Sajam zapošljavanja

Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Subotica organizuje Sajam zapošljavanja u petak, 20. aprila 2018.godine, od  10 do 14  časova, u atrijumu hotelsko-kongresnog poslovnog centra  „Galleria“, ulica Matije Korvina 17, Subotica.

Na predstojećoj manifestaciji koju po 39-ti put organizuje subotička Filijala kao jednu od redovnih aktivnosti, do sada se prijavilo oko 20 poslodavaca. Kao i svake godine poslodavci imaju potrebu za velikim brojem obrazovnih profila i radnih mesta, a svako može da pronađe adekvatno zaposlenje kako u svom, tako i u alternativnom zanimanju.

Iskazane su potrebe za sledećim zanimanjima u mašinskoj i elektro struci za: tehničara održavanja mašina, metalostrugara, električara, bravara, zavarivača, zatim u zanimanjima u ugostiteljstvu: sobarice, recepcioner, konobar, pomoćni radnik u kuhinji. Traženi su i  prodavci, magacioneri, kuriri, vozači, savetnik u osiguranju, savetnik za klijente u bankarskom sektoru, knjigovođa, komercijalista, radnici u prodajnom-pozivnom centru, operateri u kontroli kvaliteta, operateri u proizvodnji papirne galanterije, radnici u proizvodnji izolacionog materijala, šivači, a ponuđena su radna mesta i za osobe sa invaliditetom.

Ukupno je do sada iskazano oko 300 slobodnih radnih mesta koja će se popuniti kako u ovom momentu, tako i u narednom periodu od šest meseci nakon održavanja sajma zapošljavanja. Tokom 2017.godine putem Sajma zapošljavanja posao je dobilo oko 400 lica.

U subotičkoj Filijali su još uvek u toku pripreme za sajam, te se  poslodavci  mogu prijaviti za učešće na našoj manifestaciji.

Za nezaposlena lica organizuju se  obuke za Aktivno traženje posla (pisanje radne biografije, priprema za intervju sa poslodavcem i drugi saveti), kako bi se kandidati što adekvatnije predstavili poslodavcima. Nezaposlenima preporučujemo da unapred pripreme nekoliko svojih biografija (CV), da na sajmu razgovaraju sa više poslodavaca, kao i da im tokom razgovora predaju svoje već spremne biografije.

Svako ko traži posao može ga  pronaći  na sajmu zapošljavanja. Ovim putem pozivamo i lica iz okolnih mesta koja pripadaju Opštini Kikinda  i Opštini Sombor da posete naš sajam i  dođu do zaposlenja.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR