednica „Zorka“KOMENTARI

 1. Salamander kaže:

  Bravo za akciju, želim da bude uspešna, ali zar u ovom gradu ne postoji javno preduzeće pod nazivom „čistoća i zelenilo“ koji su plaćeni da čiste i održavaju komunalni red u gradu? Da sad ne pominjem komunalnu policiju koja postoji a nikome još nije jasno čemu služi – posmatramo samo vidljive rezultate da se razumemo, koji nam pokazuju da grad nije ništa čistiji od kako postoji ta služba.
  Mora da u čistoći nisu dobili projektnu dokumentaciju kako da očiste navedeno naselje, a komunalna policija ne izlazi na teren u tom periodu pa mesna zajednica mora da organizuje čišćenje. Da ne zaboravimo i naše „cenjene“ građane koji bacaju gde šta stignu, mogli bi malo da povedu računa pa bi bilo nepotrebno organizovati ovakve akcije.

 2. Pišta kaže:

  Znači JKP Čistoća je zaista u dubiozi kao što se priča.Nema radnika i novca.Subotica će biti prvi grad gde će ponovo da zavlada kuga,kolera……Tuga od sredine.

 3. Fux kaže:

  Neshvatljivo ,da građani čiste javne površine ,pa gde se troše razni doprinosi porezi ,prirezi ,carinske dađbine…? Za grad treba da brine Javno preduzeće Čistoća i zelenilo. Zašto samo lickaju i čiste centar grada ,zašto tamo stanari ne moraju svojim ‘radnim akcijama’ za čiste javne površine. Zar u Subotici nismo svi ravnopravni…?
  Kuga za sad neće zavladati Suboticom ,jer ako nije zbog nehigijenskih uslovima na Subotičkom buvljaku zavladala gde se prodaju prehrambene proizvodi bez kontrole i deklaracije pa do ponuda raznih pečenjara na otvorenom prostoru nadomak kontajnera iz koje po asfaltu curi razni talog od bačene hrane.Pa blizu javnog WC -a ,dokaz je da smo otporna nacija i na srednjovekovnu bolest zvana KUGA !

 4. ooo kaže:

  Dragi zaposleni u mesnoj zajednici“ Zorka „prvo sto treba da odstranite Masterplast pa onda organizujte ciscenje mesne zajednice.Masterplast je najvece ruglo i zagadjivac mesne zajednice Zorka.Malo prosetajte oko Masterplasta da vidite kako ispustaju njihove odpadne vode u kanale pored puta i kako smrdi kad ispustaju neku paru.Hocete da gradjani ciste mesnu zajednicu ,to nije problem ali je problem sto Vi kao mesna zajednica ne vodite apsolutno racuna o gradjanima koji zive u njoj.A to ste pokazali kad ste dozvolili da Masterplast pusti tu korene .

 5. Drndrn kaže:

  Mz Zorka mora da promeni svoje ime, Zorka kao fabrika više nepostoji

 6. Croat kaže:

  Drnd me je potakao da se zapitam odkud fabrici ime Zorka?

 7. LZN kaže:

  @Drndrn
  Možda da se preimenuje u mz Masterplast… sad je Bunford glavni baja na području mesne zajednice

 8. Sugrađanka kaže:

  Pamtim kad sam bila u osnovnoj školi, često su na Prozivci organizovane radne akcije spremanja i uređenja okoline zgrade i parka. Svi su rado učestvovali i deca i odrasli. Mnogo nam je bilo čistije nego danas. Naučili smo da čuvamo i negujemo okolinu u kojoj živimo. Danas se niko domaćinski ne odnosi prema onome što je zajedničko. Smeća na sve strane…. Kakav primer da damo svojoj deci? Pozdravljam akciju na Zorci i pozivam da se ovakve akcije sprovedu u celom gradu.

 9. Fux kaže:

  @ LZN : Onda glavni baja Bunford treba da uzme metlu u svoje ruke , već je krajnje vreme da očisti mesnu zajednicu ‘Zorka’ koju zagađuje…Ne ,nego će građani u ‘radnoj akciji’ đabulesku to da urade. Malo morgen Bunford…

 10. DJURA kaže:

  Nisam je ja iz Kertvarosa uprljao nego vi iz mesne zajednice, zato metle u ruke i cistite

 11. Pet miliona od jednog kaže:

  Fuxo, ako ti, i ostali, nemate pojma kako stvari funkcionišu, zašto o njima raspravljate? Prvo, Čistoća „ne licka centar grada“, nego radi po programu koji sačinjava i finansira Grad – gradska uprava. Po principu – koliko para, toliko muzike, gde MORA da se čisti (centar, je li!), nadalje gde i koliko može, zavisno od budžeta, a gde, nažalost, izostaje iz programa. Ne može sve, to ni Švedska ne bi isfinansirala! Oni onda taj program povere Čistoći i ona nema šta da razmišlja da li Zorku treba čistiti ili ne. Naravno, postoji tzv. „interventna jedinica“ u Čistoći, za slučaj da se negde ukaže vanredna potreba, i druge službe kao što je zoohigijena itd. Ako negde neko stvara divlje deponije, za to postoje inspekcija i komunalna policija, da nađu krivca i da izdaju nalog da se to očisti. A ako mesna zajednica i građani hoće da očiste prostore koji NISU u programu, ili smetlišta koja su SAMI NAPRAVILI (neće doći niko sa Palića ili iz centra u Zorku da donese smeće, niti sa Zorke ići na Palić da pravi divlju deponiju, zar ne?), onda je to za pohvalu, a najmanje ima potrebe za pljuvanjem po Čistoći, kao, eto, oni nešto nisu uradili pa sada siroti građani sami moraju!

