Raste hala za Dunkermotoren

U privrednoj zoni Mali Bajmok u toku su radovi na izgradnji proizvodno-poslovnog prostora Slobodne zone Subotice ukupne površine 5000 kvadratnih metara. Investiciju vrednu 3 miliona evra realizuje SMB gradnja sa ciljem da je završi do kraja leta, nakon čega će ona biti predata na upotrebu kompaniji Dunkermotoren.

 

Sistem gradnje je sličan prethodnim halama, pa se situacija od pre dva meseca na Kontientalu ponavlja danas na Dunkermotorenu. Trenutno se montira armirano betonska konstrukcija i vrše se zemljani radovi.

Paralelno sa radovima na Dunkeru, mehanizacija Vojputa uveliko sprovodi radove na izgradnji infrastrukture i saobraćajnice za potrebe preostale dve kompanije.

 

Plava linija – izgrađene saobraćajnice

Crvena linija – saobraćajnice u izgradnji

 

Zeleni krug na mapi predstavlja novu (červrtu) raskrsnicu privredne zone prema Somborskom putu. Njen trenutni izgled

 KOMENTARI

 1. Miki kaže:

  Nece nista ostati od crvenog sela…

 2. Ruza kaže:

  Zasad oni grade iza kuca u Crvenom selu. A mozda vremenom otkupe za ,,dobre pare,, i kuce.

 3. stormwatch kaže:

  Pa sta ako nista ne ostane od Crvenog sela? Kakvo primitivno i nazadno razmisljanje u 2012. godini, pa taj otpad od nabijanica i vlaznih udzerica je trebalo davno exterminisati.

 4. Miki kaže:

  I u takvim kucama zive LJUDI

 5. pm kaže:

  stormwatch:
  Pa sta ako nista ne ostane od Crvenog sela? Kakvo primitivno i nazadno razmisljanje u 2012. godini, pa taj otpad od nabijanica i vlaznih udzerica je trebalo davno exterminisati.

  Jedino da im ti kupis nove kuce?

 6. Williamson kaže:

  Ma lako bi mi za kuce i sela da su to firme koje ce zaposliti radnike a  ne robovlasnici kojima trebaju robovi ! Kod njih inspekcije ne idu da vide radno vreme vec ce na tezgama buvljka i trafikama  da kaznjavaju one koji se bore da prezive !

 7. Ruza kaže:

  Dobro kazes da su robovlasnici, ali nisu jedini, vecina danasnjih ,,gazda,, i ovdasnjih ljudi, zeli da mu radnik radi po 10-12h i vise. za sitne pare.odradis svoju platu 3 puta. E, to bi trebalo resavati, a ne rusiti kuce od naboja, koje su vlasnici nasledili i teskom mukom renovirali, nije svako bogatas da ima kucu na sprat sa bazenom.

 8. Williamson kaže:

  Jeste vecina su robovlasnici kad je direktorska odluka jaca od zakona a radnik je potrosna roba. Strancima se gleda sve kroz prste samo da dodju da narod vidi da se nesto dogadja na “bolje“!
  Da vidim jel u Nemackoj rade u tri smene 6 dana nedeljno kao u Normagroupu ??

 9. Ivica kaže:

  @Ruža, @Williamson,

  I ja sam na jednoj sličnoj temi skrenuo pažnju na izrabljivanje, zaštitu na radu i sl…ali ljudi oni barem PLAĆAJU taj rad!!!

  Jeste, radi se u tri smene, vikendom, visoke norme, prekovremeni rad, ali taj manuelni radnik sa trogodišnjom školom tuče duplo veću platu nego neko sa  fakultetom kod nekog „našeg“ poslodavca….a kod našeg ostaješ isto redovno prekovremeno, ulaziš u firmu vikendom ako zatreba itd, ali ti to neće niko platiti, već se to smatra tvojom obavezom…

  Par puta je meni došlo da ostavim svoj posao u kancelariji i pređem tamo da radim na traci… 

 10. Ruza kaže:

  Tacno je, IVICA, kako kazes, kod stranca bolje zaradjujes, sa manjim stepenom skole, jer mu onaj sa vecom skolom  ni ne treba, ali kad pogledas koliko on zaradjuje na tebi,nije on dosao ovde da bi obogatio radnike nego sebe,jer u inostransvu bi bar 3-4 puta morao dati vecu platu!!!  Dok kod naseg, iz iskustva govorim, radis do besvesti, 10-12h. a on te jos i ,, zaboravio,,ujaviti na siz, plata kasni il je ni nema , a jos je i neki minimalac. To mene dovodi do do besa, a nemozes mu nista njega stiti drzava a ne tebe. 

 11. Williamson kaže:

  Da je bolje od nicega bolje je a da je dobro nije ! Koliko ja znam plata je za rad na traci oko 30.000 sumnjam da neko sa fakultetom ima 15000 jer je minimalac obavezan preko 25.000!? radno vreme ako racunamo 48 sati nedeljno i minimum 48 sati mesecno nocne smene, cisto izrabljivanje i to mimo zakona jer se preraspodela radnog vremena nikad nece ispostovati!  

 12. Ivica kaže:

  Williamson:
  Da je bolje od nicega bolje je a da je dobro nije ! Koliko ja znam plata je za rad na traci oko 30.000 sumnjam da neko sa fakultetom ima 15000 jer je minimalac obavezan preko 25.000!?  

  Išao sam drugom logikom…start je 30.000…sa prekovremenim i noćnim radom bez problema se dogura 50.000 pa i više…Onaj sa fakultetom, start mu je 25.0000, sa prekovremenim i radom vikendom, i dalje je 25.000…No, nije to pravilo, ali je sve češća takva slika…

 13. Williamson kaže:

  one koje  ja znami sa nocnim radom u fulu imaju 30.000 sve sa toplim obrokom !!Ako je 50.000 dobro je ali to ne mozes dugo tako a oni imaju sledeceg …!

 14. Mirjana kaže:

  Kristal i olovo.

OSTAVITE KOMENTAR