Rušenje starih kuća u centru Subotice

Na uglu ulica Vase Stajića i Vuka Karadžića u toku su radovi na rušenju niza kuća, čime će se osloboditi prostor za izgradnju nove građevine.

Po planu detaljne regulacije predviđen je stambeno poslovni objekat sa podzemnom garažom koji će se oslanjati na višespratnicu koja gleda na veliki parking ispred Otvorenog univerziteta.

 KOMENTARI

 1. Grad kaže:

  Treba kompletnu ulicu resiti, sramota za grad ta ulica.

 2. De la Croix kaže:

  Investitori uglavnom zaobilaze centar grada tako da je do sada Galleria ostala okružena starim kućercima i zapuštenim dvorištima. Malo dalje je Boška Vujića koja je centar a zapuštena. Drapšinova odaje sliku grada koji odumire…
  Iza OU se sprema neka gradnja, takođe sa podzemnim garažama što znači da nam u budućnosti slede poplave kod svakog većeg pljuska.

 3. De la Croix kaže:

  Taj blok kuća je trebao da bude srušen još sedamdesetih godina. Jedino mi je žao te male bašte kafića MILOŠ (Car). To mi je bio omiljeni kutak leti u hladu i uz jezerce sa ribicama. Leti, kad naši klubovi igraju evropske kupove (obično poispadaju tokom turističke sezone) tu se gledao fudbal uz pivo. Ta terasa već neko vreme ne radi jer je lokal postao kineski restoran…

 4. izabela kaže:

  A investitor blizak zna se kome….

 5. Zvrk kaže:

  Ima za rušenje i na Karadjordjevom putu,iza trgoprometa.. samo većina investitora ne zna za to,jer trgopromet zaklanja dvorište.

 6. Toranj kaže:

  Konačno da se sredi i taj ćošak. Odlična je lokacija za stambeno poslovni prostor.Samo da se što pre završi.

 7. croat kaže:

  To su zaista supe koje su se odavno trebale srusiti. Nazalost ta mala i uska ulicica ce doziveti kolaps ( vec je u kolapsu) kada se doseli jos par desetina porodica.

 8. Bunjevac uvik kaže:

  Izsbela-Zutima i plavima.

 9. damor jugovic kaže:

  to je idiotizam samo gurate zgrade u centar grada

 10. Glupost kaže:

  Hm..da li je blizak vlasti…možda..investitori su..tandem… Hrvat-Crnogorac..ali ima nesto još interesantnije..u Zmaj Jovinoj…preko puta pekare Proleće…zvanični investitor je Hom-agent,ali on maska za gradonačelnika…bilo bi interesantno kada bi tužilac to i proverio…

 11. EagleX kaže:

  Pozdravljam ovo, pogotovo zato sto su te kuce bezvredne, ali se nadam da ce se investitor potruditi da izgradi nesto savremeno, kvalitetno, a lepo uklopljeno u jezgro (kvalitetno interpolisano).
  Mada, koga ja zaj#bavam, naravno da ce uraditi sranje, kao i uvek do sada.

 12. Car kaže:

  Basta kafica Car se nece dirati i ostace takva. Nije deo gradnje.

 13. Ivan kaže:

  Mene interesuje koliko je metara udaljen novi objekat od starog što se tiče dvorišnih stanova ? Biće to još jedan promašaj kao što stanari u Arsenija Čarnijevića br.10 gledaju jedni drugima u tanjir ili će ovi jadničci u postojećem objektu imati terase orijentisane u svetlarnik . Gledajući sa ulice čini se da je to mnogo blizu .

 14. Car kaže:

  Taman da malo ozivi taj mrt i deo grada. I drugu stranu treba resiti jer je ovo jako ruzno i nedolicno za nas grad koji je lep ali je nazalost porusen.

 15. MikiM kaže:

  Ruši, ruši! Samo ruši! I da, uklopiće se i biće fantastično. Zar može neko da sumnja da neće biti lepo?!

 16. Ljubitelj subotice kaže:

  Ima u gradu nekoliko zaraslih placeva u prave sume . stoje vec godinama. Treba doneti propis da se isti posle recimo deset godina oduzimaju u korist grada jer pretstavljaju ruglo koje ne moze stajati vecito.

 17. Pojeo vuk... kaže:

  Tako je, recimo ugao Matije Gupca i Drapsinove, to je sramota za grad. I čudno da nema komunalne da rešava to ruglo 300 metara od Gradske kuće, da ne spominjem ugao Petefi Sandora i Karadjordjevog puta gde je trebala biti pumpa. Neko se lepo ugradio, odneo cigle i materijal a sada stoji dzungla. Hapsiti bagru lopovsku!

 18. Stefan Sdmlinareck kaže:

  KAD STIGNEM U SUBOTICU NECU MOCI VISE NI PREPOZNATI SVOJ ZAVICAJ – KONKRETNO NI ULICU U KOJOJ SAM ODRASTAO … !!! *** mob. lin. 00385(0)98636363

 19. LoveSu kaže:

  Konacno da necemo gledati u ruglo

 20. Trovach kaže:

  Trebalo bi doneti propis da se nove zgrade mogu graditi samo sa podzemnim garazama jer je vec ionako jako tesko naci mesto za parkiranje. Znam, to poskupljuje cenu stanova, ali i moji roditelji su kupili skuplji plac za kucu u Malom Bajmoku jer je u to bilo uracunato i asfaltiranje ulice.Druga je stvar sto je 80-ih raspisan samodoprinos u mesnoj zajednici za asfaltiranje onih ulica gde su bili jeftiniji placevi.