 12. Fux kaže:

  @ Pet miliona od jednog : Znamo mi sve kako funkcioniše ,jako dobro znamo,znamo koje račune plaćamo ,znamo koliko poreza plaćamo ,znamo koliko nameta plaćamo ,znamo koliko prireza plaćamo ana kraju znamo i to kako su se ‘nakotili’službenici u JP Čistoći iZelenilo da već ni mesta pored stolovima nemaju…
  Kažeš ‘koliko para toliko muzike’ -znaš ovaj tvoj slogan je iz kafane i tamo prolazi ,a jedan grad se ne održava sa investicijama koje se vode iz neke zadimljene smrdljive ‘ birtije’…
  Zar ti misliš da su svi subotičani bedaci -da ne poznaju kako treba raspodeliti uplate poreznih obveznika građana. A na kraju krajeva da li ti je jasno da vas plaćaju građani Subotice. Oni ne plaćaju neke svirače i pevače već komunalne službe koji treba da izvrše svoje zakonske obaveze. Po tim nabrojanim uplatama novaca ima da se pozlati ceo grad,samo manje treba trošiti na ‘kafanske pevače’ …režiju koji su se ‘nakotili’ u JP Čistoća i Zelenilo.Kažeš da samo se tamo čist gde su delovi grada pa tako i ti građani u ‘programu’. Ali zato kod uplata raznih računa poput ‘održavanje čovekove sredine’ -ekologiju svi građani su ‘programu’ i moraju plaćati te namete…Zar održavanje čovekove sredine svelo se samo na pet ulica oko Subotičke gradske kuć…? Što je mnogo bre ,mnogo je…

 13. Pet miliona od jednog kaže:

  @Fuxo, ne znaš ti ništa, nemaš pojma, kada si poslednji put bio u JKP Čistoći da pitaš koliko imaju zaposlenih, koliko od toga u administraciji a koliko su u njoj imali pre 5-6 godina? Baš me zanima šta o tome znaš? Možda si i u pravu, ali za svaki slučaj prvo proveri, pa onda nešto tvrdi!!! Samo lupaš floskule i tračeve o „nakoćenim službenicima“ i o „nametu“ i „parama poreskih obveznika“ koje se, misliš, tek tako troše, a u tvojoj glavi verovatno zamišljaš da su te pare u nekoj kaci od kupusa i kome padne na pamet dođe i zahvati koliko hoće! Ne ide to baš tako. Naravno, „koliko para toliko muzike“ – pa je l` ti nije jasno bar toliko da se ne mogu čistiti SVE ulice i CEO grad, naravno da je CENTAR GRADA na prvom mestu i nije PET ulica nego se zainteresuj za PROGRAM pa pronađi koliko se ulica čisti, koliko je u prvom, koliko u drugom prioritetu i tako dalje. Kada raspoređuješ svoj kućni budžet (a nisi u zadimljenoj kafani!) i ti radiš po logici „koliko para, toliko muzike“ i određuješ prioritete, šta možeš, šta je neophodno, šta moraš, a šta može da bude ako dotekne! Ili se varam? Pozlatio bi ti grad vražju mater, mešaš taksu za ekologiju sa održavanjem higijene grada, što su dve različite stvari, mešaš budžet grada i uplate javnim komunalnim preduzećima za izvršene usluge kao što je odnošenje smeća iz domaćinstava ili isporučenu vodu, itd. Naravno da SVI plaćaju poreske obaveze i naravno da ne mogu od toga SVI da dobiju SVE što im je potrebno, kako ti naivno kontaš…Uostalom, očekujem da obiđeš malo javna komunalna preduzeća i da saznaš šta znači još uvek važeća ZAKONSKA obaveza o smanjenju broja zaposlenih od 5 odsto godišnje, i tako XY godina unazad, da vidiš da li će povećavati ili smanjivati administraciju (a zabrana je zapošljavanja u javnom sektoru!) i da li će im administracija ili radnici čistiti ulice i nositi kante, ako otpuste radnike? Znači, MORAJU da otpuštaju (smanjuju) administraciju! Pa pitaj malo i u „Vodovodu“ koliko su imali zaposlenih pre recimo pet godina a koliko ih je sada i kako izlaze na kraj sa istim ili većim obimom posla…Itd.itd. Najlakše je slušati i uzimati zdravo za gotovo šta komšinica strina-Mara sa pet razreda osnovne misli o „nakoćenoj administraciji“ i kako to isto papagajski ponavljaju tupavi mitingaši. Ima i „administracije“, jeste, ali bi država prvo morala da smanji ADMINISTRIRANJE pa tek onda broj „ćata“, ne čini ti se, jer ako administriranje ostane u istom obimu a broj izvršilaca se smanji – šta će biti? Previše ozbiljno shvataš „Državni posao“, čini mi se, ipak je to samo jedna dobra zajebancija. A u „višak zaposlenih u javnom sektoru“, ne računaj, k`o Boga te molim, inženjere, tehničare, prosvetne i zdravstvene radnike, policiju i slično! Kad njih odbiješ od tog famoznog broja zaposlenih u javnom sektoru, koliko ostaje?

OSTAVITE KOMENTAR