Razvoj Palića u fokusu pokrajinske vlade

Najavljenim dolaskom još jednog investitora, subotička industrijska zona će biti zaokružena celina, a fokus republičke i pokrajinske administracije u narednom periodu biće ulaganja na Paliću, najavio je juče u Subotici Pokrajinski sekretar za privredu Ivan Đoković. On se sastao sa privrednicima regiona Subotice sa kojima je razgovarao o problematici poslovanja i pomoći pokrajine.

Gotovo trećinu sredstava podrške poslovanju od strane pokrajinske Vlade u prošloj godini ostvarili su privrednici sa teritorije Regionalne privredne komore u Subotici. Po oceni resornog Pokrajinskog sekretara, subotička Slobodna zona prednjači nad većinom zona u Srbiji, jer se u njoj stvara više od četvrtine nove materijalne vrednosti. Ono što će biti fokus u narednom periodu jeste razvoj Palića.

„Na zajedničkoj sednici dve Vlade je razgovarano o Paliću i prepoznali smo interesovanje i Republičke administracije da se zaista strateški dublje i finansijski značajnije pristupi u narednom periodu rešavanju ovog problema“, istakao je pokrajinski sekretar za privredu Ivan Đoković.

Sastanku je prisustvovao i konzul Crne Gore u Srbiji, a tema razgovora je bilo učešće crnogorske privrede, posebno iz sfere turizma, na Sajmu privrede u Subotici koji se održava krajem maja.

„Neku magičnu cifru od milijardu evra zarade u turizmu smo dostigli 2017. godine, ostvaren je i rekordan broj noćenja, rekordna godina po mnogo čemu, a sa srbijanskog tržišta je otprilike standardno više od četvrtine od ukupnog broja noćenja“, kaže konzul Crne Gore u Srbiji Dragan Kankaraš.

Sastanci predstavnika Pokrajinske vlade i privrednika sa severa Srbije postali su praksa i održavaju se dva do četiri puta godišnje.

 

RTVKOMENTARI

  1. Megille kaže:

    Oni su Palić i počeli uništavati-vratili su se na mestu zloćina…

OSTAVITE KOMENTAR