Reakcija na otvoreno pismo Slavena Bačića, predsednika HNV

Ne postoji nikakav identitetski spor na međudržavnom nivou između Republike Srbije i Republike Hrvatske. Izjašnjavanje o svojoj nacionalnoj pripadnosti u Republici Srbiji je slobodno. Mi priznajemo svakome ko se izjasnio da je Hrvat, da je pripadnik hrvatske manjine u Republici Srbiji. Poznato je da smo ispred Bunjevačkog nacionalnog saveta javno pozvali Hrvatsko nacionalno vijeće na saradnju. Na žalost, to je sa podsmehom odbijeno.

Podržavamo razgovore koje vode predsednik Republike Srbije i predsednica Republike Hrvatske i nadamo se da će ti razgovori doprineti rešavanju problema, i da će poboljšati pološaj srpske manjine u Republici Hrvatskoj i hrvatske manjine u Republici Srbiji.

Ne odustajemo od zahteva da se sramna Naredba iz 1945. godine okarakteriše kao akt nasilne asimilacije i da se kao takav smatra ništavnim. Da je to neophodno dokazuju upravo stavovi koje iznosi g. Bačić, i ne samo on. Jednom za svagda treba staviti stvari na svoje mesto i otvarati puteve saradnje.

Subotica 8. 2. 2017.

Predsednica Nacionalnog saveta

bunjevačke nacionalne manjine

dr Suzana Kujundžić Ostojić

1. Doktorica-groktalica kaže:

Neuverljivo.

2. Bunjevac kaže:

Sudeći po njezinim izjavama ova žena ima dosta skromne intelektualne domete.

3. moonshiner kaže:

..@..bunjevac …Vama gos-n bunjevac ili treba psihijatar…. ili ste vec na listi cekanja kod doktora Shagija???

4. Divan ku razgovor kaže:

Lipa gospojo Ostojić. Nemojte zamiriti al vi kaste tili ić u Rvacku stranku ništa su vas izburdali otale i saste vi kugud i Mirko-monarhista nika velika zagovornica još učite dicu krivom bunjevačkom divanu-tamanite se takog posla.