Rambo Amadeus biće zvezda komične opere na Paliću

Komična opera „Dve glave i devojka“ sredinom jula biće izvedena na Paliću.

Nakon svetske premijere pre nekoliko godina u Sijeni, delo Isidore Žebeljan postaviće prvi put u Srbiji s ansamblom Narodnog pozorišta iz Subotice i domaćim pevačima mladi reditelj Boris Liješević. Posebna atrakcija ovog muzičko-scenskog komada jeste to što će u njemu glumiti i Rambo Amadeus. Muzičar igra gluvonemog proroka.
– Ulogu sam shvatio kao priliku da se sa ironičnim odmakom pre svega osvrnem na svoj posao i sebe, a onda i na sve ostale koji svoju proročku ulogu shvataju ozbiljno – objasnio je Rambo.

Rambo Amadeus

Ova jednočinka bazirana na indijskoj legendi ni po čemu nije tradicionalna – ona govori o ljubavnom trouglu u kojem se, zahvaljujući moćima boginje Kali, čak razmenjuju glava i telo. Libreto je napisao oboista i pisac Borislav Čičovački, a već je izvođena i u Srbiji u okviru 45. Bemusa. Arije su napisane na srpskom jeziku, što je retkost u operi. Uzbudljivo i moderno izvođenje, uz dozu duhovitosti, fantastike i smeha, izazvalo je oduševljenje publike širom sveta, a nakon Subotice „Dve glave i devojka“ biće tokom leta izvođene u Budvi, Herceg Novom i na Brionima.

Najmlađi akademik… Isidora Žebeljan

isidora-zebeljan-foto-dado-dilas

KurirKOMENTARI

 1. Lenin kaže:

  Prijatelju,prijatelju…

 2. Mister No kaže:

  ,, Prijatelju propalice , što ti je propalo lice ? Propalo je lice meni jer ga dadoh jednoj ženi .
  Miroslavu ruka podrhtava dok mu žena mirno spava , o tugo jesenja
  Bora Čorba pati zbog žena što su im tijela obnažena, guzate sisate lomne u struku zbog njih razvija desnicu ruku….“
  Napred Rambo ! Antonije Pušić ( Rambo Amadeus ) je genije izvorne narodne naivne umetnosti .

OSTAVITE KOMENTAR