Rundek za kraj

Na deset dana neprekidnih koncerata, festivala, teferiča i izlazaka, tačku je stavio Darko Rundek koji sada sa svojim glazbenicima čini Cargo trio. Tu treba naći odgovor zašto nije bilo više publike iako je ulaz bio slobodan. Rundek u Beogradu rasprodaje nekoliko koncerata u nizu po ceni od 1500 din za ufur ali je u Subotici stigao na kraju jednog iscpljujućeg perioda za njegovu publiku, imajući u vidu da je ona zrelijih godina i već slabije kondicije.

 

Ne veliki ali odabrani auditorijum, prepustio se uživanju u muzici starog Rundeka na gitari, transvestita Isabel na violini i Dušana Vraniča na harmonici.

 

 

Nove pesme i stari hitovi Haustora, sada u novim aranžmanima, delovali su opuštajuće posle naporne nedelje a subotička publika je horski, od prve pesme potpomogla vremešne muzićare.

 

 

Prostor i jezero zvano As trejd, opet se pokazao kao fino mesto za koncerte i događaje na otvorenom, pa je prava šteta što nije češće u pogonu.

 

Video

 

 KOMENTARI

 1. deki85 kaže:

  malo publike jer je Subotica „srednjoškolski grad“ a maloletnici nisu mogli na ovaj koncert.

 2. Mikca kaže:

  Ne mogu da shvatim da na ovakav koncert ne moze da se skupi malo vise ljudi!? I jos je koncert bio beslatan, ej! Sa jedne strane se cuju samo kukanja kako se u Subotici nista ne desava, nema nikakvih sadrzaja i slicno a onda imate priliku da gledate jednog internacionalno priznatog i poznatog umetnika, jednog od retkih iz vremena Novog Talasa o kome je cak i Stulic, koji je po svima pljuvao, imao dobro misljenje. Za to nema opravdanja. Trulez i cemer se uvukao u taj grad… Krivo mi je ali ako ljudi nisu sami spremni da pomere guzicu ne mogu nista drugo ni da ocekuju. To vazi za sve svere zivota a ovo je samo jedan mali primer… To je jedan razlog zasto vise ne zivim u Subotici …

 3. Stone kaže:

  Ako ni Rundek nije bio dovoljno jak motiv da pokrene apaticnu suboticku omladinu onda je situacija i vise nego zabrinjavajuca… Zaista zalosno… Subotica je umrla.
  Sjajan koncert…
   

 4. Šejn kaže:

  Možda će zvučati pregrubo, ali zabole me što nije bilo mnogo ljudi.
  Ja sam bio i uživao u odličnoj svirci.
  Veoma sam zadovoljan što je iskazana velika energija od malog broja ljudi.
  Ne mogu se nervirati što je nekoga mrsko da makne guzicu.
  Svako bira svoj put i svoja zadovoljstva.
       

 5. mila kaže:

  treba objavljivati na FB da se nesto desava, i pokusati isterati ljude na ulicu.

 6. Malobajmocanin kaže:

  A mene bas zabole i za Rundeka i za tog transvestita, ja sam samo zeleo da spavam jer sam ujutru ustajao u 5 sati da idem raditi, a to nisam mogao od njihove buke ili da nazovemo muzike koja se bas daleko cula i onemogucavala je gradjane da se odmore i bar koliko toliko naspavaju. Sto nisu otisli u Halu sportova gde je zatvoren prostor pa tamo nek puste basove do daske, pa ko hoce da uziva u tome nek uziva. Ja nisam hteo to da slusam ali sam morao samo zato sto je neko dao sebi za pravo da remeni moj mir i moj san. I to jos nedeljom nocu. Necuveno. Pa organizatore ove buke, ponedeljak je radni dan, ako nisi znao.

 7. Ivica kaže:

  Nedelja (sutra radni dan), Đurđevdan (jedna od najvećih slava, mnogo njih slavi, ili pak ide kod nekoga na slavu), izborna noć (mnogi su ostali kod kuće pored tv-a da prate prve rezultate i prognoze, dok je puno njih i radilo na izbornim mestima (pogotovo mladi)) ….ne vidim zbog čega se čudite maloj poseti… jednostavno loš trenutak…

 8. Boban Evetovic kaže:

  I ne treba da bude vise publike…
  Rundeka ne zna i ne moze svako da slusa…

OSTAVITE KOMENTAR