Raspisan tender za rekonstrukciju atletske staze u Subotici

Gradski stadion u Subotici dobiće novu atletsku stazu, kako je i ranije najavljivano, a korak bliže realizaciji tog cilja je tender Ministarstva omladine i sporta za njenu rekonstrukciju.

Nova staza biće rekonstruisana u skladu sa zahtevima međunarodne atletske asocijacije za takmičenja međunarodnog ranga. Staza se, navedeno je u dokumentaciji, sastoji od 8 traka za trčanje, jamom za trke, sa pripadajućim atletskim borilištima za atletska bacanja i skokove.

Osim staze, uz teren će biti rekonstruisane i svlačionice i sanitarne prostorije na stadionu.

Procenjena vrednost javne nabavke je oko 67 miliona dinara, a rok zainteresovanim ponuđačima da dostave ponude je 14. jun.

Njenom rekonstrukcijom, Subotica će ponovo biti mogući kandidat za organizaciju atletskih takmičenja većeg karaktera, kako na državnom, tako i na međunarodnom nivou.

 

Izvor: eKapijaKOMENTARI

 1. Mare kaže:

  A moze tartan da bude plave boje?

 2. ffilozoff kaže:

  Batez i Simovic,Laban, su stazu obecali jos predprosle godine,mislim da su i za stadion rekli da ce biti za evropske utakmice….ALI obecanje ludom radovanje…

 3. freestyle kaže:

  a sad ce i pokriveno klizaliste, samo sto nije….

 4. delija kaže:

  receno je za klizaliste da ce da se radi ove godine odmah nakon staze…
  …rece K.. Simovic

 5. xxx-hk spartak kaže:

  Eto, nadam se da ce posle ove staze napokon da odrade i klizaliste. To je bitno za grad, da se ocuva tradicija klizanja i hokeja. Trcati se moze i na livadi ali se klizati moze samo po ledu, po mogucnosti u zatvorenom bez kise i snega.

 6. ludak kaže:

  Mislim da plava boja ne bi bila dobra, jer bi se stavila verovatno svetlo plava boja a to bi znacilo da bi se videlo ubrzo prljavstina po stazi i tako tome sliceno. Bolje je klasicna malo tamnija crvena boja kako se to radi svugde.
  Bila bi fora da se postavi staza i da se onda srusi stadion.

 7. jaca kaže:

  Ako cemo o obećanjima….obećali klimatizaciju hale sportova uradili, reflektore na stadionu uradili, rekonstrukciju terena na obali Palica uradili, novi balon u Dudovoj sumi uradili, nove tartan terene u Prvomajskoj ulici i skoli Jovan Mikić uradili……obecali i atletsku stazu….videćemo.

 8. ludak kaže:

  @ jaca

  Klimatizaciju nisu ni obecali nego su ubacili naknadno umesto atletske staze ili klizalista. To je uradjeno na inicijativu olimpijskog sampiona….
  Ubacili su naknadno i sredjivanje terena na Palicu, ali to je i tako Vojput castio besplatno da bi se ovi hvalili.

 9. jaca kaže:

  ludak@- u ovo sto si napisao verovatno ni sam ne veruješ. Kad urade atletsku stazu kazaćeš da su to uradili da ne bi uradili klizalište…voj put odradio besplatno…o bože…baš si ludak

 10. pista kaže:

  Jaco
  Vala i ako su uradili cinili su to od nasih para. I sta sad? Da im dizemo spomenike?

OSTAVITE KOMENTAR