Rezultati konkursa Top5

Konkurs za stipendiranje studenata osnovnih studija na umetničkim akademijama “TOP 5” za školsku 2012/2013. godinu, koji je raspisala Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „Danilo Kiš“ 1. jun zatvoren je 20. juna 2012. godine. Konkurs je osmišljen sa ciljem da se podrži umetnički profesionalizam u našem gradu, doprinese obogaćivanju i osvežavanju ljudskih resursa u oblasti kulture, kao i podizanju kvaliteta kulturnih i umetničkih programa u Gradu Subotici.

 

Dobitnici stipendije na konkursu „TOP 5“ za 2012/2013. godinu su:
1. Kristina Ivković – Tekstilni i modni dizajn – prosek: 5,00 (II godina studija)
2. Neda Marijanović – Drvopredmetna nastava muzike – prosek: 9,83 (III godina studija)
3. Jelena Ćulibrk – Filmska i televizijska produkcija – prosek: 9,80 (III godina studija)
4. Nera Poljaković Kovačev – Slikarstvo – prosek: 9,63 (II godina studija)
5. Darko Subotin – Animacija i vizuelni efekti – prosek: 9,58 (II godina studija)

 

Pet najboljih studenata umetničkih akademija sa teritorije Grada Subotice dobijaće putem konkursa mesečnu stipendiju u iznosu od 9.200 dinara. Stipendiranje će trajati deset meseci, od septembra 2012. do juna 2013. godine. Ugovori o godišnjem stipendiranju će biti potpisani na jesen.

 

Po završetku stipendiranja odabrani studenti će biti u prilici da se predstave subotičkoj publici studentskom vežbom ili delom na kojem su radili tokom poslednje godine, ili radom koji odaberu za ovu priliku. Na taj će način ovih pet glasnika novog kulturnog talasa upoznati stručnu, ali i širu publiku, sa svojim kvalitetima i potencijalima!KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR