Roža i Daniela su najbolje medicinske sestre

Roža Šuković (54) i Daniela Piuković (23) izabrane su za najuzornije medicinske sestre u subotičkoj Opštoj bolnici.

med sestre

Roža Šuković, Ljiljana Cvijić i Daniela Piuković

Prema mišljenju Ljiljane Cvijić, glavne bolničke sestre, i ostalih zaposlenih, Ruža, jedna od najstarijih, i Daniela, druga među najmlađima, su uzor profesije, jer su pokazale visok nivo profesionalnosti i stručnog znanja, ali i ono što je pacijentima najvažnije, a to su požrtvovanost i saosećanje, uvek pronalazeći vreme da im upute toplu reč i podršku u najtežim trenucima.

Roža Šuković je 35 godina medicinska sestra na Odeljenju psihijatrije.

– Još uvek sam zadovoljna i radosna dolazim na posao. Nije mi ništa teško jer volim ovaj posao, a odabrala sam ga kada sam imala samo pet godina, i opet bih. Najveći problem je što se malo obraća pažnja na odeljenje na kojem radim, a sve je više i više psihijatrijskih pacijenata – kaže Šukovićeva.

Njena poruka mlađim koleginicama je da, ako ne vole to što rade i ako na posao ne dolaze sa radošću, mogu očekivati samo poteškoće do penzije.

– Nikada nisam imala neprijatnosti sa pacijentima, ali je ranije bilo slučajeva i kolege su se našle u neprijatnim situacijama. Kako se mi ponašamo prema pacijentima, takvi su i oni prema nama. Ako je medicinski radnik dobar i ljubazan, i pacijenti su takvi – naglašava Roža Šuković.

Jedna od 690 sestara u bolnici, Daniela Piuković se još kao pripravnica pokazala najboljom, zbog čega je odmah i zaposlena. Kaže da je školska praksa nedovoljna i da je tek u bolnici osetila čari, ali i velike teškoće rada sa ljudima u ovoj branši.

– Malo nas je u odnosu na obim posla, zbog čega imamo puno obaveza. Često smo na udaru pacijenata i njihove rodbine. Lično nisam doživela velike neprijatnosti, ali kolege jesu. Najviše ima verbalnih napada. Posla ima puno i ponekada je jako teško raditi, ali kada volite svoju profesiju, kao što je ja obožavam, onda nema problema – priča Daniela.

Ona je već tri godine zaposlena na onkologiji i svakodnevno brine o teškim bolesnicima.

– Naši pacijenti se bore sa najtežim oboljenjima, a ja se jako vezujem za njih. Trudim se da im budem podrška i da ih u svakom pogledu ohrabrim. Dešava se da budemo jedine pored njih kada umiru, a najteže mi je kada izgubim nekoga od njih – zaključuje Daniela Piuković.

 

BLIC

 KOMENTARI

 1. Farago Zoltan kaže:

  Njih je izabralo rukovodstvo ili glavna sestra ! Nemam ništa protiv njih, ali ima divnih sestara po bolnici, koje sam za 20 godina rada u njoj upoznao 🙂 !

 2. Neske kaže:

  Za sestru Danielu pouzdano znam da je vredna i divna sestra.. radi jako tezak posao na najgorem mogucem odeljenju u bolnici, vrlo je ljubazna i pazljiva prema svim pacijentima i ona je zasluzeno proglasena za najuzorniju medicinsku sestru

 3. Milica Simović kaže:

  Ko god radi posao koje rade medicinske sestre zasluzuje priznanje.
  Ko radi posao medicinske sestre vise od 30 godina zasluzio je i vise od priznanja.
  Iskrene cestitke Ružo za staz strpljenje rad .
  Danijela jos puno priznanja i da docekas Ruzine godine sa istom ljubavi prema svojim pacijentima i poslu .

OSTAVITE KOMENTAR