Renovira se Sinagoga

Radnici “Ekspres servisa” obavljaju radove kod glavnog ulaza objekta i reč je o hitnim i neophodnim merama. U ovu svrhu iz gradskog budžeta je izdvojeno četiri miliona dinara, posredstvom SOS Fondacije. Da se završe kompletni radovi potrebno je tri miliona evra.

– Radovi su bili neophodni, jer je na jugozapadnom delu objekta, kod glavnog ulaza počela da propada fasada i taj deo objekta je pretio da se uruši. U toku su radovi na zameni celokupne krovne konstrukcije iznad glavnog ulaza, a kiša je stvorila eroziju na fasadii kompletan oblog fasade je pretio da otpadne. Radiće se radovi na termo i hidro izolaciji, kao i iznad dva ugao polulučna dela ženskog ulaza iznad koga su polukupole.U toku su zidarski i limarski radovi- rekao je arhitekta Gabor Demeter.

 

Za završetak spoljnih radova nedostaje oko 600.000 evra, a onda bi trebalo da uslede radovi na enterijeru. Objekat je pod nadzorom i ugrađen je alarm zbog čestih krađa.KOMENTARI

 1. Double P kaže:

  Zna neko koliko ima jevreja u Subotici? 

 2. Pajo kaže:

  Double P:
  Zna neko koliko ima jevreja u Subotici? 

  Puno,vecina poslodavaca!

 3. Pajo kaže:

  Po meni kako vidim svaki dan renoviranje sve je GLUMA!!!!!

 4. Petar K. kaže:

  Dva masona projektovala jevreji koristili a sada mi da popravljamo!? Alo sugrađani!???

  Ne znam koliko ima jevreja ali tačno se zna koliko ih je nestalo u ovom gradu u prošlom veku. Verovatno zato sinagoga i nije više njihov sakralni objekat nego ružna uspomena za sve „odgovorne“ gradske oce i očuhe.

  Tja, iskustvo nam je palanačko

  P.S.
  Nego, koliko ima glumaca u ovom gradu? Ma koje pozorište, koji bakrači ….

 5. Williamson kaže:

  Nece valjda da ulazu u zdravstvo (skenere , ultrazvucne i druge aparate i opremu  za dijagnostiku, reagense za najobicnije krvne analize iitd) od toga nema vajde na velikim projektima (bazeni ,fontane , pozorista itd ) je veliki i procenat !

 6. JimmyQ kaže:

  A da najbolje napišete kako vama ništa ne treba jer sedite ceo dan pred kompjuterom i na njemu ima svega…oni koji su mrdnuli iz ove selendre znaju da je osnovno da grad liči na nešto…odeš u Pečuj i naplate ti 200 dinara ulazak u sinagogu,džamiju ili crkvu i krcat grad turista…mi ne cenimo ništa što imamo, a očekujemo da cene drugi…kad već znam da ću lsedećih 20 godina raditi za 25000 din mesečno, barem da znam da neću prolaziti ulicama koje izgledaju kao da sam u Bejrutu!

OSTAVITE KOMENTAR