 21. Slepi putnik (ali stvarno) kaže:

  @ Stefan Sdmlinareck

  Meni se to stvarno dogodilo. Pre nekoliko godina nakon duzeg vremena ponovo u Subotici, vozim Palickim putem i treba da skrenem u Parceticevu ulicu. Negde vec blizu Prve kasarne shvatim da sam zalutao i vratim se nazad. Jedva sam prepoznao Toplanu kao orijentir i stigao teskom mukom na cilj. Fasade objekti i krosnje drveca, sve je potpuno drugacije izgladalo nego u mom secanju i u mojoj mladosti.

 22. Nikola kaže:

  Da li se zna ko je investitor? Konkretno koja firma, ne rekla kazala…

 23. Alex kaže:

  Su Prospect

 24. Bandera na struju kaže:

  Alex

  A ko su gazde ? I skime su povezani ? Msm u Su drugacije ne funkcionise.

 25. Arh..2 kaže:

  @ EagleX…te zgrade su bezvredne u to još u centru grada…? Ovakeve gluposti još nisam čuo ni od takozvanih ‘stručnih procenitelj’ iako ni oni baš nisu pod manom. Naime m2 stare zgrade za rušenje sa zemljištem na kojem se nalazi kod ovih lokacija se procenjuje m2 x 1100 eura ( prosek cena izgrađene stambene površine budučeg spratnog poslovno-stambenog objekta)
  naprimer kuće 100 m2 + zemljište 800 m2 x 1100 eura…pa ti računaj da li je sve tako bezvredno…Jer investitor će na tom mestu graditi stamben objekte sa više desetine stanova i više poslovnih prostora…nismo baš svi u Subotici ‘ vesla sisali’.

 26. Anonimni kaže:

  POGLEDAJTE RUGLO ŠTO SE GRADI U ZAGREBAČKOJ ULICI NA UGLU SA DINKA ZLATARIĆA UL. KO JE DAO ZA TO DOZVOLU. GDE ČE TAMO BITI GARAŽE, PARKINK, IGRALIŠTE ZA DECU I ZELENE POVRŠINE?
  ISTO JE SA ZGRADAMA NA BEOGRADSKOM PUTU I SONJE MARINKOVIĆ.
  SLEDEĆI UŽAS JE HOTEL NA UGLU BEOGRADSKOG PUTA I VERUŠIĆKE UL. PREKOPUTA NEKADAŠNJE BENZINSKE PUMPE GLORIJA. I DA NENABRAJAM.
  SUBOTICA JE POSTALA U ZADNJIH 4, GODINE RUGLO. PAROLA -JA MOGU KO MI ŠTA MOŽE.

 27. djomla kaže:

  Arh…2

  Kada se kaze “bezvredne” misli se sa stanovista kulturnog nasledja. One sa stanovista kulturnog nasledja nemaju vrednost i nisu pod zastitom.

 28. Vesna kaže:

  Ta ulica je uzasna, tamo treba jedan pozamasan podzemni parking, odatle se iscupati je umece i ume da traje. Nadam se da ce i malo prosiriti put, pa pola metra- pola.

 29. Bandera na struju kaže:

  Vesna
  U pravu si.Vec odavno nismo otvorili neko mega gradiliste tipa Radnicki Univirzitet,Narodno poxoriste,bazen u Dudovoj,okolina Majsanskog mosta……prosto vapi Subitica za tim bagerima i prasinom

 30. Petar G. kaže:

  Onu trafo stanicu izmestiti, pre svega.

 31. masno tkivo kaže:

  @ Petar G.
  A gde da je izmeste?
  Jos ce morati dodati jednu trafo stanicu.

 32. Arh..2 kaže:

  @ djomla: Svaki vlasnik nekretnine ima pravo na svoje vlasništvo- nema veze da li je zaštičen ili nije zaštičen . Ponavljam vrednost nekretnine određuju parametri: lokacija ,veličina , komunalno opremljenost i još niz parametri koji utiču na vradnosti same nekretnine.
  Sa stanovista kulturnog nasledja nemaju vrednost i nisu pod zastitomto ne znači da nekretnina nema svoje vrednosti…Ima djomla i te kako ako ne za nekog drugog ,ima za svog vlasnika.Jer samo tako komunistički izvlastiti nekoga iz svoje imovine radi profita takozvanog investitora ne drži više vodu…Ako investitor nema sredstava za investiranje onda ne treba da se bavi takvom poslom.Isto tako ukoliko vlasnik ne želi prodati svoje nekretnine ima pravo da ih i zadrži…

 33. Bandera na struju kaže:

  Arh..2
  Dosta nezamislivo za danasnje divlje kapitaliste koji su komunisticko odelo zamenili kapitalistickim i zadenuli tompus za pojas.
  Ali jesi jako lepo i kvalitetno objasnio.

 34. suboticanka kaže:

  Trebali su garažu napraviti, a ne opet stambeni objekat.

 35. Trovach kaže:

  @suboticanka…Mozda ce se jednom stambeni objekti zvati „garaza na vise nivoa sa nekoliko stanova iznad“ 🙂 Da je bilo pameti zgrade bi se gradile sa garazama u podzemlju umesto poslovnih prostora koji su uglavnom neizdati.

OSTAVITE KOMENTAR